רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני

החשיבות של לימודים אקדמיים ידועה לכל ולא בכדי ישראל נחשבת למדינה בה אחוז גבוה מבין האזרחים הם בעלי השכלה אקדמית. תואר ראשון הוא כיום תואר שכמעט ואי אפשר בלעדיו. קשה מאוד להתקבל למשרות הנחשקות במשק הישראלי ללא תואר ראשון, אך יש משרות שאפילו תואר ראשון לא מספיק ויש צורך בתואר שני.

 

ישנם כיום תארים שניים בתחומים רבים – תואר שני במשפטים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה, מדעי המדינה, תקשורת, כלכלה ועוד. חלק מהתארים השניים הם מבוקשים מאוד וקשה להתקבל אליהם ולחלקם כל יותר להתקבל.

 

מה שבטוח הוא שתואר שני מהווה יתרון גדול מאוד בשוק העבודה, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. ניתן ללמוד כיום לתואר שני בכל האוניברסיטאות בישראל וגם בלא מעט מכללות, אך לפני שנרשמים, חשוב לוודא שאתם אכן מתקבלים על התואר המבוקש.

 


מהם הקריטריונים לקבלה לתואר שני בישראל?

בניגוד לתואר הראשון בו צריך להציג את ממוצע הבגרות ואת הציון הפסיכומטרי, הקבלה לתואר השני נעשית ברוב המקרים על סמך ציוני התואר הראשון. ככל שממוצע התואר הראשון שלכ יהיה גבוה יותר, כך יהיה לכם קל יותר להתקבל תואר שני באותו התחום. כדאי מאוד שהתואר הראשון שלכם יהיה בתחום זהה או קרוב לתואר השני, אך אין בך חובה.

 

ניתן לעשות תואר שני בתחום מסוים גם אם אין לכם תואר ראשון באותו התחום, אך אז יש צורך בהשלמות רבות. בדרך כלל מקובל להמשיך לתואר שני לאחר סיום תואר ראשון באותו התחום. הקריטריון החשוב ביותר הוא כאמור תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל. זה יכול להיות תואר שנרכש בישראל או תואר מוכר מחו"ל.

 

כמובן שגם לממוצע הציונים בתואר יש חשיבות רבה. מועמדים הרוצים להתקבל לתואר שני במנהל עסקים יצטרכו בדרך כלל גם להציג את הציון של בחינת ה – GMAT שלהם. המדובר בבחינה חשובה שנעשית בכל העולם מול מחשב אשדר משפיעה מאוד על סיכויי הקבלה לתואר שני במנהל עסקים. ישנם מבחנים נוספים שמועמדים נאלצים לעיתים לעבור (כמו מבחן טופל ועוד).

 

ממוצע לתואר שני


ממוצע הציונים בתואר הראשון הנדרש לצורך קבלה לתואר שני משתנה ממוסד למוסד. במוסדות רבים יש צורך בממוצע 80 ומעלה, אולם קיימים מוסדות שבהם ניתן להתקבל גם על סמך ממוצע מעט נמוך יותר, כגון 75 ומעלה. כמו כן, קיימים תחומי לימוד שבהם יש צורך בממוצע גבוה יותר, כגון פסיכולוגיה, לרוב ממוצע 85 ומעלה.


כדי להתקבל למסלולים מחקריים (עם תזה), יש צורך בדרך כלל בממוצע ציונים גבוה מאשר זה הנדרש לקבלה ללימודים במסלול נלמד, ללא תזה. במקרים רבים הקבלה לתכנית מחקרית היא לבעלי ממוצע 85 - 90 ומעלה, ולעיתים נדרש ממוצע גבוה מכך.
 


תנאי קבלה לחוגים ספציפיים

כמובן שיש חשיבות לא מעטה למוסד האקדמי אליו נרשמתם, אך לא פחות חשוב מכך, גם לחוג אליו בחרתם להירשם. מלבד המבחנים המיוחדים שיש לנרשמים לתואר שני במנהל עסקים, ישנם מקצועות נוספים אשר תנאי הקבלה שלהם לתואר השני כולל גם ראיון קבלה, מבחנים מסוימים ולעיתים אף מכתבי המלצה ממעסיקים קודמים.

 

בתחומים כמו פסיכולוגיה, אדריכלות, אמנויות, עיצוב ועוד, לא תמיד יסתפק מוסד הלימוד בממוצע התואר הראשון שלכם, ויש לקחת זאת בחשבון. מומלץ לברר מראש מהם תנאי הקבלה הספציפיים לתואר השני אליו אתם נרשמים במוסד הלימוד הרלוונטי.

 

כך, למשל, תנאי הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה קלינית כרוכים בתהליך ארוך ומורכב. מי שברצונם לקבל הסכמה לעסוק בטיפול פסיכולוגי, צריכים לא רק להציג ציון גבוה בתואר הראשון, אלא לעבור סדרה שלמה של ראיונות אישיים, להערכת האופי והיכולות האישיות של המועמדים. הם צריכים גם לעבור מבחן מתא"ם ולהצליח בימי הדינמיקה הקבוצתית. קיימים אפילו קורסי הכנה לתואר השני בפסיכולוגיה, שמתאימים למועמדים שרוצים להכין את עצמם באופן הטוב ביותר לתהליך הקבלה.


בוגרי לימודי ארכיטקטורה שרוצים להמשיך לתואר השני באדריכלות צריכים להציג גם תיק עבודות ולעבור וועדות כחלק מתנאי הקבלה לתואר השני. קיימת כמובן גם עדיפות לאדריכלים מנוסים ולבעלי ניסיון במקצועות כמו עיצוב תעשייתי ואדריכלות נוף.


כדי להתקבל לתואר השני בחינוך, לתואר M.Ed., יש צורך להיות בעלי ניסיון של שלוש שנים ויותר בהוראה מעשית בבתי ספר. העדיפות היא לבוגרי תואר ראשון בחינוך שיש בידם גם תעודת הוראה. מי שברצונם להשתלב בתפקידים כמו ייעוץ חינוכי, או שרוצים להתקדם לתפקידי ניהול במוסדות החינוך, יצטרכו גם לעבור ראיונות אישיים ולהציג המלצות מגורמים אקדמיים ומקצועיים מתאימים.

 

 

קראו בפירוט על:

 

תנאי קבלה לתואר שני LLM במשפטים


 

תנאי קבלה במקצועות ההנדסה

 


תנאי קבלה במקצועות הניהול

 

 

תנאי קבלה במקצועות הפסיכולוגיה, הרווחה והבריאות

 

 

תנאי קבלה בחינוך

 


תנאי קבלה במדעים המדויקים

 


תנאי קבלה בתחומי מדעי החברה

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה לתואר שני
שאלות הגולשים בנושא
לימודי מנהל עסקים - הצלחה ללא תואר שני
חינוך, המשך לימודי תואר שני
לימודי הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית במסלול קליני לבוגרת חינוך מיוחד ושילוב אומנויות
התלבטות - תואר שני בייעוץ חינוכי או לקויות למידה
תואר שני באבחון דידקטי עדיפות לאוניברסיטה
תואר שני או תעודת הוראה???
תואר שני באבחון לקויות למידה, בחירת קריירה