שלום, אני נמצא בדילמה רצינית. כיום אני עובד בתחום הקמעונאות (מנהל רשת אופנה קטנה) אני מרגיש שמציתי את התחום וכבר לא נהנה בעבודה (אני בן 34) תמיד עניין אותי תחום ראיית חשבון, שמעתי שיש מסלול של שנתיים +, בבר אילן (לבעלי תואר B.A). חשבתי לעשות הסבה מקצועית לתחום החשבונאות, אך ע"פ מה שאני רואה בפורומים וכו' , התחום מאוד בעייתי היום, ומאוד קשה להגיע להתמחות במשרד רציני. 1. האם זה לא קצת מאוחר בגילי להחליף מקצוע? 2.האם זה נכון שהשוק מוצף לגמרי ברואה חשבון? 3.היום השכר שלי דיי טוב (17K) - תוך כמה שנים (בממוצע) רואה חשבון מגיע לשכר הנ"ל?
תודה
ש
שני יונגר
שינוי כיוון מקצועי
שלום ערן,
אין גיל מאוחר להחלפת מקצוע כמו שהקשוי הגדול הוא בכך שחייבים לרדת המון בשכר כדי לעשות זאת. חשוב שתדע ששכר מתמחה שנתיים הראשונית הוא בין 4000-4500 למשרה מלאה ולעיתים תובענית במיוחד. עכשיו אם אתה יכול ורוצה להשקיע גם את הזמן וגם כלכלית בשינוי המקצוע כי הוא בוער בך, אך זה כדאי מאוד אבל זה המחיר.
אני מבינה את העניין של העבודה במשרדים הגדולים, התחרות עליהם תמיד גדולה מאוד, אך מי אמר שהתחומים שלהם הם המעניינים אותך ביותר ושלא תמצא ענין דווקא בחברה קטנה יותר. יש הרבה מאוד עבודה בתחום למי שטוב ויש כאלו שלאחר כל ההשקעה בלימודים מגלים כי לא רוצים להיות רו"חים אלא לעבוד בתחום אחר בכלל.
לגבי שוק העבודה באופן כללי, יש תחרות גדולה היום על כל תחום ועל כל מקצוע, אני מבינה כי מיצית את מה שאתה עושה כיום, אך שקול הייטב אם אתה רוצה להתחיל הכל מההתחלה.
אני מניחה שכדי להגיע לשכר כזה בחברות הגדולות, לוקח 4-5 שנים כולל הסטאז' ובחברה קטנה, זה כבר מאוד תלוי בך. אולי כעצמאי תוכל להגיע רמות שכר גבוהות יותר, אך אין כאן הבטחות כמובן.
מקווה שעזרתי מעט, שני
m
miki
לא מאוחר, אבל
מה זה עניין אותך תחום ראיית ח-ן? 90% מהסטודנטים לא יודעים מה זה עד שנה ג' כולל. אתה יודע מה זה ביקורת חשבונות? אתה יודע מה רו"ח עושה ביום יום? ההסבה כרוכה בהוצאה כספית ניכרת ובהשקעה משמעותית מאוד מבחינת הזמן. יש משמעויות למשפחה ולחיי יום יום. אם לעשות הסבה בגלל הכסף אז תבחר משהו יותר מניב. השוק מוצף במחפשי התמחות לא ברו"ח , אבל לא כל מי שהוסמך כרו"ח מרוויח טוב. אתה היום מנהל, קח בחשבון שבמשך שנתיים לפחות ינהלו אותך ולא בטוח שזה ישתנה אחרי שנתיים של התמחות . זו החלטה גורלית, אתה תסיים ללמוד בגיל 38 בערך , תהיה רו"ח צעיר ,במקרה הטוב, ב39-40. אתה מוכן לזה? ובסוף הכל בשביל מה? להיות סמנ"כל כספים (זה הTop) בגיל 60? אתה במסלול של מנהל כרגע , תעשה MBA נחשב (לא מכללת שקר כלשהו) ותתקדם. זו הדעה שלי. אני בן 34 מסיים את הלימודים ומתמחה במשרד קטן.