שלום רב סליחה מראש אם זה ארוך למדי. סיימתי לפני שנה תואר ראשון במשפטים וכפי שזה ידוע השוק מוצף בכאלה,ואומנם אני לא מתאמץ התאמצתי יתרה על המידה בלמצוא עבודה במקצוע מסיבות כאלה ואחרות,היום אני מתלבט לגבי לימודים שיוכלו להעניק לי יתרון על פני אחרים,לכן ההתלבטות שלי הייתה האם ללמוד חשבונאות ומנהל עסקים או קורס\ניתוח מערכות מידע או הנהלת חשבונות וחשבי שכר ביחד, מה התואר שיכול להעניק לי יותר יתרון בחיפוש עבודה? תודה רבה
מ
מיכאל
הפעם תתאמץ
זה רק יכניס אותך לבור עמוק יותר. ממליץ בחום לעיין בכתבות ובפורומים השונים. תעשה גוגל לראיית חשבון, מתמחה, הצפה או שלושתם ביחד.
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע לקריירה
שלום,
חסרה לי אינפורמציה בשאלה שלך והיא, ייתרון באיזה תחום? כי אתה מדבר כאן על כיוונים שונים לחלוטין ממה שלמדת.
אני מסכימה בהחלט שללמוד משפטים כיום ללא הצטיינות יתרה, זה פשוט בזבוז זמן לרוב הבוגרים של התואר כי כבר שנים רבות שיש יותר מידי משפטנים בשוק והתוצאה היא שכר עלוב ואבטלה גבוהה.
לגבי כלל התחומים שמנית, אני מניחה שתחום המחשוב, מיותר לחלוטין למי שלא מגיע מעולם המחשבים, תחום הנהלת החשבונות וחשבות השכר יכול להיות טוב, רק שהוא תחום המאופיין בנשיות גבוהה, כך שהשכר, לפחות בתחילת הדרך נמוך למדיי.
קשה לי לומר לך לגבי ראיית חשבון ומנהל עסקים אם כדאי לך או לא ללמוד אותם.
אני אשמח אם תכתוב לנו שוב ותפרט מה אתה רוצה לעשות ללא קשר לשם של תואר כזה או אחר. אלא פשוט חשוב באיזו סוג עבודה אתה רוצה למצוא את עצמך בעשור הקרוב מהם המאפיינים של אותה העבודה מסגרת שעות, וכל דבר שיכול להיות רלוונטי. זו נקודת פתיחה נכונה יותר.