שלום, אני עושה כרגע תואר ראשון במנהל עסקים והשאלה שלי היא עם בתואר שני אני יכולה לעשות בחשבונאות ? כמה זמן זה? והאם זה יקנה לי אח״כ זכות ללכת לעשות את 2 מבחני המועצה? ואז לקבל את ראייית החשבון תודה
מ
מיכאל
לא
תואר 2 בחשבונאות יכול ללמוד רק מי שסיים את שנת ההשלמה בראיית חשבון או רואה חשבון או מי שסיים את כל המבחנים של המועצה במסלול עצמאי ויש לו תואר ראשון. בכל מקרה תואר שני בחשבונאות אינו מקנה פטורים ממבחני המועצה (סה"כ 15). באופן כללי, תואר שני בחשבונאות נועד להעמיק את הידע הקיים של רואי החשבון בתחום התקינה, המימון והמסים. כמו כן, לדעתי , זו פשוט "מחלבה", הרי שמי שכבר רו"ח - יש לו את כל הידע והניסיון (אחרי ההתמחות) לעסוק במקצוע ואם כבר אז לעשות תואר 2 במנהל עסקים או כלכלה.
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום אין תואר שני בחשבונאות אך ישנה אפשרות ללמוד לימודי תעודה בחשבונאות ב"מסלול האקדמי המכללה למנהל", אוניברסיטת ת"א ובר אילן.
למסיימי התוכנית שבה אתה מעוניין תוענק תעודה לאחר תואר. תעודה זו תקנה את כל הזכויות והפטורים מבחינות מועצת רואי החשבון המוענקים למסיימי ההתמחות בחשבונאות וזכאות להירשם לשנת השלמה בחשבונאות, וכמובן לגשת לסטאז'במקביל לשנת ההשלמה.