טבלאות שכר מפתח אלגוריתמים
רוצה לדעת על מפתח אלגוריתמים שכר? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
רמות שכר של מפתחי ומהנדסי אלגוריתמים
מפתחי אלגוריתמים, שידועים גם בשם אלגוריתמיקאים, הפכו עם השנים למבוקשים במיוחד בשוק ההייטק העולמי וגם בזה המקומי. תחום האלגוריתמים מתמקד בניתוח של הלוגיקה והדפוסים שעל פיהם פועלות תוכנות ומערכות טכנולוגיות. זהו ענף שמתמקד בין היתר בניתוח דיבור וקול, בהצפנה וניתוח מידע ממחשב, בעיבוד אותות ובראייה ממוחשבת. תחום האלגוריתמים משיק לתהליכים רבים שמוכרים לנו מחיי היום יום, כגון חיפוש במנועי חיפוש או שימוש בתוכנות מיפוי וניווט, אך יש לו יישומים בתעשיות רבות אחרות לרבות תחום הרפואה והביוטק, ענף הביטחון ואף בתחום הפיננסי.
פיתוח אלגוריתמים היא אחת המשרות הרווחיות מבחינת השכר בהייטק. בשנים האחרונות, הביקוש לאנשי מקצוע בתחום זה רק הולך ועולה. בחמש השנים האחרונות מספר המשרות בתחום זה עלה באופן משמעותי, כשמפתחי ומהנדסי אלגוריתמים הם חוליה מרכזית בארגוני הייטק, בסטארט אפים טכנולוגיים ובחברות נוספות. הענפים שבהם חלה הצמיחה המשמעותית ביותר בענף האלגוריתמים כוללים בין היתר ראייה ממוחשבת, machine learning (למידת מכונה) וטכנולוגיות בריאות. אלגוריתמאים עוסקים רבות גם בתחום עיבוד התמונה בהייטק, שכיום נחשב לאחד הענפים הצומחים בתעשייה וכך מועברים משאבים ותקציבים רבים לפרויקטים שנוגעים אליו.
תפקידי פיתוח אלגוריתמים הם מאתגרים במיוחד ומיועדים לרוב לעובדים שברשותם רקע אקדמי מתקדם וניסיון מעשי נרחב בתעשייה. הניסיון הרב שנדרש לתפקידים אלה, לצד החשיבות הרבה שלו להצלחתם של פרויקטים בהייטק, תורם רבות לרמות שכר גבוהות למפתחי ומהנדסי האלגוריתמים. מגמה זו צפויה להמשיך ולעלות בשנים הקרובות.
טבלאות שכר
לתשומת לבך, נתוני השכר עשוים להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המפורט בעמוד זה עושה זאת על אחריותו האישית.
תפקיד | שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון | שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון | שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה |
מפתח אלגוריתמים - פיתוח ומחקר | 13,000 - 20,000 שקלים בחודש | 15,000 - 26,000 שקלים בחודש | 17,000 - 35,000 שקלים בחודש |
אלגוריתמאי - ביומד | 20,000 - 25,000 שקלים בחודש | 21,000 - 25,000 שקלים בחודש | 25,000 - 30,000 שקלים בחודש |
מפתח אלגוריתמים - ראייה ממוחשבת Deep learning | 20,000 - 24,000 שקלים בחודש | לא צוין | 30,000 - 33,000 שקלים בחודש |
שכר מהנדס חומרה | 13,000 - 22,000 שקלים בחודש | 16,000 - 26,000 שקלים בחודש | 18,000 - 35,000 שקלים בחודש |
מה זה מפתח אלגוריתמים?
מפתחי אלגוריתמים הם מומחים שעוסקים בניתוח ומחקר של הלוגיקה שבבסיסו של קוד ממוחשב. במסגרת עבודתם הם מתמקדים בכתיבת קוד לשלל מטרות כגון עיבוד תמונה, עיבוד אותות, ראייה ממוחשבת והצפנת מידע.
אופי עבודתם של אלגוריתמאים משתנה מתפקיד לתפקיד, ישנם מפתחי אלגוריתמים שעוסקים בעיקר בעבודה תיאורטית מול נוסחאות וסימולציות ולעומתם קיימים אולגוריתמאים שעוסקים במימוש של אלגוריתמים בשפות קוד כגון C, C++ ושפות נוספות. שני סוגי המשרות מצריכים ידע נרחב במתמטיקה, מדעי המחשב ואנליזה וכן שליטה מתקדמת בלוגיקה.
לצד מפתחי האלגוריתמים ניתן למצוא גם מהנדסי אלגוריתמים. הם מתמקדים בענפים כגון עיבוד תמונות ותקשורת מחשבים ועוסקים בתכנון, פיתוח ומחקר של דרכי התקשורת והעברת האותות בין מערכות מחשבים מורכבות.
שכר של מפתח אלגוריתמים
שכרם של אלגוריתמאים משתנה בהתאם לוותק בתפקיד וכן לפי הענף הטכנולוגי בו הם מתמקדים בעבודתם. אלגוריתמאים העוסקים בפיתוח ובמחקר בתחום התוכנה והייטק מתחילים משכר מתכנת, העומד על כ - 15,000 שקלים לחודש.
עם זאת, הם יכולים להגיע לשכר של 30,000 שקלים ואף מעבר לכך אחרי כחמש שנות ניסיון. השכר בביוטק ובענפים כמו ראייה ממוחשבת, נוטה להיות גבוה מעט יותר, הם מתחילים משכר של כ - 20,000 שקלים בחודש בממוצע וכעבור שלוש עד חמש שנים זכאים לשכר של מעל 30,000 שקלים.
מפתח אלגוריתמים מתחיל
מפתחי אלגוריתמים מתחילים וחסרי ניסיון קודם זכאים לרוב לשכר שנע בין 13,000 שקלים בתחום התוכנה ועד 20,000 שקלים בענפי התמחות כגון Deep learning או ביומד, שבו השכר ההתחלתי לאלגוריתמאים בין 20,000 - 25,000 שקלים לחודש בממוצע.
חשוב לציין כי משרות רבות בתחום האלגוריתמים מיועדות לעובדים מנוסים בתחום המתמטי ובעולם הפיתוח. ברובן המכריע של המשרות ישנה דרישה לניסיון מעמיק בתחומים כגון עיבוד תמונה או למידת מכונה והמועמדים נדרשים לרקע נרחב בפיתוח תוכנה בשפות כגון מטלאב, פייתון ושפת C.
מפתחי אלגוריתמים יכולים לקדם את הקריירה עם צבירת ניסיון וותק. מפתחים רבים מתקדמים לתפקידי מפתח אלגוריתמים בכיר לאחר בשלוש עד חמש שנות ניסיון לאחר מספר שנים נוספות הם יכולים גם לצמוח לתפקידי מנהל צוות אלגוריתמים. תפקידים בכירים אלה מציעים לעובדים רמות שכר גבוהות במיוחד, שעולה לעיתים גם על 25,000 שקלים לחודש בממוצע.
שכר מהנדס אלגוריתמים
משרות בתחום הנדסת האלגוריתמים מציעות ברוב המקרים שכר גבוה מזה בתפקידי פיתוח אלגוריתמים. מהנדסי אלגוריתמים בתחילת הדרך מקבלים בדרך כלל שכר שנע בין 15,000 - 22,000 שקלים לחודש ולאחר כשלוש עד חמש שנות ניסיון עולה שכרם הממוצע ל - 16,000 - 22,000 שקלים לחודש. מהנדסי אלגוריתמים בכירים, שברשותם ניסיון מקצועי של מעל חמש שנים, זכאים לעיתים קרובות לשכר של מעל 30,000 שקלים.
מה צריך ללמוד כדי להשתלב בתחום?
בניגוד לתחומים מסוימים בעולם ההייטק שאליהם ניתן להתקבל אחרי השלמת קורסים ותכניות לימודי תעודה, בתחום האלגוריתמים נדרש ברוב המכריע של המקרים תואר אקדמי ובדרך כלל תואר שני לפחות. מרבית העובדים בפיתוח אלגוריתמים - ובייחוד הנדסת אלגוריתמים - הם בעלי תואר שני במדעים מדויקים ולעיתים גם תואר שלישי. רוב העובדים בפיתוח אלגוריתמים הם בעלי תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בפיזיקה או תואר שני במתמטיקה. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן לבחור התמחויות שיכולות לסייע להשתלב בענף האלגוריתמים, כגון התמחות בעיבוד תמונה, בעיבוד אות או בפיתוח אלגוריתמים.
כדי להתקבל למשרות רבות, מועמדים בוחרים ללמוד גם בקורסים מקצועיים כדי להרחיב את סל הכלים שלהם ולזכות ביתרון מול מועמדים אחרים. הכשרות מקצועיות אלה, שמיועדות לרוב לעובדים מנוסים בעלי תואר שני, כוללים קורס עיבוד אותות, קורס תקשורת ספרתית וקורס למידת מכונה. בוגרי לימודים בתחום המתמטיקה והפיזיקה בוחרים לא אחת לגשת לקורסים מקצועיים בתחום התכנות כדי לפתח את שליטתם בשפות קוד שחיוניות למפתחי אלגוריתמים כגון מטלאב או שפת C.
אפשרויות תעסוקה
בשוק העבודה של היו ישנה דרישה רבה ביותר למפתחי אלגוריתמים ולמהנדסי אלגוריתמים. עובדים אלה אחראיים לרוב על מחקר וניהול של פונקציות מורכבות, על תכנון של תכן אלגוריתמי מתקדם ועל הכנת בדיקות וחקר של תהליכי עבודה ותקלות. בתפקידים בכירים יותר העובדים מובילים צוותי אלגורתמים בתהליכי פיתוח של טכנולוגיות חדשות ומתקדמות.
מפתחי אלגוריתמים דרושים במגוון רחב של חברות. בין היתר בארגונים בתחום ההייטק, בחברות בתחום הביוטק, בארגונים בתעשייה הביטחונית וכן בתחום הפיננסי ובשוק ההון בענפים כגון אלגוטריידינג ומטבעות קריפטוגרפיים. כמו כן, בשנים האחרונות ישנה עלייה בביקוש לעובדים בתחום האלגוריתמים בחברות וסטארט אפים שמתמקדים בטכנולוגיות כגון ראייה ממוחשבת, רכבים וכלי טיס אוטונומיים ויישומים בענף הבריאות.
במסגרת הדרישות לתפקידי פיתוח אלגוריתמים, המועמדים נדרשים ברוב המקרים לניסיון קודם בתחום האלגוריתמיקה והמודלים המורכבים. מרבית המשרות מציבות דרישה לתואר שני לפחות בתחומים כגון תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בהנדסת תוכנה, תואר שני בהנדסת אלקטרוניקה ומקצועות נוספים. כמו כן, כן מוצבת דרישה לניסיון קודם בשפות תכנות כגון C, C++, שפת פייתון ושפת MATLAB ולניסיון בעבודה בסביבות פיתוח בענפים כגון תקשורת מחשבים, עיבוד אות ואנליזה סטטיסטית.
בחברות מסוימות בתעשיית הייטק ניתן לעיתים למצוא משרות לאלגוריתמאים שדורשות תואר ראשון בלבד, אך אלה מיועדות לרוב לעובדים בעלי ניסיון רב בפיתוח או בתכנות. משרות אלה הן לרוב בסטארט אפים קטנים שמתמקדים בתחומים כגון למידת מכונה ו - deep learning.
ראשית תעודת הוראה היא חובה כדי ללמד בבית ספר על יסודי ובוודאי כדי להגיש לבגרויות בעתיד.
מה שנדרש ממורים כדי להגיש לבגרויות הוא ניסיון בהוראה בתחום בו מגישים לבגרות ותואר אקדמי מתאים. לגבי תואר שני, לא ידוע לי שזוהי חובה, אך עניין זה יכול להשתנות גם בין בתי ספר לפי מדיניות בית הספר וגם יכול להשתנות לפי הנהלים של משרד החינוך.
הכי חשוב זה הניסיון, לכן כדאי מאוד ללמוד לתעודת הוראה להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון. לאחר שתוכיח את עצמך תוכל להציע את עצמך להגשה לבגרויות אצל מנהל/ת בית הספר.
בברכה,
שני
קרא עוד על תעודת הוראה