סמסטר חדש, התחלה חדשה: 5 דברים שאפשר לעשות כדי להפוך אותו להצלחה

19/2/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,162 צפיות)

אם גם אתם חוששים מסמסטר ב', או פשוט מרגישים תקועים או שבוזים, יש פתרון, והוא פשוט יותר ממה שחשבתם. אז איך אפשר להפוך את הסמסטר החדש שמתחיל ממש עוד דקה למועיל יותר, חיובי יותר ובעיקר מוצלח יותר?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה אפשר לעשות כדי להפוך את הסמסטר הבא למוצלח יותר?


תקופת המבחנים עוד רגע מסתיימת ומביאה איתה סמסטר חדש. סמסטר ב' אמנם נראה לפעמים מאיים ומעיק, אבל הוא ממש לא חייב להיות ככה. לפעמים מספיקים כמה שינויים קטנים ולפעמים מרגישים שפשוט חייבים שינוי גדול באמת. כך או כך, יש כמה צעדים שאפשר לעשות כדי להפוך את הסמסטר המתקרב לקצת יותר נסבל ואולי אפילו לסמסטר טוב באמת.


תכננו מחדש את הרגלי הלמידה


אחד הדברים שכמעט כל סטודנט חושב לעצמו בתחילת סמסטר חדש הוא: "למה לא למדתי כמו שצריך בסמסטר שעבר?". זה נכון שבדרך כלל שמים לב לטעויות רק אחרי שכבר עשינו אותן, אבל זה לא אומר שאי אפשר להתחיל להתכונן מראש כדי להשתפר. בנייה של הרגלי למידה טובים יותר הוא אחד הצעדים האלה.


זה מתחיל בתכנון נכון של הזמן. בין ההרגלים הכי מזיקים שאפשר לפתח הוא למידה של הרגע האחרון, או דחיינות אקדמית. אם תדחו את כל הלמידה ללילה שלפני הבחינה, או תתחילו לקרוא את כל המאמרים יום לפני מועד ההגשה של עבודת הגמר, זה לא יעזור לכם להצליח, אלא פשוט יעלה את רמות הלחץ. די קל לבנות לוח זמנים הגיוני יותר ולקבוע מספיק מרווח לנשימה. עכשיו כל מה שצריך זה לעמוד ביעדים האלה, זה אפשרי עם קצת נחישות.


אחד הדברים שיכול לעשות לכם את החיים קצת יותר קלים הוא סדר. לפעמים קצת קשה לראות את הקשר בין החדר המבולגן שלכם לציונים במבחנים, אבל ארגון של הלמידה יכול לעשות הבדל לא קטן. לא חייבים לצאת מיד למבצע ניקיון (בכל זאת יש עוד כמה חודשים עד פסח), מספיק להתחיל במשהו קטן. קנו יומן או הורידו אפליקציה לתכנון למידה. ארגנו את הסיכומים שלכם מהסמסטר שעבר והצטיידו בקצת מרקרים וקלסרים לקורסים הקרובים.


מצאו מקור להשראה


לפעמים אחת הסיבות שאנשים מתקשים לשנות הרגלים שליליים ולצאת לדרך חדשה היא פשוט חוסר בהשראה. השראה היא יסוד חמקמק, והיא יכולה להגיע מכל מיני כיוונים לא צפויים. זה יכול להיות סטודנט משנה מתקדמת יותר שהגיע להישגים מרשימים בתחום הלימודים. זה יכול להיות יזם, חוקרת, מעצב או אשת עסקים שפועלים בדיוק בתחום שמעניין אתכם. זה יכול אפילו להיות אחד המרצים שלכם.


נסו ליצור קשר עם הדמות הזו, מי יודע, אולי אפילו תשיגו ככה הזדמנות לעבודה או לפרויקט חדש. גם אם לא הצלחתם לתפוס את מושא ההערצה שלכם לשיחה או אם לא קיבלתם מהם תשובה למייל, אתם יכולים להתחיל לשים לעצמכם את מה שהם מייצגים כמטרה מול העיניים.


התחילו ליזום


סמסטר חדש הוא קצת כמו דף חלק, שאתם יכולים למלא בפרויקט חדש או מטרה שהצבתם לעצמכם כבר הרבה זמן. כמעט בכל קמפוס יש מרכז יזמות, שבו תוכלו להפוך את הרעיון שלכם למיזם חי ובועט. זאת ההזדמנות שלכם לא רק לתרגל כישורים עסקיים שיכולים לעזור לכם אחרי התואר, אלא גם להתחיל לצבור ניסיון כבר עכשיו וכמובן להכיר סטודנטים אחרים באותו הראש שיכולים לעזור לכם להגיע ליעד.


לומדים הנדסה או מדעי המחשב? חשבו על אפליקציה מגניבה שיכולה להפוך את החיים לקצת יותר קלים. לומדים מנהל עסקים או כלכלה? תכננו פרויקט חברתי חדש שיכול להפוך את העולם למקום קצת יותר טוב. והכי חשוב, אל תפחדו לנסות דברים חדשים, אפילו אם הם לא נופלים למשבצת של התואר שלכם (מי אמר שסטודנטים למדעי החברה לא יכולים להיות גם הייטקיסטים?).


חשוב לזכור שחלק מעולם היזמות הוא היכולת לדעת להיכשל לפעמים. כל מיזם, אפילו סטארט אפים שגייסו בסופו של דבר מיליוני דולרים, התחילו בקטן וגם נפלו לאורך הדרך. לדעת ללמוד מהכישלונות זה אחד השיעורים הכי חשובים שאפשר לקחת הלאה מזמן התואר.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


השקיעו בעצמכם לשם שינוי


סמסטר חדש הוא הזדמנות לעשות שינוי בהרגלים שלכם ולהקדיש קצת זמן לעצמכם. קל מאוד להיבלע בעומס, בלחץ ובלו"ז הצפוף של הסמסטר, בעיקר אם דחיתם כל מיני מטלות כמו בחירת הנושא לסמינריון או השלמת קורסים. אם לא תדאגו לעצמכם, תראו שגם ההישגים שלכם בלימודים יתחילו לחרוק.


אחת המטרות שכמעט כל אחד מציב לעצמו היא להתחיל לאכול בריא יותר, לקצץ בבורקסים ובחטיפים ולעבור לאוכל קצת יותר מזין. סמסטר חדש הוא הזמן המושלם להתחיל. זה גם זמן טוב להתחיל לשלב קצת פעילות ספורטיבית בלו"ז (ולא, לרוץ בבוקר מהאוטובוס לכיתה לא נחשב ספורט).


מספיקות רק שעה או שעתיים כל שבוע בהם תחליטו לעשות משהו טוב בשביל עצמכם. בין אם זה לקרוא ספר טוב, לצאת לבילוי עם חברים טובים, לצאת לריצה או פשוט לשבת עם עצמכם ולעשות קצת חושבים, הזמן שתפנו לעצמכם יכול לעזור לכם למלא מצברים. תוך זמן קצר תראו שזה גם מתבטא בציונים.


התמקדו בדברים הטובים


היכולת להסתכל על האירועים בחיים, בין אם הם חיוביים או שליליים, ללמוד מהם ולצמוח היא אחד הכישורים החשובים שאתם יכולים לבנות בזמן הלימודים. אתם תחוו הרבה אירועים בסמסטר ב', הצלחות וגם כישלונות, הישגים וגם דברים לא צפויים. חשוב לא לתת לציון הנמוך במבחן או לעומס הקורסים להעיב על מצב הרוח ולקלקל את כל שאר הדברים שמסביב.


גם אם מה שקורה בקמפוס הוא לא תמיד הכי כיף בעולם, בטח יש דברים אחרים בחיים שלכם שאתם יכולים לשמוח בגללם, כמו בן זוג תומך ומפרגן, או עבודה חדשה שפותחת לכם דלתות לקריירה שתמיד רציתם. אחרי שתתמקדו בדברים הטובים שקורים לכם, תוכלו לשים לעצמכם מטרות חדשות מול העיניים ולעשות הכל כדי להשיג אותן.