תנאי קבלה לתואר ראשון
רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר ראשון? אנחנו רוצים לעזור לך! דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תנאי קבלה לתואר ראשון
על מנת להיות בטוחים שאכן תתקבלו לתואר הראשון אליו נרשמתם, עליכם לברר קודם כל מהם תנאי הקבלה של מוסד הלימוד והחוג אליהם בחרתם להירשם. לכל מוסד לימוד יש קריטריונים משלו ולכל חוג יש תנאי קבלה שונים ומגוונים.
יש הבדל גדול אם אתם נרשמים למכללה או לאוניברסיטה, למשפטים או לפילוסופיה וכו’. תנאי הקבלה לתואר ראשון מבוססים בדרך כלל על שקלול של ממוצע הבגרות ושל הפסיכומטרי אך לא רק. ישנם גם קריטריונים נוספים ואופציות נוספות, עליהם נרחיב בכתבה זו.
- חדש! מה הסיכוי שלכם להתקבל לתואר אקדמי במוסדות לימוד שונים? בידקו בעזרת מחשבון הקבלה ללימודים
מהם הקריטריונים לקבלה לתואר ראשון בישראל?
כמו שכבר ציינו, ממוצע בחינות הבגרות והציון הפסיכומטרי שלכם יקבעו במידה רבה את עתידכם האקדמי. כל מי שנרשם לתואר ראשון צריך לדעת שאלו הם שני הקריטריונים החשובים ביותר.
למעט באוניברסיטה הפתוחה (או מסלולים ייחודיים לבני שלושים פלוס) כל מועמד שנרשם לתואר ראשון צריך להיות בעל תעודת בגרות ישראלית מלאה (במקרים מסוימים ניתן להירשם גם כאשר חסר ציון אחד ולהשלים בהמשך) או בעלי תעודה שוות ערך (מחו"ל למשל).
לעיתים גם תעודת סיום של מכינה אוניברסיטאית יכולה לסייע. ישנם כאמור מסלולים בהם בני 30 ומעלה פטורים מהצגת תעודת בגרות אך יש לברר זאת מראש - בכל מקרה לגופו. בנוסף לכל אלה, ברוב מוסדות הלימוד יש להציג גם את הציון הפסיכוטי. באוניברסיטאות בדרך כלל לא מוותרים על אף קריטריון אך במכללות המצב הוא גמיש יותר, וישנן מכללות בהם אין צורך בציון פסיכומטרי.
- נמצאחם בהתלבטות? מתקשים לבחור בין מסלולים? בחירת מוסד אקדמי או מקצוע
- רוצים לדעת כמה קיבלתם בבחינה הפסיכומטרית? מחשבון פסיכומטרי
כמובן שועדת החריגים של כל אוניברסיטה או מכללה רשאית לסטות התנאי הקבלה שהיא מציבה בהתאם לגילו של המועמד, ללימודיו הקודמים, לניסיונו או לכישוריו האישיים. א ברוב המקרים, עורכות המכללות או האוניברסיטאות ממוצע בין הבגרויות לציון הפסיכומטרי כאשר המשקל של הנתונים הללו הוא זהה.
מהי החשיבות של החוג אליו נרשמתם לתואר הראשון?
יש חשיבות רבה למוסד האקדמי אליו נרשמתם, אך לא פחות חשוב מכך – לחוג אליו נרשמתם. תנאי הקבלה של חוגים מסוימים כדוגמת חשבונאות, מחשבים, משפטים, רפואה, פסיכולוגיה ועוד הם גבוהים מאוד, זאת לעומת תנאי הקבלה הנמוכים הרבה יותר לתחומים כמו הוראה, שפות, חוגים במדעי הרוח, עבודה סוציאלית ועוד.
על מנת להתקבל ללימודי תואר ראשון במחשבים למשל יש צורך במכללות המובילות בממוצע בגרות של לפחות 90 ובנוסף לכך יש חובת 5 יחידות לימוד במתמטיקה בציון של לפחות 90. אופציה נוספת היא קבלה על סמך ציון משולב של ציוני הבגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית כאשר דרישות הקבלה הן גבוהות מאוד (פסיכומטרי של לפחות 650 ולעיתים אף יותר וממוצע בגרות של 90 ומעלה).
זאת לעומת חוגים כמו היסטוריה, פילוסופיה, הוראה ועוד, בהן תנאי הקבלה הם קלים הרבה יותר (למשל – ממוצע בגרות של 75 או 80 וציון פסיכומטרי של 500, או ממוצע שבין 85 ל - 100 בבגרות ללא צורך בפסיכומטרי). אין כל ספק כי לביקוש של החוג או המסלול אליו נרשמתם יש השפעה גדולה.
חשוב לציין כי תנאי הקבלה למסלולים השונים במוסדות הלימוד הרבים שיש בישראל מתעדכנים מדי שנה ומומלץ מאוד להיעזר ביועצי הלימודים של כל מוסד לימוד בטרם ההרשמה לתואר ראשון.
- האם בית משפט יכול לעזור לכם להתקבל ללימודים? - קראו על עתירות בעניין קבלה ללימודים בבתי המשפט