לימודים לבגרות בלשון
רוצה לדעת על בגרות בלשון? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס הכנה לבגרות בלשון
שלא תדבק לשונכם לחִכּכם
מי יודע מה משמעות הביטוי שבכותרת, "תדבק לשוני לחִכּי"? משמעותו היא – אאלם דום, לא אוכל לדבר עוד, או במילים אחרות – אני לא יודע מה לומר. אמנם, ביטויים כאלה אינם חלק מחויב מהחומר למבחן הבגרות בלשון העברית, אולם כדי שלא תדבק לשונכם לחִכּכם – מוטב שראשית תשלטו בחומר שכן נמצא בבחינת הבגרות הזו, ומשם תוכלו להמשיך ביתר קלות לשליטה בשפה העברית –שפת האם של רובכם, קרוב לוודאי.
הידע בלשון העברית אף הוא מצטרף לרשימת הנכסים שנדמים מיותרים יותר ויותר כיום; ודאי תאמרו כי הכול הלא ממילא היום מתנהל כיום באנגלית, במהירות ובמיני קיצורים העולים על דעתנו בזמן שאנו כותבים "סטטוסים" בפייסבוק. למרות זאת ואפילו – עקב כך – החשיבות לשימור העברית התקנית והשליטה הבסיסית בשפה, חשובים היום יותר מאי פעם; אם אנחנו לא נשמר אותה – כפי שדואגים דוברי שפות אחרות לשמר את שפותיהם ולכבד אותן – איש לא יעשה זאת בעבורנו.
- מה הציון שלכם בבגרות בהבעה עברית? חישוב ממוצע בגרות בלשון
- מה הממוצע שלכם בתעודת הבגרות? בררו עכשיו! חישוב ממוצע בגרויות
בחינת הבגרות בלשון
בחינת הבגרות בלשון העברית – ובשמה הרשמי – הבגרות בהבעה עברית, מורכבת משתי יחידות חובה: יחידה אחת בלשון ויחידה אחת בגרות בחיבור. ביחד, הן למעשה הבסיס לשפה כולה, וחשוב לא פחות – הן חלק משבעת מקצועות החובה לזכאות לקבלת תעודת בגרות.
יחידת הלשון: משקלה 50% מציון הבגרות הסופי והיא כוללת נושאים כדקדוק, הגייה, תחביר ושחבור, נגזרות הפועל, מילות יחס, שם המספר ועוד. בחינה זו נמשכת שעתיים וחצי.
יחידת החיבור: משקלה אף הוא 50% מציון הבגרות הסופי ובה נדרש התלמיד לכתוב חיבור חופשי של שני עמודים ויותר – על פי כללי כתיבה הנלמדים במהלך השנה – בנושא אחד מתוך ששה אפשריים, לבחירתו. התלמיד יתבקש להתייחס בכתיבתו לקטע כתוב המובא בפניו באותו נושא נבחר. משך בחינה זו הוא שלוש שעות.
בגרות אקסטרנית
הבחינה האקסטרנית שונה במבנה שלה מהבחינה האינטרנית הנערכת בבתי הספר. בדומה לאחרונה – אף במקרה של האקסטרנית מדובר בשתי יחידות לימוד, ולמעשה אף באותם נושאי לימוד – אך בחלוקה שונה:
עברית א': היא הבחינה הראשונה. הנושאים המרכזיים בה הם:
- אוצר מילים ומשמעותם
- הבנה והבעה
- דיוקי הגייה
- פעלים ותצורת השם
מבחן זה מחולק לשלושה פרקים:
- משקלו 50 נקודות והוא מציג טקסט שבסיומו שאלות המתייחסות אליו.
- הפרק השני בוחן את אותיות השימוש, אוצר המילים, מילות היחס ושם המספר, ובו ניתן לצבור 26 נקודות.
- החלק השלישי עוסק בניתוח ומיון של שמות לפי דרכי תצורה, סוגי משפטים, בניינים ומשמעויותיהם, זמן וגוף, תחביר, משקלים ועוד. 24 הנקודות הנותרות הן המקסימום. משך בחינה זו הוא שעתיים וחצי.
- קראו עוד על בגרות אקסטרנית ואינטרנית
עברית ב': היא הבחינה השנייה והיא כוללת:
- הבנה והבעה
- תחביר
- פסוקים מלשון המקרא
- דיוקי הגייה מתחום הפועל והשם
- מערכת הצורות (פועל ותצורת השם)
גם כאן מחולק המבחן ל-3 חלקים:
- פרק ראשון - משקלו 50 נקודות והוא כולל מאמר ולאחריו שאלות וכן כתיבה עצמאית שלכם על אודות אותו מאמר.
- פרק שני - נבחנים על ניתוח משפטים, תחביר, מבנים תחביריים ועוד, ומשקלו 25 נקודות.
- פרק שלישי - משקלו 25 נקודות והוא עוסק בשורשים, במשקלים, בבניינים ועוד. משך בחינה זו הוא שלוש שעות וחצי.
שני המבחנים נערכים במועדים שונים והם אפשריים הן במועד חורף והן במועד קיץ.
קורסי הכנה – כל מילה מיותרת
מכל האמור לעיל, ניתן להבין בקלות, כי הבגרות בהבעה עברית דורשת היכרות עם החומר, הבנה עמוקה שלו וכן תרגול רב; הלשון בנויה באופן דומה מעט למתמטיקה והיא דורשת הבנה של מבנים ושל כללים ולא שינון של חומר תיאורטי – מקצוע זה דורש יישום טוב של החומר התיאורטי הנלמד וזה גם הדבר שעליו תבחנו בבחינת בגרות זו. כך, קל להבין כי יש ללמוד לבגרות בלשון בצורה מסודרת ומאורגנת וכדאי שהמורים יהיו אנשים השולטים היטב בחומר ובתכנית הלימודים, וכן בטכניקות הטובות ביותר להתמודדות עם יישום החומר ועם המענה על השאלות.
את כל אלה מציעים לכם קורסי הכנה לבגרות בלשון. מכונים המתמחים בהכנה לבגרויות ידועים כמי שמעסיקים את המורים הטובים ביותר בתחומם, מתעדכנים תדיר בשיטות הלימוד ובתכניות הלימודים ומעניקים ללומדים בהם טכניקות למידה וטיפים המכינים אותם להצלחה מרבית בבחינות. בנוסף, מכוני ההכנה לבגרות מספקים לתלמיד עזרי לימוד מתאימים משלהם, כחוברות ובהן מסוכמות שיטות העבודה והכללים השונים בלשון, ספרי לימוד הכוללים את כל החומר הנדרש לבחינת וכן ספרי תרגול.
עלות קורס הכנה לבחינת הבגרות בלשון עומדת על כ - 3,000 ₪ בממוצע. במהלך הקורס מתקיימים שיעורי עזר במסגרת מפגשים אישיים או קבוצתיים כדי לסייע לכל תלמיד להגיע לבחינת הבגרות כשהוא נמצא ברמת המוכנות הגבוהה ביותר האפשרית בעבורו.
מוסדות לימוד המציעים הכנה לבגרות בלשון
- קידום - ברשת קידום אפשר ללמוד בקורס הנכה לבגרות בלשון, הקורס משלב במהלכו תרגולים פרקטיים שונים, לרבות סימולציות מבחן, מערכות ללמידה ממוחשבת ושיעורי תרגול.
- יואל גבע – בית הספר של יואל גבע מציע תכנית הכנה למבחן הבגרות בלשון בכמה ערים בארץ - הרצליה, תל אביב וראשון לציון.
- אנקורי – רשת אנקורי היא הראשונה שבעצם פיתחה מוסד התיכונים הפתוחים, ובה תוכלו למצוא קורס מקצועי להכנה לבגרות בלשון בהתאם לתכנית משרד החינוך. אפשר ללמוד בקריות, בחיפה, ברעננה, בתל אביב, בחולון, בראשון לציון, בפתח תקווה, בירושלים ובאשדוד.
- בית ספר לחמן – רשת בתי ספר הפרושה בכל הארץ ומציעה קורסי הכנה בכל מקצועות הבגרות - כולל מסלול הכנה לבגרות מלאה. בלחמן מבטיחים הדרכה צמודה ויחס אישי.
- היי קיו – מכון זה להכנה לבחינות הבגרות, מעביר קורסי הכנה בכל רחבי הארץ, ובהם לימודים להשלמת בגרויות, שיפור בגרויות, לימודים לתעודת בגרות וכן קורסים בודדים לבחירתכם. כמו כן, מתקיימים בהייקיו קורסים להכנה לקראת הפסיכומטרי.
לסיכום
ניתוח פעלים וגזרות, שימושי שם המספר, נטיית מילות יחס, הבנת הנקרא - אלה הם רק חלק מנושאי הלימוד הנכללים בבגרות בלשון. אמנם, בחינת הבגרות בלשון מזכה אותנו רק בשתי יחידות לימוד בתעודת הבגרות, אך זהו מקצוע חובה ובלעדיו – לא ניתן להיות זכאים לתעודת בגרות.
כאמור, בחינה זו אינה דומה לבחינות בגרות כדוגמת הבגרות בהיסטוריה או הבגרות בסוציולוגיה – למרות שהיא נחשבת שייכת למקצועות שאינם ריאלים. בניגוד לשני המקצועות שלעיל למשל שבהם יש צורך בשינון החומר – הלימודים לבגרות בהבעה עברית דומים יותר באופיים ללימודים לבגרות במתמטיקה – בשתיהן נדרשת יכולת ניתוח והבנה עמוקה. לא מספיק להכיר את כללי הלשון התיאורטיים בעל פה, אלא יש לדעת ליישם אותם בפועל על תרגילים שונים – ומספיקה טעות אחת בהבנה של החומר כדי שתכשלו ביישום של חלק בשלם בבחינה. מסיבה זו בדיוק, פונים תלמידים רבים למכוני ההכנה לבגרות, שם הם מקבלים הכנה ממוקדת ומקצועית לבחינה.
אשמח לתשובה ואפילו אפשר להתייעץ יחדיו