הי, אני מתלבטת בין שני התחומים, צריכה עזרה לבחור. השיקולים שלי קשורים לרמת ההשתכרות ולמעמד המקצועי. חינוך נראה לי חשוב מאד, ואני גם בן אדם אכפתי, ולכן אולי זה מתאים לי. מצד שני, יש לי יכולות מתמטיות גבוהות, ואני יכולה להרוויח יותר כסף וגם מעמד בראיית חשבון. אני לא רוצה להרגיש אחרי שנים שפספסתי או שבזבזתי את עצמי... מה לעשות?
ש
שני יונגר
לימודי ראיית חשבון או חינוך
שלום אפרת,
ראשית בתחום החינוך יש אפשרות להתקדם ולעשות המון דברים מאוד מעניינים. אך צריך סבלנות כי המערכת עובדת לאט ולחדשים במקום העבודה יש פרק זמן של שלוש שנים עד שהם מקבלים המלצה לקביעות ורק אז אפשר להתחיל לעשות שינויים( ברוב המקרים, כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל). לתחום החינוך יש יתרונות מאוד גדולים שיש לקחת גם אותם בחשבון. כך למשל בעוד מספר שנים במידה ותהיי אמא, יהיה לך קל יותר במערכת החינוך המותאמת לאימהות באופן ניכר בניגוד לתחומי עיסוק אחרים. או אפשרויות לגיוון ולתחומים מאוד מעניינים שאין מקום למנות אותם כאן, היא עצומה למי שטובים בתחומם.
לגבי ראיית חשבון, התחום למעשה נחלק למי שמועסקים במשרדים הגדולים ולמי שמועסקים במשרדים קטנים (חלוקה גסה כמובן). בתוך התחום יש המון תתי תחומים, כך שאפשר למצוא תחום עניין עיקרי ולהתמקד בו. אפשר כמובן להגיע לרמות שכר גבוהות ודיי במהירות. יש הרבה תחרותיות בתחום כי הטובים ביותר מקבלים את המקומות הטובים ביותר.
לפיכך, שני התחומים יכולים להיות מצוינים. מקווה שלא בלבלתי אותך יותר. אך זהו מעט חומר למחשבה.