אפיק מעבר ללימודי סוציולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על אפיק מעבר בסוציולוגיה מהפתוחה לאוניברסיטה העברית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפיק מעבר ללימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית בירושלים


תכנית אפיק המעבר פועלת במסגרת שיתוף פעולה המוכר על ידי המל"ג בין האוניברסיטה הפתוחה למוסדות אקדמיים שונים. האפיק מאפשר להתחיל ללמוד במסגרת נוחה עם תנאי קבלה גמישים ולאחר מכן להמשיך את הלימודים במוסד אחר.

 

מועמדים ללימודי סוציולוגיה שאינם עומדים בדרישות הקבלה באוניברסיטה העברית יכולים ללמוד באפיק מעבר ייעודי למחלקה זו, שבו מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ולאחר השלמת מקבץ קורסים ניתן להמשיך את התואר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים. מסלול זה מתאים למעוניינים להמשיך במסלול דו חוגי, בו משלבים את לימודי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה עם חוג נוסף באוניברסיטה, בתחום מדעי החברה או בענפים אחרים.


תכנית הלימודים


הסטודנטים באפיק המעבר לומדים מקבץ קורסים שעוסקים בסוגיות יסוד בתחום הסוציולוגיה ובחקר התרבות. הקורסים הללו מקבילים לקורסים שנלמדים בשנה א' באוניברסיטה העברית. קורסים אלה גם מסייעים להם לפתח כישורי מחקר כמותי וניתוח של נתונים אקדמיים, שחיוניים להמשך הלימודים.


טבלת ההקבלות באפיק המעבר כוללת את הקורסים הבאים:

 

שם הקורס באוניברסיטה הפתוחה שם הקורס המקביל באוניברסיטה העברית
מבוא לאנתרופולוגיה מבוא לאנתרופולוגיה
מבוא לסוציולוגיה מבוא לסוציולוגיה
יסודות מחקר כמותי ניתוח נתונים סטטיסטיים ב' סטטיסטיקה לסוציולוגים

 

הקורס "יסודות מחקר כמותי וניתוח נתונים סטטיסטיים ב'" כולל דרישות קדם שאינן נלמדות במסגרת אפיק המעבר. באפשרות הסטודנטים ללמוד במקומו שני קורסים - "מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה א'" ו - "מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה ב'".


מתכונת הלימוד


לימודים באפיק המעבר כוללים מספר קורסים שנערכים במתכונת גמישה, בקורסים הללו הסטודנטים משלבים בין למידה מקוונת בעזרת טכנולוגיות לבין מפגשים פרונטליים שמתקיימים במרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה. מרכזים אלה פזורים ברחבי הארץ, מה שאינו מצריך מהם מעבר לירושלים בתקופת הלימודים באפיק המעבר.


במסגרת המתכונת הגמישה של אפיק המעבר, הסטודנטים יכולים לבחור את קצב הלימודים ולהתאים את שעות הלימוד לפי צורכיהם, מסלול זה מתאים במיוחד למעוניינים לשלב את הלימודים עם עבודה.


תנאי קבלה


מועמדים שברצונם להתקבל לאפיק המעבר אינם נדרשים להיות בעלי ציון בפסיכומטרי או להציג תעודת בגרות מלאה, וזאת במסגרת תנאי הקבלה הגמישים שמנהיגה האוניברסיטה הפתוחה. באוניברסיטה הפתוחה שואפים לפתוח את שערי האקדמיה בפני מגוון רחב של אוכלוסיות, ללא תלות ברקע הלימודי הקודם שלהן. כך יכולים ללמוד באפיק המעבר חיילים משרתים, תלמידים בזמן התיכון, הורים, אנשים עובדים ועוד מבחר אוכלוסיות.


המשך לימודים באוניברסיטה העברית


המעוניינים להתקבל למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית נדרשים לעמוד בכל חובות הקורסים בטבלת ההקבלות, הקבלה נעשית על פי ההישגים באותם קורסים, מי שעומדים בכל החובות מתקבלים כסטודנטים לשנה ב'. הציון הממוצע הנדרש בטבלת ההקבלות הוא לפחות 85. כמו כן, הסטודנטים נדרשים להגיע לרמת פטור אקדמי באנגלית, במסגרת קורסים שמתקיימים במקביל לאפיק המעבר או דרך ציון בבחינת אמי"ר.


מי שמתקבלים לשנה ב' במחלקה לסוציולוגיה של באוניברסיטה העברית נדרשים להשלים קורסים שנלמדים במהלך השנה הראשונה ואין להם מקבילה באוניברסיטה הפתוחה. אלה כוללים את הקורס "מבוא לדמוגרפיה" וקורס מונוגרף, שניתן להשלים במסגרת קורס בחירה.


נוסף על כך, הסטודנטים צריכים לעמוד בדרישות הקבלה של המחלקה השנייה אליה הם מעוניינים להמשיך בשילוב דו חוגי עם סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בחלק מן המקרים ניתן לעמוד בדרישות אלה כחלק מאפיק מעבר נוסף. האוניברסיטה העברית והאוניברסיטה הפתוחה עורכות עוד שלל מסלולי אפיק מעבר, בהם אפיק מעבר לפסיכולוגיה, אפיק מעבר לעבודה סוציאלית, אפיק מעבר לגיאוגרפיה, אפיק מעבר למתמטיקה, אפיק מעבר למדעי המחשב, אפיק מעבר לחינוך ועוד.

מוסדות לימוד אפיק מעבר בסוציולוגיה מהפתוחה לאוניברסיטה העברית
שאלות הגולשים בנושא
מכינה או אפיק מעבר
האם לימודים קודמים מונעים ממני להתקבל לאוניברסיטה באפיק מעבר?
לימודי סוציולוגיה 2012 - ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה בלי פסיכומטרי
המשך לימודים לתואר שני לאחר תואר בסוציולוגיה וקרימינולוגיה
לימודי פילוסופיה וסוציולוגיה בגיל 40 - מסלול ערב