צוק איתן - במקום ללמוד למבחנים הסטודנטים נרתמים למען העם

31/7/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (2,286 צפיות)

בדרך כלל, גם בחופשת הקיץ אפשר לראות סטודנטים בודדים פוסעים ברחבי הקמפוסים. השנה, בעקבות המצב הביטחוני, ספק אם תמצאו שם נפש חיה. הבחינות בוטלו, חיילי המילואים גויסו, אך אלה שנשארו בעורף מתקשים להרגיש חופש. בכתבה שלפניכם תוכלו לקרוא על כמה בחירות מעניינות של סטודנטים שרצו למלא את כיס הזמן שנוצר.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:



מבצע צוק איתן ממשיך - מה עושים הסטודנטים במקום ללמוד למבחנים?

 

הבחינות בוטלו, ואם לא גויסתם למילואים, צריך איכשהו למלא את הזמן שהתפנה. האירועים הביטחוניים גורמים לחלק מאיתנו להשתחרר לרגע מן המרוץ האישי להצלחה, ולהתחבר לצרת הרבים. כמה סטודנטים בחרו לפעול למען חיזוק העורף ולטובת ההסברה ושיפור התדמית של ישראל בחו"ל.

 

ארגון הלל קיבץ עדויות של סטודנטים על מה שקורה בחייהם הפרטיים בשעה שכולם נושאים עיניהם אל הגבול הדרומי. במקביל, בדקנו איך מגיבים סטודנטים במרכז הבינתחומי לתעמולה העזתית מעל דפי הפייסבוק. בלוג של סטודנט ישראלי בארצות הברית, הכותב על הניסיון שלו לייצג את ישראל בקמפוס האמריקאי, תפס גם הוא את תשומת לבנו.

 

מחזק את העורף

 

באופן רגיל, באר שבע מתרוקנת מרוב הסטודנטים בחופשות הקיץ, ודווקא הפעם היו כאלו שהחליטו באופן חריג להישאר ולסייע לאוכלוסייה המקומית בהתמודדות עם המצב. כך, שמענו על סטודנט לתואר שני בהנדסה ביורפואית, שמאז ראשית המבצע מתנדב עם הקשישים בעיר. מכיוון שרבים מהם חוששים לצאת מהבית שמא האזעקה תתפוס אותם באמצע הרחוב, הוא עושה למענם שליחויות בקניית מזון ותרופות. בנוסף הוא מאייש עמדה במוקד טלפוני עירוני, אליו מתקשרים תושבים מודאגים.

 

מתגייסת למען המשפחה

 

סטודנטית אחרת, בחוג למדעי המדינה, בחרה לבלות את השעות הקשות עם אחותה המתגוררת באשקלון, ואשר בעלה משרת בחיל האוויר רחוק מהבית. לפני חודש וחצי ודאי חשבה שיהיה עליה לשבת ולדגור על החומר לבחינות. במקום זה היא מתרוצצת אחרי האחיינים שלה, עוזרת לאחותה לטפל בשני הקטנטנים, שרוצים לדעת מידי פעם איפה אבא, ולמה שוב יש אזעקה. הצרה היא שאי אפשר אפילו לנחם אותם ביציאה לגן השעשועים, כי מסוכן מדי.

 

משלוח לחבר שבקרב

 

כשחברו דיווח לו מעזה על מחסור במצרכים בסיסיים, סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטת בן גוריון יזם פנייה לעסקים בכל רחבי הארץ בבקשות לתרומת אספקה. היוזמה שלו זכתה להצלחה גדולה, כאשר בשיתוף עם המשטרה הועברו לחיילים בדרום משלוחים שכללו פיתות, עוגות ומצרכים נוספים. ההיענות מצד בתי עסק בתל אביב ובנס ציונה הייתה נרחבת ונדיבה.

 

פרויקט דוד

 

בקמפוסים בחו"ל פועל ארגון הלל למען יצירת שיח אוהד יותר כלפי ישראל במסגרת פרויקט דוד. סטודנטים לומדים לגשת בצורה נכונה לקבוצות בעלי דעות שליליות על ישראל ולדבר איתם מתוך הניסיון האישי והחוויה המקורית. בבלוג מיוחד שבחסות פרויקט דוד, פורסם לאחרונה פוסט על מבצע צוק איתן מאת סטודנט לתקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת פיטסבורג.

 

הסטודנט פותח את דבריו בתיאור של דף החדשות שלו בפייסבוק. אחד מחבריו פרסם פוסטים עוינים כלפי ישראל וזכה לתגובות וכחניות, שגררו בעקבותיהן דיון עקר בו התערבבו עובדות עם דעות קדומות. לאחר שהשתתף בפרויקט דוד, החליט לפנות לחברו בצורה אחרת ולשאול אותו, קודם כל, אם הוא מעוניין לשמוע את הצד הישראלי.

 

כשנענה לשמחתו בחיוב, דיברו השניים במשך יותר משעתיים. החבר העריך את המוכנות של הסטודנט הישראלי לשבת ולדבר, לספר ולהסביר את נקודת מבטו. במהלך השיחה כובדו הנרטיבים של שני העמים, ולאחריה דף חדשות הפייסבוק שקט מאמירות חד צדדיות. לקח חשוב שנלמד מהאפיזודה הזו - דיבורים על הקרבות עצמם אף פעם אינם יעילים.

 

דף ההסברה של המרכז הבינתחומי

 

במרכז הבינתחומי הרצליה מפעילים הסטודנטים דף פייסבוק הסברתי למבצע צוק איתן, הנקרא Israel Under Fire. המטרה המוצהרת היא להביא עדכונים מן הצד הישראלי להתרחשויות על מנת לייצג את אזרחי המדינה. בפועל, הסטודנטים מעלים פוסטים בתגובה לפרסומים עוינים שהם מוצאים בתקשורת העולמית וברשתות החברתיות.

 

במקרים מסוימים הם אף משתפים חשיפה של שקרים שמסתובבים באינטרנט. כך למשל, שיתפו תמונה, בה נראה בחור המבכה את מותם של אם ותינוקה השרועים על ברכיו. התמונה צולמה בסוריה, אך עלתה לפייסבוק בתור עדות מעזה. הדף של תלמידי הבינתחומי הציג את הפרסום המקורי של התמונה, שהופיע תחת הכותרת – ילדים אבודים בסוריה. לצידו הביאו את הפוסט הפייסבוקי הכוזב.

 

יש לכם משהו מעניין לספר לנו? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה