קורס טבחות סוג 1
רוצה לדעת על קורס טבחות 1? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס טבחות סוג 1 - קורס אמנות הבישול
חיים ונושמים בישול
בישול ומזון הם לא רק תנאי הכרחי לחיינו, אלא מהווים כיום יסוד מרכזי למדי בחיי החברה, התרבות והפנאי שלנו. ענף הקולינריה, או תורת הבישול והטבחות, נחשב לאמנות של ממש, הוא מורכב ומגוון ביותר ורבים לומדים אותם במשך שנים כדי להתמקצע ולהגיע לדרגת מומחיות גבוהה.
תחילת הדרך לקריירה קולינרית היא בקורס טבחות סוג 1. זוהי הכשרה מקצועית בסיסית בבישול שמוכרת על ידי משרד הכלכלה. התכנית כוללת עבודה מעשית רבה במטבחים ובמהלכה מתנסים בצורה פעילה בהכנה של שלל מנות ומאכלים. בוגרי התכנית יכולים להשתלב במטבחים במלונות ובמסעדות וגם בקייטרינג ובמטבחים של מוסדות ציבור שונים.
למי מיועדים הלימודים
קורס בישול וטבחות מתאים לכל מי שניחנו באהבת עולם הקולינריה והמזון, העבודה בתחום הטבחות מצריכה יצירתיות אך גם נכונות לעבודה פיזית קשה ומאומצת. מדובר במסלול בסיסי כך שאין צורך בידע קודם בבישול או בניסיון בעבודה במטבחים.
תכנית הלימודים
המשתתפים בקורס בישול זה לומדים בהרחבה על שיטות עבודה במטבח ודרכים שונות להכנת מגוון סוגי מזון, לרבות מנות ראשונות, בשרים, תוספות, מאפים, מרקים וקינוחים. הם מתנסים בהכנה של מתכונים רבים ושונים ובביצוע שלבי ההכנה והארגון במטבח. כמו כן, הם מתוודעים לעקרונות עבודה בצוותים במסעדות ובמטבחים, ליסודות ביזמות עסקית לענף הקולינריה ואף מכירים מונחים מקצועיים במספר שפות, כמו אנגלית וצרפתית.
מתכונת הלימוד
קורס טבחות סוג 1 כולל כ - 1,130 שעות לימוד ומתפרש על פני כ - 32 שבועות, בהתאם להנחיות משרד הכלכלה. חלק עיקרי מהמסלול מוקדש ללימודים מעשיים, הקורס כולל כ - 630 שעות של התנסות פעילה בשיטות בישול שונות. כמו כן, לקראת סיום הקורס התלמידים צריכים להשתתף בסטאז' בהיקף של כ - 4 שבועות (160 שעות) שנערך במטבחים בתעשייה בהדרכת הצוות.
בנוסף, קיים מסלול נפרד שנערך במתכונת משולבת בתעשייה. המסלול משלב בין לימודים עיוניים להתנסות מעשית. בתחילת הקורס נערכים לימודים עיוניים בעיקר ולאחר כחודשיים לומדים שלושה ימים עיוניים במהלך השבוע ובשלושה ימים נוספים משתתפים בעבודה מעשית במטבחים שמתבצעת בתשלום. כך, יכולים התלמידים להכיר מקרוב את העבודה בשטח וגם למצוא בקלות מקומות תעסוקה. במתכונת המשולבת, אורכו של קורס הטבחות הוא כ - 962 שעות וסטאז' של 106 שעות.
- רוצים להכיר טכניקות בישול נוספות? קראו על קורס בישול אסייתי
נושאי הלימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תנאי קבלה
לקורס טבחות סוג 1 מתקבלים מועמדים בוגרי 10 שנות לימוד לפחות, שמציגים אישור רפואי המעיד על בריאות תקינה. לחלופין, אפשר להתקבל גם על סמך הצלחה בבחינות מעבר שבודקות את הידע באנגלית, במתמטיקה והבנת הנקרא. המועמדים גם עוברים ראיונות בפני ועדת קבלה שבודקת את ההתאמה שלהם לקורס.
- רוצים להצטרף למהפכת הבריאות? קראו גם על קורס בישול בריא
- רוצים להמשיך להתקדם? קראו על קורס ניהול מזון ומשקאות
- עובדים? רוצים לשלב גם קורס טבחות? קראו על קורסי ערב בבישול
תעודה
תלמידים שמסיימים בהצלחה את הקורס זכאים לקבל תעודת גמר "אמנות הבישול - טבחות סוג 1" ותעודת מקצוע "טבחות - סוג 1", שניתנות מטעם מוסד הלימוד ומשרד הכלכלה. כדי לקבל דיפלומות אלה, הם צריכים לעבור בהצלחה מבחן עיוני ומבחן מעשי בטבחות ולהשלים את שעות הסטאז' בתעשייה. בוגרי הקורס יכולים להמשיך לקורסים מתקדמים יותר בתחום הבישול, לקבלת תעודות טבחות סוג 2 עד 5.
- רוצים ללמוד בחיפה והצפון? קורס בישול בצפון
- קראו גם על קורס בישול בבאר שבע
- קראו גם על קורס בישול בתל אביב
- קראו עוד על קורס קונדיטוריה בצפון
מוסדות
להלן מספר מוסדות לימוד בהם מתקיים קורס טבחות סוג 1, אשר מוכר על ידי משרד הכלכלה. יש לציין כי קיימים גם קורסי בישול במוסדות נוספים, אולם אלו אינם מקנים תעודת מקצוע ובסמכה מטעם משרד הכלכלה.
- אוניברסיטת בן גוריון - קמפוס אילת: בשלוחת אילת של אוניברסיטת בן גוריון בנגב פועל בית ספר למלונאות ולתיירות, בו ניתן ללמוד בקורס טבחות 1 לקבלת תעודת המקצוע. בבית הספר ניתן להמשיך לרמות המתקדמות בלימודי הטבחות, או ללמוד בקורסים נוספים כמו קונדיטאות סוג 1, קורס מורי דרך או קורס פקידי קבלה.
- בית הספר תדמור (הרצליה): בית הספר תדמור מציע הכשרות מקצועיות בענפי המלונאות והקולינריה. בנוסף לקורס טבחות 1 של משרד הכלכלה, מציעים בבית הספר גם מסלולים נוספים להכשרה בבישול, כמו קורס בישול גורמה, קורס הכנת שוקולד וקורס קונדיטוריה, שאינם מוכרים על ידי המשרד ומאפשרים התמקצעות נוספת בעולם האוכל.
- בית הספר דן גורמה (חיפה ותל אביב): בית הספר שייך לרשת מלונות "דן" והוא מציע קורסים מקצועיים שונים בתחום הבישול. בבית הספר מתקיימים קורסים של משרד הכלכלה וכן מסלולים לטבחים מקצועיים, בהם לומדים מיומנויות מיוחדות כמו הכנת קינוחים או נקניקים או בישול בשרים. בית הספר פועל בשיתוף עם איגוד השפים הבין לאומי.
- מכללת רימונים (טבריה): מכללה זו מנוהלת על ידי רשת מלונות ומוצעים בה קורסים בענפי המלונאות, הבישול והמנהל. תלמידי המכללה, שממוקמת בסמוך לכנרת, יכולים לקחת חלק בהתנסות מעשית בבתי המלון של הרשת וכך לרכוש ניסיון פרקטי בעבודה.
לימודי טבחות סוג 1 דואגים להכשרה של התלמידים במיטב הידע והכלים הדרושים לטבח מקצועי ואיכותי ולכן הם אינם קצרים, ולרוב הם נמשכים קרוב לשנה.
בכדיל בחור בין מוסדות הלימוד אני ממליצה לך לפנות ישירות אליהם היות ואתה יודע מה הם התחומים בהם אתה מתעניין יותר וחזק יותר ומוסדות הלימוד יוכלו לציין בפנייך את המקצועות והנושאים בהם המסלול מתמקד בכל אחד מהם.
צירפתי לך מאמר על לימודי בשיול סוג 1.
בברכה,
נעה
טבחות