הנני סטודנטית לכלכלה וחשבונאות שמסיימת תואר בעוד כחודש ורציתי לעבוד בתור מנהלת חשבונות בתקופה הקרובה. למיטב ידעתי כבר במכינה ללימודים למדנו הנהלת חשבונות סוג 1-2, האם עכשיו בסיום התואר אני אחשב כאילו למדתי הנהלת חשבונות סוג 3. איך אוכל להגדיר את עצמי מבחינת רמת הידע שלי בהנהלת חשבונות בזמן חיפוש העבודה?
תודה מראש
ש
שני יונגר
עיסוק ככלכלנית
שלום שרון,
אני חושבת שאת קצת מבלבלת בין התחומים. בתואר ראשון בכלכלה וחשבונאות לא לומדים הנה"ח אלא חשבונאות. אלה שני דברים שונים לחלוטין.
אם אין ברשותך תעןדת הסמכה לעיסוק בהנה"ח מסוג 1-2 שמעניקה המדינה, אז אינך יכולה לעבוד בתחום. בנוסף לכך, אינני מבינה מדוע כבוגרת תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות אינך מחפשת עבודה בתחום הלימודים שלך.
הרי גם אם לא תעשי את הסטאז' בראיית חשבון תוכלי תלעבוד במשרדי רואה חשובון או עוד יותר מכך את כלכלנית.
אני חייבת להודות שאני מאוד מבולבלת מדבריך. האם לא הבנתי אותך נכון?
בברכה, שני
ש
שרון
הסבר לבחירה
היי שני,
אעשה סדר בדברים. אני ממשיכה לשנת השלמה (ראיית חשבון) ואין ברצוני לעשות סטאז' בשלב זה. כמו כן אין לי אופציה להתחייב למשרה מלאה (גם ככלכלנית) וברצוני לגעת בתחום שקשור במידה מסוימת לעולם הכספים ומכאן לעבוד בתור מנהלת חשבונות. זה בעצם ההסבר (בגדול) לבחירתי.
בפועל אוכל לעבוד בהנה"ח או לא? פרט לחשבשבת לא רכשתי את כל הידע הנדרש בשביל לעסוק בהנה"ח כבר בתואר?
תודה על העזרה!
מ
מיקי
הנה"ח
זה שלפני שנתיים למדת איך לרשום פקודות יומן לא אומר שאת יודעת הנה"ח. אמנם זה לא מקצוע מסובך אך עדיין דורש ידע מקצועי ולימודי חשבונאות אינם תחליף לזה. זה נכון שמי שיש לו תעודה של מנהל חשבונות מקבל פטור מהמכינה הזו אבל זה לא עובד בכיוון ההפוך. כמה דברים אני יכול להמליץ לך: א. משרד התמ"ת עושה בחינות רישוי לסוג 1 (אין צורך בקורס) - את יכולה לגשת עצמאית. לא אמור להיות מסובך . לסוג 2 דורשים ניסיון של שנה (אם אני זוכר נכון). ב. אם את ממשיכה לשנת ההשלמה ולא מוצאת משרה בהנה"ח (סביר להניח שלא תמצאי ללא ניסיון) חפשי משרת סטודנט במקומות הבאים : משרדי ממשלה, חברות פיננסיות (לא בתור משווקת או שירות לקוחות אלא איסוף נתונים ובקרה).
ש
שרון
תודה
תודה רבה לכם על כל העזרה. בהחלט אפנה לגופים שציינתם.