מעצבים את פני הערים של מחר בתכנית "צוערים לאסטרטגיה ותכנון אורבני" בטכניון

31/5/2021 מאת: אנאבל אדמסקי (1,084 צפיות)

אם אתם מחפשים מסלול לתואר שני שבו תוכלו לפתח את הקריירה וגם לעסוק בנושאים חברתיים משמעותיים כמו צמצום פערים ושיפור שירותים לתושב, מסלול חדש בטכניון יכול להתאים לכם.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה הקשר בין תכנון עירוני לצמצום פערים בפריפריה? בטכניון מתקיימת תכנית שבה רוכשים כלים לעיצוב ערי העתיד, וגם לקידום הקריירה


איך נראית העיר שלנו? מה הקשר בין הדרך שבה היא מתוכננת לאפשרויות שלנו להצליח בחיים, לממש את עצמנו ולחיות חיים מלאים סיפוק?


התכנון ברשויות המקומיות נוגע לתהליכים שרלוונטיים לכולנו, מהחינוך שהילדים שלנו מקבלים, הגישה שלנו לתחבורה איכותית שמקשרת למרכזי תעסוקה, נגישות לאנשים עם מוגבלות ועד הדרך שבה אנחנו מבלים את שעות הפנאי שלנו. יש לו השפעה קריטית על חיי היום יום שלנו, אבל החשיבות שלו היא הרבה מעבר לכך. תכנון איכותי משפיע ישירות על החוסן החברתי ועל ההזדמנות השווה של התושבים לקדם את עצמם ולממש את הפוטנציאל שלהם. כל אלה מתחילים מהחלטות שמתקבלות במחלקות העירייה.


התהליכים האלה משמעותיים בכל מקום, אבל בפריפריה החברתית והגיאוגרפית יש להם השפעה גדולה אפילו יותר. בלא מעט יישובים בפריפריה יש חוסר בתשתיות כמו מרכזי תעסוקה ותעשייה או בתי חולים. הפערים האלה יוצרים חוסר שוויון ופוגעים באיכות החיים ואפילו בבריאות וברמות ההכנסה של התושבים. אנחנו יכולים לשאול את עצמנו, האם הסיכויים של תושבים במרכז ובפריפריה להצליח בחיים הם שווים? ומה אפשר לעשות כדי לגשר על הפערים האלה?


בתקופת הקורונה הפערים האלה רק הלכו והתחדדו והחשיבות של השירות הציבורי ברשויות המקומיות התעצמה.


הצורך היום עולה מהשטח ונשמע בבירור. בפריפריה יש דרישה משמעותית לדור חדש של מנהיגים צעירים ומוכשרים שיכולים להשתלב במחלקות התכנון ולקבל החלטות חדשניות ויצירתיות כדי לקדם את איכות החיים. מי שרוצים לפעול בתפקידים האלה ולשנות צריכים הרבה מוטיבציה, ראייה לטווח הרחוק ותחושת שליחות ובעיקר המון אמונה בחברה הישראלית על כל החלקים שלה.


לצמצם פערים ולעצב את העתיד - מה לומדים?


מי שמחפשים כיוון משמעותי ומלא אתגר לקידום הקריירה ורוצים לקחת חלק בעיצוב העתיד של כולנו, יכולים למצוא את התשובה במסלול לתואר שני "צוערים לאסטרטגיה ותכנון אורבני" שפועל במסגרת תכניות הצוערים לשלטון המקומי של משרד הפנים.


זה אולי נשמע כמו תואר בהנדסה, אבל בעצם מדובר על מסלול שונה לגמרי, שיש לו השפעה על תחומים כמו חברה, כלכלה, רווחה וחינוך. הסטודנטים במסלול זה לומדים תואר שני בתכנון ערים בפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים של הטכניון ובמקביל לוקחים חלק בתכנית חוץ אקדמית שבה הם מחברים בין תיאוריה לפרקטיקה ודנים בדילמות ואתגרים מהשטח.


הסטודנטים מתמקדים בתחומי התכנון והאסטרטגיה. הדגש הוא על פיתוח של דור חדש של מתכננים ומנהיגים בשלטון המקומי שיפעלו קודם כל למען טובת התושבים. במהלך התואר לומדים על הדרך שבה מתכננים משפיעים על מגוון רבדים בחיים כמו נגישות, חינוך, פנאי ובילוי ועוד וגם עוסקים בסוגיות כמו ייעול שירותים, שילוב של טכנולוגיה וצמצום פערים בתהליכי העיצוב העירוני של מחר.


התכנית היא מיזם משותף למשרד הפנים, עמותת "שותפויות אדמונד דה רוטשילד", מפעל הפיס והמרכז לשלטון מקומי.


הסטודנטים מקבלים מלגת לימודים מלאה וגם מלגות קיום לאורך תקופת התואר, בסיום התכנית הם משתלבים בתפקידי מפתח ברשויות המקומיות לפרק זמן של ארבע שנים. בין התפקידים שבהם הם משתלבים נכללים עוזרי מהנדס רשות, מתכנני עיר, מתכננים אסטרטגיים, מנהלי פרויקטים תכנוניים ותפקידים נוספים שבהם פועלים מול גורמים משפיעים ברשויות המקומיות.