כלכלה עם התמחות בחשבונאות, האם אקבל תעודת רואה חשבון?
כלכלה עם התמחות בחשבונאות, האם אקבל תעודת רואה חשבון?
שקד
3 תגובות
אם אני הולכת על לימודי כלכלה/ מנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות במכללה כלשהי, אני אוכל לקבל תעודה והסמכת רואת חשבון בסיום שנת ההשלמה? אני מעוניינת ללמוד חשבונאות אבל תנאי הקבלה לא מאפשרים לי להתקבל לאוניברסיטאות. רציתי לדעת אם אוכל לצאת עם הסמכת רואת חשבון דרך לימודים במכללה. ואם כן, האם יש שוני או עדיפות בין איפה ללמוד את זה? אני מתלבטת בין המרכז הבינתחומי או המכללה למנהל. תודה!
ד
דור
זה לא בדיוק עובד ככה
בכדי לקבל הסמכה את צריכה לעבור מבחן, בשנת ההשלמה את לומדת למבחן הזה ומסיימת את קורסי החובה הנדרשים להסמכתך כרואת חשבון. אז לשאלתך: כן את יכולה ללמוד במכללה ולגשת למבחן בשביל ההסמכה. לגבי איזו מכללה זה קצת יותר בעייתי. אני לא מכיר כל כך את הבינתחומי, אבל את המכללה למנהל אני מכיר טוב (אני בעצמי סטודנט במכללה). סה"כ שניהן המכללות הטובות בתחום. אני מציע לך לדבר אם חברה שלומדים בכל מכללה ותחלטי איפה נשמע יותר טוב :) ושווה גם לקבוע פגישת ייעוץ, הם עזרו לי המון עם ההכוונה ועזרו לי גם בבחירת המקום!
ש
שני יונגר
איפה ללמוד לתואר הראשון
שלום שקד,
בהמשך לדבריו של דור. אני רק רוצה לחדד. זה מאוד תלוי מהו מסלול הלימודים המדויק, האם תואר דו חוגי במנהל עסקים וחשבונאות או תואר במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות. באפשרות השנייה אי אפשר ללמוד לבחני הלשכה לעבור סטאז' וכו' כדי לעסוק בראיית חשבון.
לגבי קבלת התעודה או האפשרות לחתימה, היא מתקבלת לאחר שנת סטאז' וכן לאחר מעבר של מבחני הלשכה.
לגבי בחירה בין המכללות, אני ממליצה מאוד לגשת לשתי המכללות לפגישת ייעוץ ובמידת האפשר גם לימים פתוחים. בנוסף, כדאי כאשר את מגיעה למכללות לנסות ולשאול סטודנטים בנוגע לתואר מה דעתם ועד כמה הוא מביא תועלת בסופו של דבר.
למה שלא תלמדי בפתוחה ??
עשר אלף לעומת 30+ במנהל....בבינתחומי זה בכלל קרוב ל 40...בסופו של דבר התואר שווה בשלושתם. אני בתור בוגר המכללה למנהל יכול להגיד לך שבדיעבד אני מצטער שלא למדתי בפתוחה. אל תחשבי שאם תסיימי במנהל או בינתחומי יהיה לך קל למצוא התמחות.