ב 2007 התחלתי ללמוד תואר שני בסוציולוגיה של החינוך באוניברסיטה העברית אך לא סיימתי את התואר בגלל שאיו לי מספיק כסף לשכר לימוד, נשארו לי רק 6 ש"ש ומבחן. איך אני יכול לקבל מלגה? תודה
ש
שני יונגר
אולי מלגת התנדבות יכולה להיות מתאימה במקרה שלך
שלום מועאד,
בתואר שני באופן כללי יש מעט מאוד מלגות ובוודאי בתואר שני בתחום כמו סוציולוגיה. אם אתה לא במסלול מחקר קשה מאוד יהיה לך למצוא מלגה בתחום שכזה. אפשרות טובה אחת שאני מצליחה לחשוב עליה היא להירשם למלגת פר"ח אותה אפשר לקבל גם עבור תואר שני ובתמורה לשעות ההתנדבות שלך תקבל מלגה של החל מ-6000 ש"ח. מקווה שזה יכול לעזור לך. כל מלגה אחרת או סיוע אחר תוכל לנסות ולבקש ממוסד הלימודים עצמו. מסגרות התנדבות בתמורה למלגה נוספות, תוכל למצוא ברשימה המצורפת למטה.
מוסדות וגופים רבים מעניקים מלגות לימודים שונות ברחבי הארץ. חלק גדול מן המלגות המוצעות הן לתואר ראשון אך ישנן מלגות שונות המתאימות גם לסטודנטים בתארים מתקדמים. לפני הכל אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו אתה לומד לקבלת מידע על מלגות פנימיות שהם יכולים להציע לך, סיוע או הלוואות סטודנט שיוכלו לעזור לך לסיים את הלימודים בהקדם. בנוסף למלגות פנימיות תוכל לפנות למלגות התנדבות שונות שקיימות במוסד הלימודים או בעיר בה אתה לומד או חי - מלגות אלו בד"כ מציעות תשלום חלקי לפחות של שכר הלימוד בתמורה למספר שעות התנדבות שבועיות.