תואר ראשון בחשבונאות ללא מבחני מועצה - מה עושים איתו?
תואר ראשון בחשבונאות ללא מבחני מועצה - מה עושים איתו?
אלבינה
6 תגובות
שלום, אני נמצאת בצומת דרכים: למדתי תואר ראשון בחשבונאות באוניברסיטה הפתוחה, עשיתי שנת השלמה ונכשלתי , עשיתי 2 מועדים של המבחנים הפנימיים של האוניברסיטה הפתוחה ונכשלתי בהם. (בפיננסית). מצאתי אמנם סטאז במשרד קטן אך אני רואה שזאת עבודה קשה ולא מעניינת, מה עוד שנמאס לי כבר מהמבחנים האלו ולא בטוח שאעבור את המבחן הפנימי עכשיו באוניברסיטה הפתוחה, וגם אם אעבור אז אצטרך לעשות עוד 2 מבחנים של המועצה (שמי יודע מתי ובעוד כמה זמן אסיים). 1. האם אני יכולה להתקבל לאיזשהו מקום עבודה רק עם תואר ראשון בחשבונאות? ומה אפשר בכלל לעשות רק עם התואר הראשון הזה? 2. במידה ואני פורשת מהמבחנים הללו, האם כדאי לי לשדרג את התואר באיזשהם קורסים? (לדוגמא אנליסט או משהו שקשור לשוק ההון?). 3. מה לדעתך עליי לעשות במצב שנוצר- כבר פיתחתי אנטי ללימודים הללו, זה שנכשלתי הוריד לי את הביטחון ממש ,ואני לא בטוחה כבר שאצליח לעבור את המבחנים הללו. האם לפרוש???? ומה כדאי לי לעשות עם התואר הזה????
מ
מיכאל
כיוון
א. חשבות שכר / הנהלת חשבונות / יעוץ מס - אם סיימת תואר בפתוחה לא תהיה לך בעיה לסיים את הקורסים הללו. אבל העבודה עדיין לא מרתקת. ב. ביקורת פנימית - אין חובה להיות רו"ח. ג. האם את בטוחה שאת רוצה להמשיך בתחום ? אולי הסבה במימון מדינה תתאים לך? אני מתכוון להוראה, סיעוד וכו' .
א
אלבינה
מיכאל שלום ותודה על תגובתך
בנוגע למה שייעצת לי האם תוכל לפרט: א. חשבות שכר והנה"ח זה הרי שידרוג של מנה"ח לא? ב. ביקורת פנימית- מה זה? מה התפקיד כולל? האם צריך לעשות איזשהו קורס בזה? אם כן איפה מלמדים? האם יש ביקוש לזה בשוק? אני אחת בלי נסיון האם אצליח למצוא בזה עבודה? בלוח דרושים כך קוראים למשרה? ג. אני לא בטוחה שאני רוצה לעשות ביקורת כל חיי. אני אוהבת ניהול, ובעברי הייתי סייעת רופא שיניים- אהבתי מאד את התחום ואפילו שקלתי בזמנו ללמוד סיעוד... אבל אמרו לי שחשבונאות זה מספרים ומתמטיקה (מה שהסתבר כלא נכון) ושאקבל כסף טוב ותמיד יש ביקוש (שזה גם הסתבר כלא ממש נכון- שנתיים לעבוד במשכורת מינימום ואז רק בעוד כמה שנים טובות אולי אקבל תמלוגים על לימודי הפרך שעברתי- וגם תלוי במקום העבודה ובמקום המגורים...)-האם אני צודקת.. ד. אמרת הסבה למימון המדינה- קודם כל מה עושים בתפקיד זה? ובנוסף מה זה קורס שאצטרך לעשות או שתואר שני? איפה מלמדים? ה. הסבה להוראה לא נראה לי אך הסבה לסיעוד-אפשרי. איך עושים זאת? כמה זמן לומדים? בסופו של דבר אני אהיה אחות????
מ
מיכאל
הסבה
יש עכשיו תוכנית (יש פרסומות בטלוויזיה) של הסבת אקדמאים לסיעוד. בוודאות זה מקצוע מבוקש ברמה עולמית, כלומר פותח לך אפשרויות תעסוקה הן באמריקה הצפונית, במערב אירופה, קנדה וכל שאר מדינות עם רמת החיים קצת יותר טובה משלנו. לפי התגובות שלך אני מסיק שתחום הפיננסים מעניין אותך היום פחות ממה שחשבת כשהתחלת ללמוד את התואר, אז המלצתי - לא להתעקש ולעשות מה שאת באמת אוהבת.
ש
שני יונגר
האם לשנות כיוון?
שלום אלבינה,
את בהחלט יכולה לעבוד במשרד רואי חשבון גם ללא התעודה, אך קחי בחשבון כי זה יפגע משמעותית בשכר שלך. שנית, התואר שלך הוא בתחום פיננסי, כך ישי לך עוד אפשרויות לתעסוקה כמו בנקים בתי השקעות וכו'.
במידה ואת מחליטה לעזוב את התואר הזה, אני מציעה שתלכי לעבוד ותנוחי קצת מהלימודים, גם כדי שתוכלי לגלות מה את רוצה לעשות במקום מה שלמדת וגם כדי שתצברי קצת ניסיון תעסוקתי, שהוא חשוב מאוד לא משנה מה תעשי בהמשך הדרך.
אני מקווה שעניתי לך בדברי על שאלתך השלישית. חשבי על כך שוב לפני שאת פועלת. לא צריך לעשות דברים בכוח.
בברכה, שני
א
אלבינה
האם לשנות כיוון
שני קודם כל תודה על תשובתך. 1. אחרי שנכשלתי במבחן בפעם השניה התחלתי לחפש עבודה גם ע"י שליחת קו"ח וגם דרך מכוני השמה וכוח אדם, והתברר לי דרך כוח אדם שאני מתאימה לעבוד רק כטלרית בבנק (שזה כמובן מוריד מהתואר שלי) ובנוסף נאמר לי שבבנקים לא אוהבים לקחת אנשים שסיימו תואר בחשבונאות ואפילו לא רוצים לקחת אותם ואפילו בכוח אדם הבחור שדיבר איתי אמר לי לא "לנפנף" בתואר אלא לנסות ו"להחביא" אותו ושזה לא יתרון אלא חיסרון כי בבנקים לא אוהבים אנשי חשבונאות כי הם יכולים לקום בכל רגע ולעזוב את הבנק וללכת לראיית חשבון- וזה לא משתלם להם להשקיע בי ואז אני אקום ואעזוב את הבנק... 2. בנוסף חיפשתי עבודה (4 חודשים) בדרום (עכשיו אני גרה בבאר שבע) וגם במרכז כי אני מתכננת לעבור למרכז ,שלחתי קו"ח גם למרכז- לבנקים, סטאז ואפילו הנה"ח אבל לא קיבלתי אף זימון- לכן אני חושבת שתואר בחשבונאות בלי הרשיון לא שווה שום דבר, האם אני צודקת? 3.אמרת שזה יפגע בשכר שלי- האם את יכולה לסבר את האוזן כמה מקבלים אנשים עם תואר בחשבונאות :בבנקים, השקעות ומשרד רו"ח? האם יש איזשהי אפשרות לשדרג את התואר שלי? כמו קורסים של אנליסט, שוק ההון? או שזה סתם מנסים למכור לי כדי שארשם למוסד לימודי כזה או אחר?
אשמח לתגובתך, אלבינה
מ
מיכאל
לא ממליץ לבזבז זמן
כמי שלמדה בפתוחה את בטח גם עבדת תוך כדי ולכן להמשיך בעבודה ו"לצבור ניסיון" לא יקדם אותך לשום מקום ללא רישיון רו"ח. כך שאם את לא מתלהבת מעבודה שלך - אין לך מה להישאר במקצוע הזה וצריך ללמוד מקצוע נדרש ע"י השוק (ולא נדרש לפי מה שמנסים להציג כנדרש, כמו כל מיני קורסים בניהול השקעות וכו') ושגם תוכלי להנות ממנו.