אני רוצה להתחיל ללמוד חשבונאות שנה הבאה ויש לי כמה התלבטויות..
קודם כל - האם יש פער משמעותי ברמה בין האוניברסיטאות למכללות? בנוגע לרמת לימודים ובנוגע יוקרת התואר (בהמשך לצורך מציאת מקום עבודה איכותי)
דבר שני - מה עדיף - המכללה למנהל בראשל"צ \ מכללה למנל בת"א (גינת) מסלול של האוניברסיטה הפתוחה \ רופין - אני ישמח אם גם תפרטו לי קצת על מכללה זו
תודה :)
ר
רובי
יש לך פה קצת בלבול
קודם כל עדיף לך ללמוד תואר אקדמי בחשבונאות ואת זה אפשר לעשות במסלול האקדמי של המכללה למנהל או ברופין. מכללה למנהל בת"א זה לימודי תעודה בלבד, וזה לא שווה את ההשקעה אלא אם כן אתה רוצה להיות מזכירה. דבר שני, יש פער קטן בין אוניברסיטאות למכללות. אוניברסיטת תל אביב מאוד נחשבת והמסלול האקדמי של המכללה למנהל גם מוציאים המון בוגרים לשוק העבודה ונחשבים מעולים בתחום החשבונאות. אני הייתי מציע לך להתעניין לתואר ראשון ולא ללימודי תעודה.
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום: בנוגע לשאלתך לגבי העדפה של מקום לימוד כלשהוא איני יכולה להמליץ על מקום כזה או אחר עקב תפקידי כמנהלת פורום , אשאיר זאת לחברי הפורום. לגבי שאלתך הראשונה קיימות בארץ כיום מכללות מצויינות המעניקות תואר ראשון בחשבונאות המשתווה ברמתו ובאיכותו לתואר אוניברסיטאי הן בשוק ההשכלה והן בשוק התעסוקה. אני ממליצה לך לפנות למוסדות השונים לפגישות ייעוץ, לדבר עם בוגרים וסטודנטים ולקבל החלטה. בהצלחה