אני כבן 33, יש לי תעודת בגרות אנגלית ומתמטיקה 3 יחידות -רציתי לשאול מה מהות העבודה של הנדסאי הבניין, האם זוהי עבודה פיזית ומאומצת ,או שזוהי עבודה של שרטוטים ופיקוח? יש לציין שעשיתי מבדק של מה שמתאים לי לעסוק ויצא שאני מצויןן בפעולות פיזיוגרפיות ,ולכן היועצת המליצה על הנדסת בניין, אך אני לא מעוניין להתקע עם עבודה מאומצת בשטח לאחר לימוד הנדסאי בניין, ובכלל מה השכר ההתחלתי כהבנדסאי בניין.?? אני מאוד מתלבט אם ללמוד הנדסאי בניין או הנדסאי תוכנה באריאל, הדבר העקרוני זה המתמטיקה הלינארית וששמעתי שהנדסאי תוכנה מתעסק עם קודים כל היום מול המסך המחשב ושזוהי עבודה משעממת ושחורה,אך המשכורת גבוהה -האם זה נכון?
בבקשה אם תוכלו לענות לי על כל השאלות אני אשמח מאוד מאוד......
ש
שני יונגר
הנדסאי בניין או הנדסי תוכנה
שלום ליאור,
הנדסאי בניין הוא איש שטח, כך שבמדיה מסויימת ניתן לומר שעבודה היא מאומצת. יש המון עבודות פיקוח בעיקר שעושים הנדסאי בניין מה שמצריך נסיעות והרבה עבודה בשטח מול קבלנים ועובדים רבים. אתה לא הולך להיות פועל בניין, אם לזה הייתה כוונתך, אלא המפקח שמסתובב ומפקח על עבודתם של הקבלנים והעובדים, למשל.
אם אתה לא חזק במתמטיקה, אז תחום המחשבים לא מומלץ לך בכלל, עיקר התוכנה מבוססת על מתמטיקה ברמה גבוהה, אמנם עובדים בעיקר במזגן, אבל קשה שם הרבה יותר מכל הבחינות, גם קשה יותר למצוא עבודה וגם קשים יותר הלימודים. בנוסף אני לא רוצה לפגוע חלילה, אך אתה מבוגר מדיי לטעמי לתחום המחשבים, שם מעדיפים חברה צעירים שמוכנים לעבוד 14-16 שעות ביום ולעיתים גם בשבתות וחגים אם יש צורך. בעיני זו יכולה להיות עבודה מאומצת הרבה יותר משל הנדסאי בניין עם העבודה בטוחה יותר ומסודרת יותר. בנןוסף, אם אתה לא משוגע על תחום המחשבים אל תלך לתחום הזה, חייבים לחיות את התחום כדי להיות טובים בו.
לגבי שכר, הנדסאי בניין מתחיל לא מרוויח המון מתחליים עם שכר של 6-8 בממוצע. השכר כמובן עולה בכל שנה ובהתאם לקורסים שעושים במהלך הדרך המחריבים את הסמכויות של ההנדסאי. גם הנדסאי תוכנה מתחיל בדרך כלל ברמות השכר הללו ושם כבר תלויים בגודל החברה בה עובדים ובכישרון להתקדם הלאה בתחום.
ל
ליאור
שאלות נוספות בנושא.
שלום שני,תודה על תשובתך הכנה. לגבי מידת התעניינותי במחשבים אז כן מעניין אך יותר לכיוון עסקים\יזמות בתחום האינטרנט וטכנולוגיה, כמו כן שיווק אינטרנטי , מסחר אלקטרוני, תחום ששמתי לב אליו זה שיש תחום שנקרא מערכות מידע ניהוליות שזה תואר ראשון b.a \ויש תואר ראשון במערות מידע b.sc האם יתאים לי ללמוד ולשפר בגרויות בגילי כדי ללמוד 3 שנים תואר בתחום? יש תעסוקה בזה והאם הגיל שלי שוב יהוה מכשול? שמתי לב שיש בלימודי חוץ בטכניון ובג'ון ברייס לימודי תעודה ללא תואר ומתמחים באותו התחום, אך ללא קבלת תואר.האם זה יועיל למצוא עבודה מסודרתבתחום ללא "בזבוז זמן" ומכינות וכו'?...
לגבי הנדסאי בניין -חשבתי ללמוד רק בגלל שחשבתי שהעבודה כוללת שרטוטים ודיוק שכן יש לי כשרון בזה.האם היא כוללת שרטוטים, או שקבלני בניין רוצים הנדסאים רק כדי שיפקחו על הפועלים בשטח?
והאם זה עקרוני היכן לומדים הנדסאי? במכללה (מכללת כנרת-עמק הירדן) או באוניברסיטה(בבית ספר להנדסאים) מבחינת ראייה מצד המעסיק? או שזה בכלל לא רלוונטי? מודה לך מראש על תשובתך וחג שמח:)
ל
ליאור
הנדסאי תעשיה וניהול -בניין
שלום שני,תודה על תשובתך הכנה. לגבי מידת התעניינותי במחשבים אז כן מעניין אך יותר לכיוון עסקים\יזמות בתחום האינטרנט וטכנולוגיה, כמו כן שיווק אינטרנטי , מסחר אלקטרוני, תחום ששמתי לב אליו זה שיש תחום שנקרא מערכות מידע ניהוליות שזה תואר ראשון b.a \ויש תואר ראשון במערות מידע b.sc האם יתאים לי ללמוד ולשפר בגרויות בגילי כדי ללמוד 3 שנים תואר בתחום? יש תעסוקה בזה והאם הגיל שלי שוב יהוה מכשול? שמתי לב שיש בלימודי חוץ בטכניון ובג'ון ברייס לימודי תעודה ללא תואר ומתמחים באותו התחום, אך ללא קבלת תואר.האם זה יועיל למצוא עבודה מסודרתבתחום ללא "בזבוז זמן" ומכינות וכו'?...
לגבי הנדסאי בניין -חשבתי ללמוד רק בגלל שחשבתי שהעבודה כוללת שרטוטים ודיוק שכן יש לי כשרון בזה.האם היא כוללת שרטוטים, או שקבלני בניין רוצים הנדסאים רק כדי שיפקחו על הפועלים בשטח?
והאם זה עקרוני היכן לומדים הנדסאי? במכללה (מכללת כנרת-עמק הירדן) או באוניברסיטה(בבית ספר להנדסאים) מבחינת ראייה מצד המעסיק? או שזה בכלל לא רלוונטי? מודה לך מראש על תשובתך וחג שמח:)