אני מניח שנשאלו כבר עשרות שאלות בסגנון דומה, אבל בכל זאת: חודשים רבים התלבטתי מה ללמוד, אני בן אדם עם זיקה למספרים ויחסית חזק מבחינה מתמטית/כמותית. בשבועות האחרונים התגבשתי ללכת לכיוון החשבונאות, חשבתי שיתאים לי השילוב בין העניין הכלכלי למשפטי, "חשב שכר" גם מקצוע שקרץ לי.
בגדול, לפי מה שאני קורא היום ואתמול, התחום עוסק הרבה יותר בעניינים משפטיים "יבשים" ופחות משנה היכולת הכמותית. אני מבולבל ולחלוטין כבר לא בטוח אם זה התחום שאני מחפש. אני אוהב להתעסק במאזנים כלכליים, הכנסות הוצאות, אבל פחות באין ספור דיני המס הקיימים. האם אני צריך לפנות יותר ל"כלכלה וניהול"?
תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודי כלכלה וחשבונאות
שלום עדן,
בעיקרון התשובה היא כן. אך מכיוון שלא הכל עיסוק יבש בדיני חוזים וביקורות בתחום בחשבונאות כדאי אולי שתלמד לתואר בכלכלה וחשבונאות ובכך תשמר לך גם את החלק הניתוח הכלכלה וכל עניין הסטטיסטיקה ובו זמנית תלמד גם להיות רו"ח. אם לא תרצה בכך את לא חייב לעשות את ההתמחות ולהמשיך לשנה ד'. אך עדיין תהיה בעל הידע בתחום שיכול לסייע רבות גם ככלכלן.
היתרון הוא שיהיו לך שני מקצועות באותו משך זמן לימודים של שלוש שנים. מי יודע אולי תגלה שיש בראיית חשבון עוד דברים שאתה רוצה לעשות. ואולי תגלה שאתה מעדיף להמשיך רק עם הכלכלה או להפך. תמיד יש אפשרויות פתוחות.
בברכה, שני
י
יעל
תגובה
לפי מה שרשמת כדאי לך כלכלה ואם מעניין אותך מיסים יש לימודי יעוץ מס. חשבונאות זה לא חישובים ומתמתיקה. אפשרות אחרת זה מהנדס תעשיה וניהול גם שם לומדים כלכלה.
ממש ממש לא כדאי ללמוד 3 שנים חשבונאות אם הכוונה לא להיות רו"ח זה לא ייתן לך דבר וחצי דבר וזה תחום לימודים קשה לרבים חבל על המאמץ מה גם שצריך התמחות אחרת לא שווה והיום יש בעיה למצוא.
ל
לימור
שאלה לגבי כלכלה
בעצם אז חשבונאות זה לא חישובים ומתמטיקה וכלכלה? האם היא כן? אני סיימתי תואר במדעי החברה ורוצה לעשות שינוי בכיוון ומאוד מתחברת לתחום החישובים והמתמטיקה
ש
שני יונגר
לימודי כלכלה או חשבונאות
שלום לימור,
לא אמרתי שאין חישובים, אלא שהם לא מורכבים כמו בתואר בהנדסה או מתמטיקה או פיזיקה וכד׳. יש לא מעט חישובים, אבל הם ברמת משוואות מורכבות ולא יותר מזה. רק בקורס חדו״א תתבקשי למתמטיקה באופן הטהור של המילה.
בכלכלה וחשבונאות יש צורך ביכולת הבנה של המושגים והתהליכים ולא רק בפתרון משוואות.