אני חושבת שאני ממש בצרה. נרשמתי ללימודי ראיית חשבון ועד היום הייתי דיי בטוח בהחלטה שעשיתי, גם בגלל שזה תחום ריאלי וגם מבחינת שוק העבודה.
השבוע פגשתי חברה שעובדת במשרד רואי חשבון והיא אמרה לי ולא בעדינות שהם עובדים ממש קשה ולא רק הסטאג'רים!!
מה אני אעשה? אני לא רוצה לעבוד סביב השעון כל ימי חיי!!
האם זה נכון? מהן האפשרויות שלי?
אני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ולהרגיע אותי בעניין.
נ
נוגה
עבודה בראיית חשבון
אני שוחחתי עם חברה שעבדה כרואת חשבון בחברה ציבורית גדולה ולאחר קודמה ועבדה בתפקיד סמנכ"לית כספים בשתיי חברות ציבוריות גדולות. לדבריה הלימודים מאוד תובעניים רבים וכלל לא קלים, וכן אמרה שגם העבודה עצמה היא קשה וסביב השעון,גם שאלה אותי:"למה את רוצה לעשות את זה לעצמך?". אבל, יחד עם זאת ציינה שתנאי השכר והקידום טובים מאוד,אמרה שמהלימודים נהנתה למרות הקשיים,וגם, ציינה שהעבודה הרבה ביותר היא במשרדי רואי החשבון ובחברות הגדולות. כיום היא עובדת במשרד נדל"ן פרטי וקטן ואומרת שלעבוד בחברה קטנה זה הרבה יותר רגוע ונינוח יחסית ושעות העבודה נורמאליות (עברה לחברה קטנה כי רצתה יותר זמן לעצמה ולחיי משפחה בעיקר כי הפכה לאמא.) בכל מקרה, אני מניחה שעל השלב הראשון לפחות, של עבודה קשה ורבה ותובענית, לא ניתן לדלג. לדעתי עבודה רבה זה חלק ממהות ואופי עבודתו של רו"ח..
ח
חמדי טרבולסקי
עבודה בראיית חשבון
שלום חן, את בוחרת איך וכמה לעבוד! בתקופת הסטאז' העבודה היא בהחלט תובענית וסביב השעון, לאחר שיהיה לך ניסיון תוכלי לעבוד במשרד קטן ולהחליט על שעות סבירות.