היי ערב טוב אני אם חד הורית לשלוש בנות אחת נשואה השנייה לומדת סיעוד וכיום נמצאת איתי ילדה אחת בת 13 אני עובדת משרה מלאה בתחום הסיעוד ומעוניינת להגיע ללימודי סיעוד לאחר התואר אני מפרנסת יחידה ובקושי רב מסיימת את החודש מצבי הכלכלי אינו מאפשר לי ללמוד ללא מלגות אשמח לקבל מלגות ללמודי התואר אחרת אאלץ לוותר תודה מראש!
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי סיעוד
שלום אפרת,
לפני הכל חשוב מאוד לציין כי כל ילדה שיש לך שעברה את גיל 18 לא תילקח כפקטור ברוב המלגות שתגישי אליהן מועמדות כי מבחינת המדינה והגופים המעניקים את המלגות השונות הן לא נחשבות כנתמכות ע"י הוריהם בגיל הזה (גם אם המצב שונה).
לגבי המלגות - ברחבי הארץ מספר גופים ומוסדות המציעים מלגות ייעודיות לסטודנטים לסיעוד. בין הגופים תוכלי למצוא את קופות החולים השונות המעניקות מלגות ייעודיות לסטודנטים לסיעוד (גם אם אינם חברים בקופה) שמוכנים להתחייב לעבודה בקופה לאחר סיום הלימודים. גם מוסדות הלימוד השונים מציעים מלגות שונות לסטודנטים הנמצאים במסלול ללימודי תואר בסיעוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות השונות שציינתי ומספר מלגות נוספות שיכולות להתאים עבורך.
מלגת סיעוד לחד הורית
שלום, אני מעוניינת לעשות הסבה לאחות סיעודית. ברשותי תואר ראשון כללי, אני חד הורית בת 50. האם יש מלגה מתאימה עבורי?
נ
נועה סטרוז
מלגות לאמהות חד הוריות
שלום יעל,
יש כמה קרנות, גופים ומוסדות המציעים מלגות ייעודיות לאמהות חד הוריות, ביניהם: נעמ"ת, התמ"ת, תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות שציינתי ומספר מלגות נוספות שיוכלו להתאים עבורך. במקביל, אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד היות ורוב מוסדות הלימוד מציעים סיוע לאמהות חד הוריות כדי שיוכלו להשתלב ללימודים בצורה נוחה וקלה ככל האפשר.