תואר שני בלימודי משפחה באקדמית תל אביב יפו

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בלימודי משפחה באקדמית תל אביב יפו

תואר שני בלימודי משפחה M.A באקדמית תל אביב יפו

 

תואר שני בלימודי משפחה של האקדמית תל אביב יפו מאפשר לסטודנטים להעמיק בהקשרים חברתיים, משפטיים, כלכליים, רגשיים ותרבותיים שבהם מתנהלות משפחות משלל סוגים ולבחון כיצד הקשרים אלה יוצרים הזדמנויות מחד וחסמים מאידך בדרך לרווחה אישית ומשפחתית. תכנית זו משלבת נקודות מבט סוציולוגיות ופסיכולוגיות על תפקוד ורווחה של משפחות בנות זמננו. כמו כן, מושם דגש על נושאים שאינם מטופלים בתכניות תואר שני אחרות כגון ייעוץ לארגונים לגבי הנגשה לעובדים עם משפחות ופתרונות לא מעמתים בעולם דיני המשפחה. תכנית זו מתמקדת בעבודה עם משפחות בהתמודדות עם קשיים שגרתיים שלא דורשים בהכרח מענה של הרווחה או שירותי בריאות הנפש.

 

במסלול לתואר שני בלימודי משפחה יכולים בוגרי לימודים בתחומי מדעי החברה, מדעי הרוח, משפטים וחינוך לקבל כלים דרכם יוכלו לשמש מומחים לתחום המשפחה ולהשפיע בסקטור הציבורי והפרטי למען קידום רווחה של שלל סוגי משפחות.


תכנית הלימודים


תכנית זו מכשירה יועצים שביכולתם לסייע למשפחות ולארגונים להתמודד עם שלל סוגיות במעברי החיים ובהשלכות שיש לשינויים אלה על השתלבות של משפחות וארגונים, כדי לפתור ביעילות ובמקצועיות בעיות שונות.


בתכנית זו התמחויות ייחודיות:

 

  • התמחות איזון עבודה - משפחה: ההתמחות באיזון עבודה - משפחה מתמקדת בתחום אשר מצוי במרכזו של שיח אקדמי וציבורי ברחבי העולם כדי ליצור חברה שוויות יותר ולקדם את הצורכים של משפחות ומעסיקים כאחד לטובת שוק העבודה. הסטודנטים בהתמחות לומדים לפתח ולהטמיע פרקטיקות Work Life Balance בארגונים ממשלתיים, ציבוריים ופרטיים. 

 

  • התמחות ייעוץ פרטני למשפחה העכשווית: הסטודנטים בהתמחות מתמקדים באתגרים שמולן ניצבות משפחות היום, בין היתר משפחות עם ילדים מקשר זוגי שונה, משפחות חד מיניות ומשפחות חד הוריות. הם לומדים לייעץ בתהליכי קבלת החלטות , בהתנהלות מול שינויים במערכי התפקידים בתא המשפחתי.

 

מתכונת הלימוד


תכנית התואר השני נפרשת על פני שנתיים. התואר השני נערך במתכונת הכוללת ארבעה סמסטרים אשר מותאמת במיוחד לשילוב עם משרה מלאה.

 

הסטודנטים בתכנית לוקחים חלק בפרקטיקום, במסגרתו מתנסים בעבודה מעשית ומקבלים הכשרה בפרקטיקות ייעוץ שונות. את הפרקטיקום מתחילים בשנה ראשונה במסגרת קורסי חובה ואת עבודת השטח מבצעים בשנה השנייה. עבודת השטח מתקיימת בארגונים שונים לפי תחום ההתמחות. במקביל לעבודה המתקיימת בשטח הסטודנטים משתתפים בסדנאות בכיתה בהן הם מתרגלים מודלים ייעוציים ומציגים את המשפחות או הארגונים אותם הם מלווים וכך מעלים התלבטויות וסוגיות.


הפרקטיקום מתבצע, כאמור, בהתאם לתחום ההתמחות. בהתמחות איזון משפחה ועבודה הוא מתקיים בארגונים במגזר הפרטי כגון בנקים, חברות מסחריות וחברות הייטק או בחברות ציבוריות כמו עיריות ומשרדי ממשלה ובמסגרתו מדריכים בארגונים בנושא מדיניות משפחה ועבודה. בהתמחות ראי המשפט משתלבים במערכי הסיוע לבתי משפט לענייני משפחה וברשויות רווחה ומקבלים הדרכה מאנשי קשר דרך פגישות פרקטיקום שבועיות. בהתמחות ייעוץ פרטני למשפחות מתמחים ביחידות רווחה של רשויות מקומיות ומסייעים לסוג או למשפחה בעריכת אבחון ראשוני ולסיוע בבעיות שונות.


נושאי הלימוד

  • הורות בעידן המסכים.
  • ילודה וחברה בישראל.
  • מגדר, משפחה ועבודה.
  • אבהות ואימהות חדשה.
  • מעגלים בחיי המשפחה.
  • מוסד המשפחה ומדיניות חברתית.
  • משפחה והורים במשפט הישראלי.
  • בסיס תיאורטי לייעוץ משפחתי וזוגי.
  • סוגיות פסיכולוגיות בחקר המשפחה.
  • ועוד.


סגל הוראה


בראש התכנית עומדת חוקרת שמחקיה עוסקים במשפחה, עבודה, מדיניות רווחה ומגדר. בין הפרויקטים המחקריים שלה נכלל מחקר אודות אי שוויון מגדרי במשפחות. פרויקט נוסף בוחן מנגנונים המשמרים עבודות "שקופות" ואת המשמעות שגברים ונשים מעניקים לעבודות אלה.


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית יש לעמוד בתנאים הבאים:

  • תואר ראשון בכל תחום בממוצע 80 ומעלה.
  • קורות חיים.
  • ראיון אישי.

 

כמו כן, יש להוכיח ידע קודם בתחומים הבאים:

  • להתמחות ייעוץ פרטני למשפחות: מבוא לפסיכולוגיה וסוציולוגיה, סטטיסטיקה, פסיכופתולוגיה.
  • להתמחות איזון עבודה ומשפחה: מבואות בסוציולוגיה ופסיכולוגיה, סטטיסטיקה.
     

 


תעודה


לסטודנטים שמסיימים בהצלחה את התכנית ניתן תואר שני M.A בלימודי משפחה על ידי האקדמית תל אביב יפו.

 

אפשרויות תעסוקה


בהתמחות ייעוץ פרטני למשפחות מקנים אוריינטציה ייעוצית, אשר יכולה לסייע למוסמכים להשתלב כמומחים בתחומים שעמם מתמודדות משפחות בזמני משבר ומעברים, באפשרותם להגדיל את סל השירותים והכלים שאותם ניתן להנגיש למשפחות בתהליכי ייעוץ, וכן בהרצאות וסדנאות.


בהתמחות איזון עבודה - משפחה נרכשת אוריינטציה ייעוצית שיכולה לסייע להפוך למומחים בתחום מבוקש בזירה החברתית והציבורית, המוסמכים יכולים ליישם את הכלים הנלמדים כיועצים לארגונים בסקטור הפרטי והציבורי, וכן ניתן להשתלב באפיקי יזמות וקידום תפקידים חדשים במערכות קיימות.
 

עוד מסלולי לימוד - האקדמית תל אביב יפו