שלום, אני בעלת תואר ראשון במידענות, לא עוסקת בתחום. עוסקת בתחום ניהול ותחזוקה של נתונים במערכת ממוחשבת. שוקלת לעשות קורס בהנהלת חשבונות או חשב שכר. יש לי זיקה מסוימת לחישובים ומספרים, כלומר הנושא לא מרתיע אותי אך אין לי רקע מקצועי בתחום. ההתלבטות שלי האם ללמוד קורס חשב שכר שהוא קורס קצר יותר מהנהלת חשבונות על מנת לחוש את התחום או דווקא להתחיל בהנהלת חשבונות? ובנוסף, מה ההבדל המהותי בין הנהלת חשבונות לחשב שכר?
תודה רבה לעונים
נ
נועה סטרוז
ההבדל בין חשבת שכר למנהלת חשבונות
שלום מור,
בגדי להחליט בין 2 מסלולי לימוד חשוב מאוד להבין את ההבדל בין השנים.
קורס הנהלת חשבונות: בכל ארגון ומשרד זקוקים למנהלי חשבונות, הם אלו שעורכים סדר ומעקב בתהליכים הפיננסיים של המקום ומדוואים שהמקום ממלא אחר חובותיו הפיננסיות כלפי המדינה וגופים אחרים. מנהלי חשבונות אף מחליטים על אופן חלוקת ההוצאות בחברה או בארגון, כך שלא ייפגע תזרים המזומנים של החברה ושהעמידה בתקנות ובמאזנים תישמר. בהמשך, איש המקצוע אף מייצג את הארגון מול רשויות המס במדינה. הנהלת חשבונות היא הבסיס לכל עבודה חשבונאית. לימודי הנהלת חשבונות מכשירים את התלמידים לעבוד עם הכלים המקצועיים בתחום ומספק היכרות עם מגוון נושאים כגון: הנהלת חשבונות ממוחשבת, תורת המסחר, דוחות שנתיים, תיעוד, רישום כפול, מאזני בוחן, תלושי שכר, רישום בספרי חשבונות, דוח רווח והפסד, עבודה מול תוכנות מסוג חשבשבת ועוד. קורס הנהלת חשבונות מקיף כ - 300 עד 350 שעות, ואורכו - בין חמישה לעשרה חודשים - מבנה הקורס עצמו (ימים ושעות) משתנה בין מוסד לימודים אחד לאחר. בין מוסדות הלימוד המציעים מסלול לימודים להוראת חשבונות ישנם: מישלב, הקריה האקדמית אונו, המכלל המשותפת, אוניברסיטת אריאל ועוד.
קורס חשבי שכר: אחד מתפקידיו המרכזיים של חשב השכר הוא עיבוד תלושי השכר המועברים לעובדים והפקתם. כמו כן, החשבים מדווחים על העברות השכר לכל המוסדות והרשויות הרלוונטיים. חשוב לדעת שקורס חשבי שכר מיועד למנהלי חשבונות, לאנשים העוסקים בכוח אדם ולמנהלים שרוצים לקבל כלים יעילים ומקצועיים לעריכת נושא השכר בארגון. בד"כ הלימודים בקורס אורכים 4 חודשים במפגשים דו שבועיים. בין המוסדות המציעים קורס חשבי שככר ישנם: מכללת חשב, מיכללת מישלב, מכללת רמת גן ועוד.
בכדי להגיע להחלטה סופית אני ממליצה לך לדבר עם המוסדות המציעים כל מסלול בכדי להבין לעומק את התכנים הנלמדים, העלויות והמסלול עצמו.
צירפתי לך טופס יצירת קשר במידה ויהיו לך שאלות נוספת.
מציאת עבודה, זה ההבדל
יש ביקוש גדול יותר למנהלי חשבונות, יחד עם זאת קשה למצוא תפקיד ראשון, אבל בהמשך קל מאוד. את יכולה לבדוק ולהשוות באתרי דרושים. כל המידע לגבי אורך הלימודים, ושאר הססמאות לא רלוונטי מכיוון שאלה לימודים קצרים לעומת התואר ולא מורכבים מדי. בחשבות שכר יש מבחן של לשכת רואי חשבון שהוא קצת קשה. אבל זהו. מומלץ להתחיל מהנהלת חשבונות כי יהיה לך קל יותר למצוא עבודה. בהמשך אפשר לעשות גם חשבות שכר (מאוד מקובל בקרב העוסקים) שני המקצועות + ניסיון מהווים תעודת ביטוח לתעסוקה עד הפנסיה בשכר סביר. אופציות תעסוקה הן: משרדי ראיית חשבון, חברות שונות (עדיף גדולות / ממשלתיות), רשויות מוניציפאליות וכו' לא מומלץ כלל לפנות לייעוץ במוסדות אלא רק באתרים בלתי תלויים מסיבה מאוד פשוטה - אף מכללה לא תבקר את עצמה.
ד
דניאלה
בשביל ללמוד חשב שכר חייב ללמוד הנהלת חשבונות קודם?
אם אין לי כל כך רקע בהנהלת חשבונות אני לא יכולה ללמוד יש חשב שכר? וכמה בערך מרווחים לשעה? ויש בזה משרות מלאות או חלקיות ? תודה רבה לכל העונים ממש מכוון!! 3>
נ
נועה חזן
לימודי חשבי שכר
שלום דניאלה,
בעקרון, אין בעיה ללמוד חשבי שכר בלי תעודת הנהלת חשבונות אך יש לקחת בחשבון שרוב המעסיקים מעדיפים עובדים שהשלימו את שני המסלולים ולא רק אחד מהם. השכר לרוב, בתור התחלה הינו שכר מינימום או מעט גבוה יותר וככל שמתקדמים ניתן להרוויח יותר. כמובן שהשכר תלוי גם במעסיק שלך. לגבי היקף משרה - כמעט תמיד מדובר במשרה מלאה.
מנהלת חשבונות בכירה + חשב שכר
לאחר בדיקת השוק אני רואה שיש מכללות שמציאות קורס הנהלת חשבונות וחשב שכר מקוצר ומקבלים את התעודות הנ"ל :
- תעודת של מנהל חשבונות בכיר, מטעמה של לשכת יועצי המס. - תעודת חשב בכיר מטעם משרד הכלכלה. מי שמעוניין יוכל גם לגשת לבחינת לשכת רו"ח לקבלת תעודה גם מטעמם. מישהו מכיר ויודע עם מומלץ ???
נ
נועה חזן
הנהלת חשבונות וחשבי שכר
שלום זהבית,
קורסים מקוצרים ומשולבים יכולים להיות מצוינים אך הכי חשוב לוודא שמקבלים תעודה מוכרת בסיומם ושהקורס אינו מטעם מוסד הלימודים בלבד - כלומר, שניתן לגשת למבחנים של התמ"ת / לשכת רואי חשבון ושהמדינה מכירה בעצם בתעודות.
אני לא מכירה את המסלולים המקוצרים באופן אישי, אך כדאי לבקש ממליצים ממוסדות הלימוד ולשוחח איתם כדי לוודא האם זה באמת מקצר את המסלול באופן משמעותי והאם מרגישים חוסר מסוים באינפורמציה בגלל הקיצור.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ח
חופית עופרי
האם לימודים של מנהלת חשבונות סוג 2 מקצר אחר כך מהלימודים של ראיית חשבון ?
רציתי לדעת אם אני עושה קורס למנהלת חשבונות סוג 1+2 ובעתיד ארצה ללמוד ראיית חשבון האם זה יקצר לי מהלימודים של ראיית החשבון?
נ
נועה חזן
לימודי הנהלת חשבונות 1+2
שלום חופית,
עד כמה שידוע לי, קורס הנהלת חשבונות 1+2 לא מקצר את המסלול בראיית חשבון, אך אם אינך מתכננת ללמוד בעתיד לתואר בחשבונאות, אל תוותרי על הקורס, אולי בעתיד ישתנו ההנחיות ובכל מקרה הרקע יכול לסייע לך מאוד בתחום, בעיקר בפן המקצועי בו תצברי ניסיון שלא בהכרח יופיע בקורות החיים של בוגרים אחרים מאותו המסלול.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
נ
נעמה
לימוד הנהלת חשבונות
היי,מתלבטת איפה מומלץ ללמוד הנהלת חשבונות מסוג 1+2
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי הנהלת חשבונות
היי נעמה,
ישנם מוסדות רבים בהם ניתן ללמוד הנהלת חשבונות מסוג 1 + 2. בין היתר המכללה למנהל, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, המכללה האזורית צפת, מכללת ספיר ועוד.
אורכם הממוצע של הקורסים בתחום הוא 300 שעות. בתחתית ההודעה מצורפף קישור למאמר עם הרשימה המלאה של המוסדות השונים ופרטים נוספים על הקורסים.
האם כדאי ללמוד הנהלת חשבונות וחשב שכר בIPC
האם כדאי ללמוד את תחום הנהלת חשבונות חשבת שכר במכללת IPC?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי הנהלת חשבונות
היי,
לצערי איני יכולה להמליץ לך על מוסד ספציפי :) אני יכולה לתת לך פרטים על קורס מסוים, תנאי קבלה ומוסדות לימוד אך כיוון שאין לנו קשר לאף מוסד באופן ישיר אין באפשרותי להמליץ אודות מקום לימודים.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
י
ירדן
קורס הנהלת חשבונות 1+2
היי האם הנהלת חשבונות הוא מקצוע מבוקש בשוק ? האם השכר יכול להגיע ל10K ? וגם, האם יש מוסדות לימוד שאתם ממליצים?
מ
מאיה פורט - יועצת לימודים
קורס הנהלת חשבונות 1+2
שלום ירדן,
איני יכולה להמליץ על מוסד לימודים ספציפי, אני כן יכולה לתת לך פרטים על קורס מסוים, תנאי קבלה ומוסדות לימוד אך כיוון שאין לנו קשר לאף מוסד באופן ישיר אין באפשרותי להמליץ אודות מקום לימודים. ישנם מוסדות רבים בהם ניתן ללמוד הנהלת חשבונות מסוג 1 + 2. בין היתר המכללה למנהל, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, המכללה האזורית צפת, מכללת ספיר ועוד. בנוגע לשכר, למיטב ידיעתי למנהל חשבונות 1+2 מתחיל השכר נע בין 7,000 - 9,000, אך השכר משתנה ממקום למקום ורמות השכר משתנות מעת לעת. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למידע נוסף בנוגע לקורס.