שלום רב. עוד 5 חודשים אני עתידה להשתחרר מהצבא ואני מעוניינת לעשות תואר שני. עשיתי תואר ראשון ואז התגייסתי כמורה חיילת. יש לי בלבול ענק לגבי מלגות שאני יכולה להיות זכאית אליהן... לא יודעת אם יש מלגות לתואר שני לחיילים משוחררים וגם ראיתי מלגות מטעם משרד החינוך לעובדי הוראה או גם לסטודנטים באופן כללי לתואר שני. אשמח לדעת מכם אילו מלגות יגיעו לי בתור חיילת משוחררת ששירתה שנתיים כמורה חיילת ומעוניינת לעשות תואר שני. תודה מראש, דסירה.
נ
נועה סטרוז
מלגות לתואר שני לחיילת משוחררת
שלום דסירה,
מלגות משרד החינוך יכולות להתאים עבורך בכל מקרה היות וחלקן פונות גם לחיילים משוחררים ללא קשר לתחום עבודתם (יכול להיות שעבודה כמורה חיילת נחשבת לעבודה בהוראה אך זה לא בטוח יאושר ע"י המדינה). בנוסף, פתוחות בפנייך כל המלגות שמציעה הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים עד 5 שנים מהשחרור כל עוד לא ניצלת אף אחת מהן וכל עוד מדובר בשחרור משירות סדיר ולא קבע היות והשחרור נספר מיום השחרור מהסדיר ולא מהקבע.
חשוב לציין כי המלגות של משרד החינוך נפתחות ממש החודש ויש לעקוב באתר שלהם אחר הנחיות לגבי הגשת המועמדות למלגה, שהשנה תתבצע בדרך מקוונת בלבד.
במידה וכל המלגות האלו לא מתאימות עבורך מסיבה כזו או אחרת תכולי למצוא מלגות נוספות במאגר המלגות לתואר שני שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה שם יש הסבר על המלגות השונות ומוסדות הלימוד המציעים אותם.