שלום. אני גר ברחובות ומעוניין לגשת ללימודי הנהלת חשבונות. שאלה ראשונה היא האם המקצוע נדרש גם בימים אלו? שאלה שנייה היא איזה מוסד לימודים נחשב לטוב ויתן לי את הידע הנדרש כיום בשוק? תודה מראש, גילי.
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות
שלום גילי,
הידע בהנהלת חשבונותתמיד יהיה נדרש. עם זאת, המקצוע הוא בעל אופי נשי (או לפחות הפך לכזה) ולכן יש לו דני חסרונות, האחד הוא השכר, לפחות בהתחלת הדרך והשני הוא שמרבית המשרות אינן מלאות.
מה שכן ניתן למצוא עבודה גםבמשרה מלאה ועם צבירת ידע ניסיון והסמכות נוספות ניתן להתקדם מכל הבחינות וכמובן גם מבחינת השכר.
בברכה, שני
ג
גילי
תודה שני
שלום שני, בהמשך לתשובה שלך, כדי לעסוק בתחום בתור יועץ מס או חשב שכר האם אני צריך הנהלת חשבונות קודם? לפי הבנתי הנהלת חשבונות זה הבייסיק של חשבונאות. ומשם להתקדם. אני צודק? או שלאו דווקא זה המסלול שצריך לעבור? תודה.
ש
שני יונגר
קורס ייעוץ מס
שלום גילי,
כדי להיות יועץ מס עליך להיות בעל תעודה של הנהלת חשבונות סוג 2. כלומר זה הקורס הבסיסי הדרוש.
בתחום החשבונאות יש תחומים שונים חלקם בהנהלת חשבונות וחלקם בחשבונאות. הרוב מתחילים את דרכם בהנהלת חשבונות ומשם ממשיכים הלאה, כי זו הדרך להכיר את הדוחות הכספיים וכו' שעובדים איתם בהמשך. לאחר מכן זה כבר מאוד תלוי באיזו מסגרת רוצים לעסוק, וכמובן שכדי לעבוד במשרד רואי חשבון יש ללמוד גם חשבונאות (לא חובה לתואר ראשון).
החיסרון בהיעדר תואר ראשון הוא רק בעניין הסמכויות. אבל כיועץ מס יהיו לך סמכויות רבות בתחום היעוץ.
קח בחשבון שהלימודים לייעוץ מס אורכים שנה וחצי שנתיים. זה מסלול מצוין להתחיל בו את הדרך כי בענייני כסף תמיד תהיה עבודה.
בברכה, שני
ג
גילי
חשב שכר
שני תודה רבה על התשובות והעזרה. עוד שאלה: מה בעצם תפקידו של חשב שכר באירגון. והאם זה מקצוע בפני עצמו? תודה.