הכנה לבגרות באזרחות
רוצה לדעת על בגרות באזרחות? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס הכנה לבגרות באזרחות
זכויותיו של המיעוט בישראל, הרשות המבצעת, בתי המשפט, משרדי הממשלה השונים, ועוד - כל אלו הם חלק קטן בלבד מנושאי הלימוד לבחינת הבגרות באזרחות. תכנים אלו הם רלוונטים וחיוניים לכל אזרח אשר חי במדינת ישראל; מדינת ישראל היא מדינה מורכבת, הגיוון הדמוגרפי וסוגיות הזהות של אזרחיה יוצרים מציאות ייחודית הנוגעת לחיי כולנו. ישראל היא אמנם מדינה בעלת אופי יהודי, אך בה בעת היא מדינת כל אזרחיה, ויש בה עקרונות מהותיים אשר לא אחת מתנגשים זה בזה ומולידים גישות התייחסות שונות לאירועים מסוימים, ואף יוצרים תקדימים.
לימודי מקצוע האזרחות לא בהכרח יהפכו אתכם לאזרחים טובים יותר; עם זאת, הם בהחלט יהפכו אתכם, ראשית, לאזרחים המודעים לאופן שבו המדינה שלהם מתנהלת ושנית, לאזרחים הזכאים לתעודת בגרות. בחינת הבגרות באזרחות היא אחת מבחינות החובה הנדרשת לזכאות לתעודת הבגרות, וכדי להצליח בה, יש ללמוד אליה כראוי.
מה הוא מבנה הבחינה?
בשנים האחרונות השתנה מבנה תכנית הלימודים באזרחות. כיום, בחינת הבגרות באזרחות נלמדת בהיקף 2 יחידות לימוד. נבחנים אינטרניים נבחנים בשאלונים הבאים:
- בחינה ראשית - שאלון 34281 (המהווה 80%).
- ומטלת ביצוע, שאלון 34283.
נבחני משנה ונבחנים אקסטרניים נבחנים בהיקף 2 יחידות לימוד, בשני השאלונים הבאים:
- שאלון 34281 (המהווה 80%)
- שאלון 34282 (המהווה 20%), לנבחנים אקסטרניים שאלון זה מתקיים ללא מטלת הביצוע.
החל משנת תשפ"ד, החלה גם תכנית הבגרות הגמישה (המתווה החדש), הכוללת חלוקת החומר הלימודי בבחינה החיצונית הרגילה לשניים, כאשר לרשות בית הספר עומדות שתי בחינות חיצוניות , שכל אחת מהן בהיקף 35%. בית הספר בוחר אחת מבחינות אלו בהתאם לנושאים שבה, והנושאים שבית הספר לא בחר להיבחנות חיצונית, נלמדים במסגרת משימות מבוקרות בהיקף 35%.
בשנת תשפ"ה, יכול כל בית ספר לבחור האם להיבחן במתווה החדש או במתווה הישן, בהתאם לשיקוליו. החל משנת תשפ"ו, יידרשו בתי הספר לבחור להיבחן במתווה החדש לפחות במקצוע אחד.
המתווה החדש כולל את השאלונים הבאים:
- אשכול 1 - באשכול 1 נלמדים השאלונים הבאים:
- משימה 1 - לאומיות וזכויות שאלון 034211.
- משימה 2 - לאומיות וזכויות שאלון 034212.
- אשכול 2 - הכולל את השאלונים הבאים:
- משימה 1 - עקרונות ורשויות שאלון 034221.
- משימה 2 - עקרונות ורשויות שאלון 034222.
- הערכה חלופית - באשכול 1 שאלון 034273, ובאשכול 2 שאלון 034273.
- הבחינה באשכול עקרונות ורשויות הינה שאלון 034215.
- הבחינה באשכול לאומיות וזכויות הינה שאלון 034225.
נוסף על כך, אופי הבחינה השתנה. מלבד בקיאות בחומר הנלמד וזכירתו, יובאו בפניכם מקרי בוחן אקטואליים ותידרשו ליישם בהתאם את התיאוריות שלמדתם. אם בעבר היה עליכם בעיקר לשנן את החומר הנלמד ולזכור תכנים על המבנה השלטוני בישראל, היום כבר נדרש הרבה מעבר לכך, והנבחנים נדרשים להפגין כישורי חשיבה מתקדמים במסגרת הבחינה.
- רוצים לחשב כמה קיבלתם בבגרות באזרחות? גלו כאן - חישוב ממוצע בגרות באזרחות.
- ניגשתם גם לבחינה הפסיכומטרית? היכנסו עכשיו וחשבו - מחשבון ציון פסיכומטרי.
אילו נושאים נכללים בבחינה?
במבחן הבגרות באזרחות עוסקים בתכנים מתוך הווי החיים המורכב בישראל. להלן חלק מן הנושאים המרכזיים הנכללים בבחינה:
- שלטון החוק.
- הכרזת העצמאות.
- עקרון שלטון העם.
- דמוקרטיה וביטחון.
- המיעוטים בישראל.
- זכויות האדם והאזרח.
- העם היהודי בתפוצות.
- עמדות לגבי אופי המדינה.
- פוליטיקה ותקשורת בישראל.
- הרקע ההיסטורי להקמת מדינת ישראל.
- ועוד.
מה לומדים בקורסי ההכנה לבגרות?
השינויים שנערכו בבחינות הבגרות באזרחות לאורך השנים, הניעו יותר ויותר תלמידים לקבל הכשרה מקיפה באחד ממכוני ההכנה לבגרות ברחבי הארץ וזאת במטרה להשיג את הציון המרבי בבחינה.
הנבחנים בבגרות באזרחות נדרשים ללמוד ידע תיאורטי רב בזמן קצר יחסית. זוהי משימה לא פשוטה והיא מחייבת שימוש בטכניקות למידה מתאימות. לפיכך, מלבד הקניית ידע תיאורטי בנושאי לאום דמוקרטי ומשטר, מרבית מכוני ההכנה מקדישים חלק נכבד מן הקורס להקניית מיומנויות וטכניקות למידה הכוללות שימוש בעזרים שונים, הנחיות לניסוח ממוקד של תשובות ועוד. כמו כן, מכוני הלימוד מספקים ללומדים חומרי לימוד מסוכמים לפי נושאי הלימוד למבחן.
מרצי הקורסים מכשירים את המשתתפים לנתח שאלות ולנסח תשובות מספקות לרמה של מבחן בגרות. כמו כן, מושם דגש על הפנמת החומר בראייה אקטואלית, תוך פיתוח היכולת לנתח את המציאות הדמוקרטית בישראל. בחינת הבגרות באזרחות מבקשת הפעלת שיקול דעת עצמאי וכתיבה ביקורתית, והקורסים מספקים את הכלים לעמוד בשתי דרישות אלה ולשפר את סיכויי ההצלחה. לקראת סיום הקורס, לצורך הטמעת החומר באופן מוחלט, מכוני ההכנה לבגרות מקיימים מרתון, בו מתרגלים התלמידים את החומר ופותרים שאלות מבגרויות קודמות.
- עובדים ורוצים לשפר בגרויות? קראו גם על לימודי ערב לבגרות.
- משלימים בגרויות? מגיעות לכל מלגות! מלגות להשלמת בגרויות.
מה משך הקורס ומתכונתו?
קורס ההכנה נמשך כארבעה חודשים. המפגשים מתקיימים לרוב ביומיים עד שלושה ימים במהלך השבוע. חלק מן הקורסים מתקיימים בשעות אחר הצהריים והערב, ואחרים נערכים בבקרים. בחלק מן המכונים, ניתן לבחור בין קורס ערב לקורס בוקר. לקראת סיום הקורס מתקיים מרתון בן מספר שבועות ובו מתרגלים התלמידים באופן אינטנסיבי את החומר הנלמד ופותרים בחינות משנים קודמות. חלק מן המוסדות מציעים קורסים היברידיים או מקוונים, המאפשרים למידה מרחוק במתכונת גמישה, שניתן לשלב עם עבודה.
באילו מועדים נפתח הקורס?
קורסי הכנה לבגרות במועד הקיץ נפתחים בדרך כלל בין החודשים ינואר ופברואר. קורסי ההכנה לבחינה במועד החורף נפתחים בחודש ספטמבר עד אוקטובר. מועדי פתיחת הקורסים מותאמים למועדי הבגרויות, כפי שאלו נקבעים מדי שנה על ידי משרד החינוך.
היכן ניתן ללמוד?
- קידום (פריסה ארצית) - רשת "קידום" עורכת מגוון תכניות להכנה לבגרויות במקצועות החובה והבחירה, ובהם גם קורס המכין את תלמידיו לבגרות באזרחות. הקורסים ברשת קידום משלבים עזרי למידה, כגון סדנאות לפיתוח מיומנויות למידה וחשיבה, שימוש באפליקציות ומערכות ממוחשבות, ולוח חכם.
- היי קיו (פריסה ארצית) - מכון ההכנה HighQ מציע קורסי הכנה לבחינות הבגרות הנערכים בשלוחות ברחבי הארץ, הקורסים מתאימים לשיפור ולהשלמת בגרויות. הקורסים מתקיימים בכיתות קטנות, וכוללים שיעורי תרגול
- רשת אנקורי (פריסה ארצית) - לרשת אנקורי סניפים בכל הארץ (תל אביב, ירושלים, חיפה, אשדוד, קריית ביאליק, פתח תקווה, ראשון לציון, ורמת השרון), ומאז הקמתה הכינה תלמידים רבים לבחינות בגרות במגוון מקצועות חובה ובחירה. הקורס נפתח בשני מועדים במהלך השנה (קיץ וחורף).
מה עלות הקורס?
עלות הקורס משתנה ממוסד למוסד, ונעה בין 4,500 - 8,000 שקלים בממוצע (אולם עשויה להיות גבוהה מטווח זה). תלמידים המעוניינים ללמוד באופן עצמאי למבחן בליווי מורה פרטי, ישלמו בין 100 - 150 שקלים לשעה בממוצע. יש להדגיש כי העלויות עשויות להשתנות מעת לעת.
בחלק מן המכונים, מוצעות הנחות שונות, כגון הנחות לחיילים משוחררים, או למשפרי ציון. כמו כן, ברבים ממכוני ההכנה, חיילים משוחררים יכולים ללמוד על חשבון הפיקדון הצבאי.
אשמח לתשובה ואפילו אפשר להתייעץ יחדיו