שלום, אני כלכלן עם 3 שנות נסיון. חשבתי להשלים לימודים לראיית חשבון. ידוע לכם מתי אוכל להתחיל התמחות? איזה קורסים עלי לעבור כדי שאוכל בכלל להגיש מועמדות? האם יהיה לנסיון שלי ככלכלן יתרון בקבלה להתמחות? אפשרי לנסות להוציא פטורים מקורסים רלוונטיים על סמך התואר בכלכלה? אני מתלבט אם לעשות את זה ישירות כלומר את כל הבחינות של המועצה(יש איזה אתר ez 100) שטוען שהוא יכול להכין לכל בחינות המועצה. או דרך התכנית של בר אילן שמקנה לי פטורים מרוב בחינות המועצה. אודה מאוד על תשובה
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום ישנה אפשרות ללמוד לימודי תעודה בחשבונאות ב"מסלול האקדמי המכללה למנהל", אוניברסיטת ת"א ובר אילן.
למסיימי התוכנית שבה אתה מעוניין תוענק תעודה לאחר תואר. תעודה זו תקנה את כל הזכויות והפטורים מבחינות מועצת רואי החשבון המוענקים למסיימי ההתמחות בחשבונאות וזכאות להירשם לשנת השלמה בחשבונאות, וכמובן לגשת לסטאז'במקביל לשנת ההשלמה. לגבי הפטורים :לכל מוסד מדיניות פטורים משלו. לגבי ההתמחות, על מנת להתקבל נלקחים בחשבון המון פרמטרים כגון: מוטיבציה, אישיות, יכולת התנסחות בע"פ ובכתב , ציוני תואר וכדומה בהצלחה
ס
סטודנט
כמה תשובות ועצות
להתחיל אתה יכול השנה, הרשמה לתכניות הסבה פתוחה כמעט עד הרגע האחרון כי מדובר בכסף רב שיגבו ממך. בתור כלכלן יתרון יהיה לך (אם באמת עשית משהו כלכלי ולא שירות לקוחות / יעוץ משכנתאות וכל שאר סוגי המכירות). שאלה , מה גרם לך לרצות לעשות הסבה? הבום של 2007 רחוק מאחורינו, היום למצוא התמחות זה סיוט (תעיין קצת בפורומים + תשווה ביקוש להיצע), כמו כן, המשכורות לא משהו. הדרך להיות רו"ח ארוכה ויקרה, תחשוב פעמיים לפני שאתה עושה דבר כזה. רוב התכניות נועדו "לחלוב" את הציבור ולא באמת מדובר בצורך ממשי בכמות אדירה כזו של רו"חים בשוק.