תואר במנהל עסקים בהתמחות חשבונאות או קורסים להסמכה?
תואר במנהל עסקים בהתמחות חשבונאות או קורסים להסמכה?
נעמה:)
3 תגובות
היי אני מאוד מבולבלת רציתי להתייעץ בנוגע ללימודי מנהל עסקים בהתמחות חשבונאות. האם כדאי לי לעבור את כל התהליך שהוא ארוך מאוד או שכדאי להיכנס לתחום החשבונאות קודם כל באמצעות קורסים בהנהלת חשבונות תוך כדי עבודה כמנהלת חשבונות ואז ללמוד קורס מתקדם בייעוץ מס או ייעוץ השקעות, למשל ? כלומר, ליהיות יועצת השקעות ללא תואר ? שנית, אם כבר אני בוחרת בתואר ארצה לעבוד בתחום הקרוב לזה שאני לומדת...האם מכללות עוזרות לי למצוא כבר בשנה הראשונה לתואר עבודה כזאת גם שאין לי כל הסמכה ?
מ
מיקי
הנה"ח
לא, לא כדאי. הנה"ח וראיית חשבון אלו שני מקצועות שונים . "כניסה לתחום" באמצעות הקורסים רק תאריך לך את הדרך לרישיון. ממליץ לך להשקיע קצת זמן בלהבין מה זה להיות רו"ח ומה ההבדל בין ראיית חשבון לבין הנהלת חשבונות.
ש
שני יונגר
ללכת בדרך אחת ברורה ולא מסביב
שלום נעמה,
בהמשך לדבריו של מיקי, אני חייבת להסכים. אסור להתבלבל בין המקצועות אמנם השמות דומים ויש הרבה דברים מקבילים אבל האחד לא נותן יתרון לשני בשום צורה. אם את רוצה להיות רו"ח אז השקיעי בכך ואל תלכי בכל מיני דרכים שלא יביאו לך תועלת בסופו של דבר. אם זה לא הכיוון אז כמובן שהדרך היא הדרך שאת תבחרי.
כדי להיות יועצת השקעות לידיעתך את לא חייבת ללמוד ראיית חשבון אלא גם מנהל עסקם לתואר ראשון או כלכלה לתואר ראשון. כנל"ל לגבי ייעוץ מס.
אין שום סיבה גם לשלול מכללות, כל זמן שמדובר בתארים טובים ומוכרים, יש גם מכללות שפועלות בחסות אוניברסיטאית אם זה מרגיע אותך.
תוכלי לקבל הפניה למכללה או אוניברסיט הבתאם לשאיפותיך מהשירות של התא אם תרצי.
בברכה, שני
נ
נעמה:)
תודה רבה !!!
היי שני ומיקי, ראשית ממש תודה על העזרה...
ובהמשך לשאלתי, -האם בלימודי מנהל עסקים בהתמחות חשבונאות אני אוכל לעבוד בסיום התואר גם בעבודות שמאפשר התואר כלכלה וניהול או מנהל עסקים בהתמחות במימון, כלומר גם ככלכלנית למשל... ? וכך, אוכל לצאת "מורווחת" מכל הכיוונים ?
-שנית,אני ירושלמית ויש לי התלבטות בנוגע ללימודים במכון לנדר שבירושלים או במרכז האקדמי המכללה למינהל בראשון לציון ? מה ההבדל בין המכללות אם בסיום הלימודים אני מקבלת את אותו התואר ? האם יש הבדל בקורסים במהלך התואר ?