שלום שני , שמי צביה בעלת תעודת הנה"ח סוג 2 ,בעלת תואר ראשון בהצטיינות במדעי הרוח. עבדתי כ-9 שנים בתחום ההנה"ח בחברות הייטק. כדי להמשיך בתחום עבודתי בהנה"ח אני מתלבטת בין לימודי הנה"ח סוג 3 ללימודי מדופלם ,מה כדאי ?שמעתי שלימודי מדופלם מכילים את לימודי סוג 3 האם נכון ? (הבנתי שהוא נכלל בקורס חשבונאות פיננסית ),האם כדאי ללמוד רק חשבונאות פיננסית והאם אקבל תעודה רק על קורס זה?יש לציין כי עבדתי בתחום הנה"ח בחברות הייטק גדולות כך שלא עסקתי בכל תחומי ההנה"ח . אשמח לתשובתך ועצתך, תודה צביה
ש
שני יונגר
מדופלם או הנה"ח סוג 3 (פיננסית)
שלום צביה,
יש הפרדה בין התחומים ולא ניתן לכלול בתחוך לימודי הנה"ח מדופלם גם קורס שלם אחר. מה שכן, חשוב מאוד שתבחרי מסלול לימודים שבאמת ישפר את התפקיד הבא שלך. אם אין לך כיוון בתוך מקום העבודה הנוכחי או שאת יודעת לאן את רוצה הלגיע במקום העבודה הבא, אולי לא כדאי להתחיל ללמוד כרגע.
אני ממליצה לך לבחור בלימודים רק כאשר את יודעת בוודאות לאן את רוצה ללכת איתם ולא ללמוד תוך תהיות אם זה יסייע לך להתקדם בתחום או לא.
אני מניחה שתבחום ההיי טק לחשבונאות פיננסית אמור להיות משקל גבוה מבחינת צרכים בחברות, אך השאלה היא האם זה מעניין אותך ולאיזה כיוון את רוצה להתפתח.
לגבי השאלה השנייה שלך, ראשית שני המסלולים פיננסית ומדופלם יכולים להראות מאוד דומים ולכן זה מבלבל, אולי מבחינת מקומות עבודה לא מסתכלים עליהם כשונים מאוד גם גן. אך לא ניתן לקבל תעודה נפרדת על חלק מהלימודים, לשם כך מקבלים עם התעודה את רשימת הקורסים שנלמדו בקורס, כי אותם אפשר להציג למעסיק פוטנציאלי.
בברכה, שני
צ
צביה
הנה"ח סוג 3 או מדופלם (כולל פיננסית)
הי שני , תודה על תגובתך ,למיטב הבנתי לימודי הפיננסית הינו אחד מ-7 הקורסים שנלמדים בלימודי מדופלם, אני כרגע לא עובדת ואני חושבת על לימודים שיקדמו אותי לעבודה הבאה וזו ההתלבטות בין הנה"ח סוג 3 או מדופלם, העניין הוא כשהתחלתי לברר בביה"ס חשב ציינו בפניי שלא כדאי ללמוד סוג 3 כי הוא נכלל בקורס פיננסית,ולכן זו ההתלבטות האם ללמוד סוג 3 או מדופלם ? אני מאוד אוהבת ללמוד וטיפוס מאוד משקיע רק חשוב לי שהלימודים יהיו פרקטיים לעבודה ,האם תוכלי להמליץ? תודה,צביה