איזה מכללה עדיפה לדעתכם ללימודי ראיית חשבון לתואר ראשון אני מתלבט בין מכללת שערי משפט למרכז האקדמי למשפט ועסקים בחרתי דווקא בשתי אלה בגלל שהתואר הוא B.A. בחשבונאות ובשאר המכללות הוא B.A. במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות אתם חושבים שיש הבדל? מה עדיף??
תודה לעוזרים
מ
מיטל
בחירת מסלול לימודים
שלום גיא, B.A במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות- לימודים המאפשרים גמישות רבה יחסית לתחומי לימוד אחרים שילוב של 2 התמחויות. התואר במינהל עסקים עם התמחות בחשבונאות מקנה ידע נרחב, בדרך כלל מעבר לדרישות מועצת רואי חשבון. המטרה היא להכשיר בעלי מקצוע בתחום החשבונאות, הביקורת, החשבות והמסים. תכנית הלימודים בתחומים הללו נבנית בהתאם לדרישות מועצת רואי החשבון, ובחלק הממוסדות הלימוד סיום בהצלחה של תוכנית הלימודים מקנה פטור ממרבית הבחינות של המועצה. משך הלימודים בהתמחות זו היא בדרך כלל 3 שנים ובמוסדות מסוימים נדרשת שנת השלמה רביעית. לעומת זאת תואר ראשון בחשבונאות מקנה ידע בניהול חשבונות מתוחכם שמשמעו בפועל הוא רישום וניתוח של האירועים הפיננסיים במערכת כלכלית נתונה והצגת תמציתם בפני בעלי עניין (כגון מנהלים, בעלי מניות, שלטונות המס, הציבור הרחב ועוד). לימודי החשבונאות נמשכים ארבע שנים ומשולבים עם לימודים לקראת תואר ראשון. כדי לעסוק בראיית חשבון, יש לעבור את מבחני מועצת רואי החשבון בישראל, לאחר התמחות של שנתיים. ניתן לפנות לאתר לייעוץ אישי חינם בברכה, מיטל
ג
גיא
תודה רבה. עוד שאלה
תודה על התשובה המפורטת. כרגע עם ההישגים שלי עומדות לרשותי שתי מכללות - המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן ומכללת שערי משפט ברמת השרון. שתיהן מלמדות לתואר בחשבונאות תוכלי לייעץ לי באיזה עדיף ללמוד ?
ח
חמדי טרבולסקי
תודה רבה, עוד שאלה
בוקר טוב גיא, אינני ממליצה על מוסד זה או אחר, עלייך לבדוק היטב את תוכניות הלימוד של המוסדות, מעבר בבחינות החיצוניות, השתלבות הבוגרים במשרדי רו"ח הגדולים, הקשר של המוסדות עם המשרדים הגדולים, מרצים המלמדים, יוקרה ומוניטין של המוסד ולדבר עם סטודנטים ורק אז להחליט.
בהצלחה.
ש
שני
היי גיא
שעריי משפט! זה אחלה של מקום..עם מרצים מעולים ומאוד נחשבים בתחום הזה... גם אני נירשמתי לשנה הקרובה!!!