סטודנטים פיתחו מערכת לטיפול בכלבים גם כשנמצאים מחוץ לבית

3/12/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,688 צפיות)

כל בעלי הכלבים שבינינו היו בוודאי רוצים לבלות יותר זמן עם החברים בעלי הזנב שלנו, אבל אילוצי היומיום והלו"ז הצפוף משאירים אותנו מחוץ לבית לשעות ארוכות כל יום. מערכת שפיתחו שלושה סטודנטים מהטכניון באה לעזור לטפל בכלבים, גם כשנמצאים בלימודים או בעבודה. שמענו מהסטודנטים על הפיתוח המתקדם שלהם וגם על גור הכלבים שמהווה את ההשראה עבורה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


פיתוח של סטודנטים מהטכניון יטפל בכלב שלכם כשאתם מחוץ לבית


דואגים לחברים הכי טובים


כלבים הם החברים הכי טובים שלנו. עם זאת, החיים העמוסים ולוח הזמנים הצפוף של סטודנטים, שלרוב משלבים לימודים ועבודה, מקשים על הטיפול בכלב בשעות הארוכות בהן נמצאים מחוץ לבית. פיתוח חדש של שלושה סטודנטים מהטכניון בא לפתור את הבעיה הזו. המערכת, שנקראת BFF, או Best Friend's Friend (החבר של החבר הכי טוב), מסייעת לבעלי הכלב לדאוג לצרכים בסיסיים כמו האכלה ומשחק, בלחיצה פשוטה בסמארטפון. דיברנו עם הסטודנטים שפיתחו את הרעיון על תהליך העבודה על הפרויקט וגם על ההשראה שמאחוריו.


תכנות, בקרים וחברים עם זנב


המערכת, שנשלטת על ידי אפליקציית סמארטפון, מאפשרת לדאוג לצרכים חיוניים של הכלב כאשר בעליו צריכים לצאת מהבית, אפילו לפרקי זמן ממושכים. ניתן לדאוג בעזרתה להאכיל את הכלב, לתת לו מים לשתייה וגם לספק לו פעילות, באמצעות מתקן ש"משגר" כדור איתו יכול הכלב לשחק. המערכת מאפשרת אפילו לשלוט בכמות המדויקת של מזון ומים שניתנים לכלב, מה שחשוב במיוחד לגורים ולכלבים צעירים.


את המערכת פיתחו שלושה סטודנטים ללימודי מדעי המחשב מהטכניון, מעוז אלבז, שיר צביאל ו - ניר כהן, שיצרו אותה כחלק מפרויקט גמר בקורס תכנות ארדואינו. מעוז וניר נמצאים כעת בשנה האחרונה ללימודים ושיר סיימה לא מזמן את התואר. למי שטרם מכיר, ארדואינו הוא שם לרכיבים אלקטרוניים ניתנים לתכנות, שכוללים בקרים וחיישנים, באמצעותם אפשר לבנות רובוטים או מערכות אינטראקטיביות מתוחכמות.


באותו זמן בו נדרשו הסטודנטים למצוא רעיון לפרויקט, השתתף מעוז גם בתכנית אילוף והכשרה לכלבי נחייה, במהלכה אימץ גור לברדור שעונה לשם לוק. "בפרויקט לוקחים כלבי נחייה לתקופה של כשנה. לוקחים אותם איתך לכל מקום, בתחבורה הציבורית, להרצאות, כדי להרגיל אותם לסביבות בהם העיוור יצטרך להיות." מתאר מעוז את מה שהפך להיות ההשראה לפיתוח. "הכלב היה איתי כל היום וחשבתי לעצמי, מה עושים בעלי כלבים שיש להם לו"ז צפוף והכלב נשאר בבית?"


מכאן התחילו השלושה לחשוב על מערכת, דרכה ניתן יהיה לדאוג לצרכים של הכלב גם כשבעליו נאלצים להיות מחוץ לבית, דרך שימוש פשוט באפליקציית סלולר. במסגרת הפרויקט נדרשו הסטודנטים גם ללמוד להפעיל את בקרי הארדואינו והם מספרים שמדובר במשימה לא פשוטה. "זה היה משהו חדש בשבילנו, במסגרת הפרויקט הסבירו לנו איך לעבוד עם הבקר ולכתוב לו קוד, אבל כמובן שצריך ללמוד דברים מסוימים גם לבד." מספר מעוז. הסטודנטים מתארים שהוקצב להם פרק זמן של כ - 3 חודשים לפרויקט, כחלק מדרישות הקורס. כמובן שבין לבין, היו צריכים להקדיש זמן גם ליתר החובות במהלך הסמסטר, כמו מבחנים, עבודות וקורסים אחרים שלקחו בשנה האחרונה של התואר.


ניר ממשיך ומתאר עוד כמה אתגרים שניצבו בפניהם במהלך העבודה על הפרויקט. "היינו צריכים להזמין חלקים, חלקם דיי מורכבים, ובזה צוות הקורס עזר לנו מאוד. חיכינו לא מעט זמן עד שחלק מהחלקים הגיעו," הוא אומר. "הפרויקט שלנו משלב בין כמה תחומים כמו חומרה, תוכנה וגם קצת מכניקה. הרבה מהבעיות שנתקלנו בהן במהלך העבודה היו בעיות מכניות, למשל מתקן האכלה שלא מתאים למנוע שהזמנו, או כוח של מנוע שלא הספיק כדי לסובב את הידית שאחראית על ההאכלה. אבל כמובן שעובדים על זה ופותרים את הבעיה. מסתדרים ומאלתרים."


הם מספרים גם בזמן העבודה על הפרויקט ניסו את המערכת על לוק, כלבו של מעוז, כדי לבחון את התפקוד שלה בפועל, ונראה שהוא דיי נהנה מכל הפרויקט. "את הניסויים הסופיים ערכנו על כלבים אמתיים, ולוק באמת היה סוג של נסיין," אומר ניר. "הוא כמובן רק הרוויח מזה, וקיבל הרבה אוכל ומים."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


ממשיכים קדימה עם הרעיון


כיום קיים למערכת אב טיפוס שמיש ועובד אולם הסטודנטים מספרים שהיא "יושבת בצד" ולא נמצאת בשימוש, בעיקר בגלל העומס בלימודים וחוסר הזמן הפנוי שהם חווים בימים אלה. "בינתיים עזבנו אותה בצד, כי אנחנו עובדים ולומדים. אולי אם מישהו יעזור לדחוף את זה הלאה נפתח את המערכת עוד ונוציא אותה לשוק." אומר מעוז.


הסטודנטים זכו גם לפידבק חיובי רב על הפיתוח שלהם. "כשהצגנו את הפרויקט, המון אנשים באו והתעניינו. הרבה אמרו שגם להם יש כלב ושהם היו רוצים מערכת כזו משלהם, הם אמרו שהם היו מוכנים לשלם בשביל דבר כזה." מתאר מעוז. חברות סטארט אפ ומשקיעים הם פחות בתמונה, לפחות לעת עתה, בעיקר משום שהפרויקט רק החל להתפרסם. בינתיים הם ממשיכים לחשוב על דרכי יצירתיות בהן ניתן לפתח את המערכת שלהם הלאה.


"בסך הכל זה אבטיפוס מאוד ראשוני, בעולם ההייטק קוראים לזה beta. יש לנו לא מעט רעיונות איך להמשיך לפתח את הפרויקט, חשבנו על דברים נחמדים ושימושיים לבעלי כלבים, שהם מעבר לגימיקים." מסביר ניר. כך, למשל, חשבו לפתח למערכת טיימר, דרכו ניתן לקבוע מראש זמנים קבועים להאכלה לכלב, וגם שקלו להוסיף אפשרות התרעה לבעלים כאשר המזון שבמיכל עומד להיגמר.