שלום, אני מעוניינת ללמוד ראיית חשבון באחת מהאוניברסיטאות (בן גוריון,ירושלים, ת"א) קשה לי מאד להחליט היכן ללמוד. אני מתקבלת לשלושתם.
ולכן רציתי להיעזר בכם. 1. מהו המוסד הנחשב ביותר? 2. מבחינת קושי הלימודים, הרמה היא זהה? 3. מבחינת הווי זה נכון שבת"א אין הווי בכלל?
הנטייה שלי היא לכיוון ת"א אך שמעתי שאין שם הווי וצורת הלימודים יותר סוליסטית ובגישה של נטו לבוא ללמוד וללכת הביתה...
אשמח אם תעזרו לי. תודה רבה!
ש
שני יונגר
איפה ללמוד?
שלום דנה,
שלושת מוסדות הלימוד הם נחשבים ביותר ומעניקים תארים ברמהה גבוהה ביותר. קושי הלימודי הוא יחסית זהה בשולשת המוסדות ובאופן כללי זהו מסלול לימודים הנחשב יחסית קשה, אך זה תלוי גם בכישורי הלמידה שלך וכו'.
מבחינת הווי אוניברסיטת בן גוריון מאז ומעולם נחשבה לאוניברסיטה עם ההווי החברתי המפותח ביותר, אך הווי חברתי מפותח קיים כמובן גם בירושלים וגם בת"א אם כי באופן שונה במקצת, כמו שכל עיר שונה באופייה מרעותה.
השאלה היא מה הכי חשוב לך? אם את יכולה להתקבל לכל אחד ממוסדות הלימוד, אז לכי לימים הפתוחים התרשמי ואם יש בכך צורך עשי גם שיקולים כלכליים של מלגות שתוכלי לקבל או מגורים במעונות הסטודנטים וכד'.
אני בטוחה שלימודים יהיו פוריים ומהנים עבורך בכל מוסד לימודים שתבחרי בסופו של דבר. זו התלבטות מבורכת להתלבט בין 3 אוניברסיטאות. בחרי בזו שתתאים לך ביותר באופייה.