שלום, אני סטודנטית שנה שלישית לתואר ראשון בכלכלה וניהול, אני שוקלת לעשות הסבה לחשבונאות. מה המשמעות של הסבה כזו (מבחינת הלימוד, משך הלימוד, השלמה, סטאג' וכו)
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום: מכיוון שאת לקראת סיום תואר ראשון אני ממליצה לך לסיימו ואז ללמוד מסלול מיוחד שנקר "חשבונאות לאחר תואר" ישנה אפשרות ללמוד לימודי תעודה בחשבונאות ב"מסלול האקדמי המכללה למנהל", אוניברסיטת ת"א ובר אילן.
למסיימי התוכנית הזו תוענק תעודה לאחר תואר. תעודה זו תקנה את כל הזכויות והפטורים מבחינות מועצת רואי החשבון המוענקים למסיימי ההתמחות בחשבונאות וזכאות להירשם לשנת השלמה בחשבונאות, וכמובן לגשת לסטאז'במקביל לשנת ההשלמה.
בהצלחה
מ
מיקי
היכן את לומדת?
אם יש מסלול חשבונאות במוסד שלך אז הכי טוב לבדוק "בבית". שנה שלישית ויש לך תואר או שאחרי השנה יש עוד סמסטר - שניים? יכול להיות ששווה לבדוק את האופציה של מעבר למסלול חשבונאות גם ללא סיום התואר בכלכלה - צריך לבדוק באופן פרטני כמה פטורים תקבלי (ממליץ לפנות למס' מוסדות). בכל מקרה מומלץ לשקול היטב את המעבר מכיוון שיש כאן משמעויות כספיות (מסלול הסבה עולה בערך 40,000 ש"ח). ולא בטוח שזה משתלם. לדוגמה: הרבה רו"חים הולכים לעבוד לא בביקורת חשבונות הרגילה, כלומר לא ביקורת דוחות כספיים אלא הולכים לביקורת פנימית, מערכות מידע, ניהול סיכונים, עבודה כלכלית וכו' . כל התחומים הנ"ל מלבד ביקורת דוחות הכספיים אינם דורשים רישיון רו"ח ולא בטוח שרישיון של רו"ח מקנה להם יתרון בתחומים הנ"ל. ולכן אם סיימת תואר בכלכלה ועשית איזו הסמכה קצרה נוספת בתחום מערכות מידע - קיצרת את הדרך ב3 שנים וחסכת כסף רב. שוב, כל מקרה לגופו.