תואר ראשון בפכ"מ פילוסופיה כלכלה מדע המדינה באקדמית תל אביב יפו

שירות אישי - צור קשר
תואר ראשון בפכ"מ פילוסופיה כלכלה מדע המדינה באקדמית תל אביב יפו

תואר ראשון בפכ"מ: פילוסופיה-כלכלה-מדע המדינה באקדמית תל אביב יפו


באקדמית תל אביב יפו מתקיים מסלול לימודים לתואר ראשון בפכ"מ – פילוסופיה, כלכלה, ומדע המדינה. מסלול זה מתאים למעוניינים להשתלב בקריירה במגזר הציבורי, במגזר האזרחי, ובמגזר הפרטי בתחום קשרי החוץ.


תכנית הלימודים בנויה על פי מודל אשר פותח באוניברסיטת אוקספורד שבאנגליה ואומץ על ידי מוסדות אקדמיים רבים בעולם. מטרת לימודי פכ"מ הינה לעצב הנהגה כלכלית וחברתית בתחומים כגון קביעת מדיניות, קשרי חוץ ורגולציה. בתואר זה מקנים משקל רב לפיתוח מיומנויות מנהיגות וניהול בארגונים, והוא מעניק לבוגריו כישורים טכניים בתחום הכלכלי, מיומנויות ניתוח מדיניות ציבוריות, ובסיס ידע נרחב בפילוסופיה מעשית ובאתיקה.

 

מה לומדים?


תכנית זו מכינה את תלמידיה להשתלבות במגזר הציבורי, האזרחי והפרטי, וכן בענף היזמות החברתית. במהלכה, לומדים קורסים מגוונים מתחומי מנהל העסקים, לרבות אסטרטגיה ארגונית, אקטיביזם ניהולי, השקעות אימפקט וממשל תאגידי. כמו כן, נלמדים קורסים בתחומי מדע המדינה, פילוסופיה וכלכלה. בתואר נכללים קורסים כגון פילוסופיה של מדעי החברה והכלכלה, אתיקה, ופילוסופיה מעשית. נוסף על כך, הסטודנטים נפגשים עם קובעי מדיניות ועם יזמים חברתיים, וכך מכירים עשייה פוליטית וחברתית ופותחים צוהר לנטוורקינג.


הלימודים מקנים ידע בסיסי ומתקדם בענפי הכלכלה, הפילוסופיה ומדעי המדינה. נוסף על כך, הסטודנטים מתוודעים לאסטרטגיות ניהוליות בארגונים, לעולם ההשקעות החברתיות, וליסודות המשפט והממשל התאגידי. כמו כן, נרכשות מיומנויות ניתוח של בעיות מדיניות ברמת המיקרו וברמת המאקרו, תוך התייחסות לנושאים כגון צדק היסטורי, ניגוד אינטרסים, והוגנות במסגרת מגבלות פוליטיות, משפטיות וטכניות.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים הינו שלוש שנים, הם מתקיימים במתכונת לימודי יום.

 

נושאי הלימוד

  • תורת ההכרה.
  • תורת המחירים.
  • מדיניות ציבורית.
  • המשטר במדינת ישראל.
  • כלכלה פוליטית בינלאומית.
  • אסטרטגיות יישוב סכסוכים.
  • היסטוריה של המחשבה הכלכלית.
  • דילמות פילוסופיות בקביעת מדיניות.
  • ועוד.

 

סגל


ראש התכנית, פרופסור אריה קרמפף, הינו חבר סגל בכיר בבית הספר לממשל וחברה של האקדמית תל אביב יפו. תחומי מחקרו כוללים היסטוריה כלכלית, כלכלה פוליטית, ויחסים בינלאומיים. הוא מתמחה בבנקים מרכזיים, בהיסטוריה הכלכלית של ישראל, ובהיסטוריה של המחשבה הכלכלית.

 

מהם תנאי הקבלה?


תנאי הגשת המועמדות ללימודים הינם:

  • ציון משולב: 610 וגם – ראיון אישי.
  • טווח הועדה בציון משולב: 580 וגם – ראיון אישי.

 

איזו תעודה מקבלים?


בסיום לימודיהם, מקבלים הבוגרים תואר ראשון B.A. בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה.


* הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.


יש לציין, כי המשך לתואר שני בכלכלה דורש לימודי השלמה, שאותם ניתן ללמוד במהלך התואר, במסגרת קורסי הבחירה.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


הלימודים מכשירים את הסטודנטים להשתלבות בקריירה במגזר הציבורי, בעמותות, ובמגזר הפרטי. בפני הבוגרים נפתחות מגוון אפשרויות תעסוקה במינהל הציבורי, בשלטון המקומי, במשרדי הממשלה, בכנסת, בתאגידים עירוניים, בגופים לייעוץ אסטרטגי, בארגונים לשינוי חברתי, בעמותות בתחום הבלתי פורמלי, ועוד.


שוק העבודה של היום מאופיין בדינמיות רבה ובתנאי חוסר וודאות, מה שמעלה את הדרישה לעובדים המחזיקים בכישורים בין תחומיים, ושולטים במיומנויות ניתוח ועיבוד מידע טכני, התמודדות עם טקסטים ואינטגרציה של סוגי ידע שונים. הידע הרב תחומי הנרכש בתכנית לימודי פכ"מ יכול לתרום לסטודנטים לפתח סל מיומנויות זה, וכך לפתוח דלת למגוון אפיקי קריירה מבוקשים.

עוד מסלולי לימוד - האקדמית תל אביב יפו