שלום, אני בוגרת במדעי חברה ורוח רציתי להתעניין בושוא של חשבונאות ,אבל רציתי לקבל רקע יותר רחב על המסלול הזה , מה ההבדל בין תואר בחשבונאות ,ומה היה רשאי לעשות בתואר זה ,לבין רואה חשבון ,לבין יועץ מס . וכמה כל אחד מהתחומים כולל מתוכנית לימודים הכוונה (תקופת לימודים ). ואני חייבת לסיים בתואר אם אני מעוניינת מאחד התחומים האלה או שאפשר גם ללמוד לתעודה . שאלה נוספת ,והיא אם אני חושבת לעשת עסק מסויים ,מה יות רליוונטי ללמוד ,משפטים או חשבונאות או רואה חשבון .כלומר מה החברה היא חייבת שיהיה בה האם עורך דין יהיה יותר אקטואלי או רואה חשבון . ואלו משלושת התחומים והם: משפטים או חשבונאות או רואה חשבון מי יותר מבוקש יותר בשוק התעסוקה
ח
חמדי טרבולסקי
הבדלים בין תארים
שלום מתעניינית, תואר בחשבונאות / ראיית חשבון בדר"כ משולב עם מקצוע נוסף לדוגמא: מינהל עסקים וחשבונאות, משפטים וחשבונאות וכד'... בוגרי התואר אשר סיימו שנת השלמה + 2 בחינות חיצוניות+2 סטאז' מקבלים הסמכה של רואי חשבון. ( מי שלא מעוניין להיות רואה חשבון מסתפק בסיום התואר בלבד). לאחר סיום ההתמחות משתלבים רואי החשבון במקצועות רבים ומגוונים במשק: חשבים, מנהלי כספים, מבקרי פנים, יועצים ותפקידים אחרים המשיקים למיומנות הפיננסית. אנו עדים לכך שהיום מתמנים הרבה רואי חשבון לתפקידי מנכ"ל וסמנכ"ל של חברות ממשלתיות ופרטיות
יועץ מס נלמד במסגת לימודי תעודה,
יש לימודי תעודה בחשבונאות ללימודי תואר, התוכנית מיועדת לתלמידים בעלי תואר אקדמי המעוניינים בלימודי חשבונאות. למסיימי התוכנית תוענק תעודה לאחר תואר. תעודה זו תקנה את כל הזכויות והפטורים מבחינות מועצת רואי החשבון המוענקים למסיימי ההתמחות בחשבונאות וזכאות להירשם לשנת השלמה בחשבונאות.