אליפות אגרוף ליזמות? יש חיה כזאת! מה הציגו הסטודנטים הזוכים?

30/11/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,937 צפיות)

כולנו מכירים תחרויות ואירועי יזמות, אבל מתי בפעם האחרונה שמעתם על אליפות אגרוף לסטארט אפים? החודש התקיימה תחרות בין לאומית בה התחרו יזמים ראש בראש בדרך לפתח את המיזם שלהם, ביניהם גם סטודנטים. מכות אמנם לא היו שם, אבל לדברי הזוכים במקום הראשון מדובר בחוויה לא רגילה, שגם הביאה להם חשיפה תקשורתית ולא מעט הצעות השקעה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


נוק אאוט סטודנטיאלי: סטודנטים זכו בתחרות "אגרוף" לסטארט אפים


תחרויות יזמות הפכו בישראל כבר לעניין שבשגרה וכמובן להזדמנות מצוינת לחשוף את המיזם לעולם ולמצוא משקיעים. החודש התקיימה תחרות בקונספט קצת לא שגרתי: אליפות אגרוף לסטארט אפים. מדובר בתחרות עולמית ליזמות שמתקיימת כבר שש שנים ונערכה השנה בפעם הראשונה בישראל. שני סטודנטים להנדסת תוכנה ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון הוכרזו כזוכים הגדולים של מקצה הסטודנטים בגמר התחרות. דיברנו איתם על הפיתוח שלהם ועל הסוד שלהם להצלחה בזירת הסטארט אפ - תרתי משמע.


נכנסים לזירת היזמות


גמר תחרות האגרוף ליזמות, ששמה "Get in the Ring" התקיים ב - 17 לנובמבר בראשון לציון בהשתתפות אלפי סטארט אפים ממעל 80 מדינות ברחבי העולם. תחרות היזמות הזו מתקיימת במתכונת מיוחדת ומעט לא שגרתית: היזמים עולים ל"זירת אגרוף" עגולה ומציגים את הסטארט אפ שלהם מול קבוצות אחרות. במהלך קרב ה"ראש בראש" הזה, הם צריכים לענות על שאלות מפאנל השופטים ולהציג תשובות יצירתיות במיוחד, אותן שופט גם הקהל באירוע. כיאה לתחרות "אגרוף", התחרות נערכת במקצים לפי משקל, כלומר לפי מידת הפיתוח והשווי של הסטארט אפ - מקצה "משקל נוצה" לסטודנטים, מקצה משקל קל (חברות עם שווי של עד מיליון יורו), משקל בינוני (שווי של עד 10 מיליון יורו) ומשקל כבד (שווי של עד 50 מיליון יורו).


במקום הראשון במקצה הסטודנטים זכו דימה גולדנברג ו - ולרי בליוס, שני סטודנטים בשנה האחרונה ללימודי הנדסת תוכנה במ - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. המערכת, ששמה Sensority, מאפשרת לנתח צילום וידאו של הפנים כדי לקבל מידע על מצב בריאותי. דרך הטכנולוגיה שפיתחו השניים, אפשר לנתח בזמן אמת צילום וידאו מכל מצלמה ולאבחן בעזרתו נתונים פיזיולוגיים שלא תמיד העין האנושית יכולה לראות, כמו קצב לב, לחץ דם, רמת סוכר ואפילו גיל. כך למשל, רופאים יכולים לאבחן מטופלים שלהם דרך שיחת וידאו בסמארטפון.


את מערכת סנסוריטי, שמשלבת בין תחומים כמו רפואה, מתמטיקה, סטטיסטיקה ותכנות פיתחו גולדנברג ובליוס כבר במהלך הלימודים. "התחלנו לפני שנתיים וחצי פחות או יותר, מרעיון פשוט להוציא פרמטרים פיזיולוגיים על ידי מצלמה. התחלנו במחקר ובפיתוח עוד לפני פרויקט הגמר, בפרויקט ביתי, כמו תחביב." מספר גולדנברג על תחילתה של סנסוריטי. "התחלנו לפתח ואז המשכנו עם זה גם לפרויקט הגמר, אז כבר יצאה לנו גרסה ראשונה. בפרויקט גמר עצמו התחלנו במחקר יותר עמוק. בזמן הזה גם הצטרפנו לתכנית האקסלרטור של המכללה, כשהמטרה הייתה להקים מזה גם סטארט אפ. שם המשכנו בפיתוח וגם התחלנו עם הצד העסקי, לחפש השקעות ולקדם את הסטרטאפ."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


באו במקרה, זכו בגדול


לתחרות Get in the Ring הגיעו ממש במקרה, בעקבות הפנייה מאקסלרטור המכללה Startup SCE, חממת יזמות שפועלת במוסד הלימוד, שמסייעת לסטודנטים להנדסה לפתח את הסטארט אפ שלהם. "אמרו לנו שיש תחרות כזו ופשוט נרשמנו. האמת שהיה לנו עומס בלימודים ולא יצא לנו כל כך לבדוק מה זו התחרות הזו בכלל, פשוט זרמנו עם זה. ביום של התחרות כבר הבנתי שאנחנו בקטגוריית הסטודנטים ועברנו את שלב חצי הגמר." ממשיך דימה ואומר.


את אירוע הגמר עצמו מתאר גולדנברג כחוויה גדולה. "פעם ראשונה בחיים שהצגתי באנגלית. שלוש שנים לפני כן בעצם התכוננתי ולמדתי מאפס אנגלית, איך לדבר נכון. גם לקחתי מספר סדנאות. בשבילי זה באמת היה לא רגיל. עליתי לשם והצגתי בשפה האנגלית, אמרתי את מה שביקשו להגיד והתברר שלקחתי מקום ראשון בקטגוריה שלי."


גולדנברג מציין כי התרחש בלבול בתחרות וכי למעשה, היו אמורים להציג את הסטארט אפ שלהם בקטגוריית המשקל הבינוני ולא בקטגוריית הסטודנטים. "קטגוריית הסטודנטים מיועדת לחברות שהשווי שלהן הוא אפס ואין להן אב טיפוס, ואנחנו עומדים בכל הדרישות של הקטגוריה שמעלינו, כלומר יש לנו שווי לחברה ויש לנו אב טיפוס וטכנולוגיה. משום שכיוונו אותנו מהמכללה, התחרינו בקטגוריית הסטודנטים." הוא מסביר.


למרבה הצער, ה"טעות" הזו עלתה לשני היזמים בסיכוי לזכות בפרסים גדולים למדיי בהמשך הדרך. לדברי גולדנברג, עבור המתחרים בקטגוריית הסטודנטים, התחרות מסתיימת כאן בארץ, כשהפרס הוא מספר כתבות באינטרנט וחשיפה למיזם. אולם, בשלוש הקטגוריות שמעליה, ממשיכים הזוכים לחצי הגמר העולמי ביוון, שם מתחרים על פרסים שבין מיליון יורו למקום השלישי ועד כעשרה מיליון יורו לזוכה במקום הראשון.


עם זאת, הזכייה הביאה לסטארט אפ שלהם עניין רב והצעות מלא מעט משקיעים, שיכולים לעזור להם לדחוף את המיזם קדימה בשוק. הצוות מדווח שכיום קיים אב טיפוס למערכת, תשתית מוכנה ופעילה ממנה ניתן לפתח את המוצר. כעת הם בשלב גיוס הכספים כדי להמשיך את המחקר והפיתוח, במטרה להפוך את הטכנולוגיה ליציבה יותר. בנקודה זו יש להם גם לא מעט לקוחות פוטנציאליים. "הגיעו אלינו אחרי התחרות מלא בקשות, הרבה אנשים שהתעניינו במערכת ואנחנו עכשיו מטפלים בכל הבקשות שהגיעו אלינו." אומר דימה, ומספר שבעקבות הזכייה קיבלו גם חשיפה תקשורתית לא קטנה. "הגענו לערוץ עשר אחרי התחרות, והיה לנו ראיון בתכנית של אורלי וגיא. שבוע אחרי זה הופענו ב'צינור לילה', אז קיבלנו משהו בסופו של דבר."