תואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות במרכז האקדמי לב לחרדים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על האקדמי לב - תואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות לציבור החרדי במרכז האקדמי לב

 

קשב רב

 

תפקידן של מערכות מתוקשבות הוא להעביר מידע בין מכשירים שונים ולהרחיב את מרחב הפעולה של המערכת עצמה. מערכות אלה מושפעות מגורמים חיצוניים והעוסקים בהן נדרשים לראייה רחבה.


למעשה, מערכות מתוקשבות מהוות את הבסיס לתקשורת הקיימת כיום, מטלפונים נייחים וטלפונים חכמים, למערכות תקשורת אלחוטית וכמובן שהאינטרנט אשר קיים כמעט בכל מכשיר שמשתמשים בו באופן יומיומי. תחום זה המוביל את תעשיית ההיי-טק כיום וכמעט שאין מכשירים שאינם נזקקים לתקשורת עם מערכות אחרות. מערכות מתוקשבות הן חלק בלתי נפרד מעולם העסקים, מהתעשיות השונות וכן הן חיוניות לבידור ולקשרים אישיים, אם כחלק מהעבודה ואם באופן פרטי.

 

לאור זאת, ישנו צורך הולך וגובר במהנדסים מיומנים בעלי הידע הנדרש לא רק לתפעול ולניהול המערכות הללו אלא גם ובעיקר לפיתוח תכניות ומערכות חדשות המותאמות לצרכים המשתנים של התעשייה ושל הטכנולוגיה. נכון להיום רק אחוז קטן מהמהנדסים בתחומים אלה הם בעלי תואר שני והמחסור בהם ניכר בישראל.

 

תואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות מיועד לאנשים עם רקע בתקשורת, בהנדסת תוכנה ובמערכות מידע. הלומדים תואר זה נדרשים להיות בעלי הבנה תיאורטית לצד ידע מעשי על הכלים ועל השיטות הקיימות בתחומים אלה, כדי שהם יוכלו לעסוק בניתוח של מערכות מתוקשבות ובאפיון שלהן וכן כדי לבנות ולנהל אותן.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות במרכז האקדמי לב מכשיר אנשי מחקר ופיתוח בתחום הנדסת המערכות המתוקשבות. הסטודנטים לומדים נושאים מתקדמים בתחום המערכות המתוקשרות, לרבות טכנולוגיות מתקדמות, רשתות אלחוטיות ורשתות טלפונים.

 

כמו כן, הם לומדים באופן יישומי על סוגיות שונות כמו ניתוח של מערכות ממוחשבות, ניהול ותחזוקה שוטפת של מערכות תקשורת, אבטחה של המערכות ושיטות להצפנת מידע. נוסף על כך, הסטודנטים לומדים על שפות המשמשות להגדרה של פרוטוקולי מערכות, וכן לחשב, לעדכן ולנתח נתונים סטטיסטיים בהתאם לכך. על כן, הם לומדים להגדיר את המערכות, לתכנן אותן, לאבחן אותן וכן לשכלל מערכות קיימות.

 

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר השני הוא ארבעה סמסטרים הנפרשים על פני שנתיים, לימודי השלמה יעשו בנפרד. השיעורים מתקיימים פעמיים בשבוע במכון לב בירושלים.

 

מתכונת הלימוד כוללת לימודי חובה בסיסיים, לימודי חובה מתקדמים, קורסי בחירה וסמינרים. במהלך הלימודים הסטודנטים נדרשים להגיש שני מיני פרויקטים בתחום הנדסת התקשורת ובתום הלימודים, ולשם קבלת התואר, עליהם להגיש פרויקט גמר.

 

נושאי לימוד

 

  • תשתיות לסיבים אופטיים
  • תיכון תוכנה
  • אבטחת מערכות והצפנה
  • רשתות אלחוטיות
  • טכנולוגיות לניהול רשתות
  • נייחות וסלולאריות
  • ניתוח מערכות ממוחשבות
  • טכנולוגיות לרשתות IP
  • רשתות טלפונים וטלקומוניקציה
  • ניהול מערכות תקשורת    
  • שפות פורמליות להגדרת פרוטוקולים    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המרכז האקדמי לב הוא מוסד ללימודים מתקדמים אשר משלב בין לימודים אקדמיים יישומיים לבין לימודי תורה במתכונת מדרשה לנשים וישיבה גבוהה לגברים. לכל מסלולי הלימוד של המרכז ולתארים שהיא מעניקה יש הכרה מהמועצה להשכלה גבוהה.

המרכז מפעיל שלושה קמפוסים שבהם תכניות הלימוד זהות, זאת לשם הפרדה בין גברים לנשים. בקמפוס לב השוכן בירושלים לומדים גברים במתכונת ישיבה גבוהה, שם הלימודים האקדמיים נעשים בד בבד עם לימודי תורה. בקמפוס טל שבירושלים לומדות נשים, שם הלימודים האקדמיים נעשים בשילוב מדרשה תורנית וקמפוס לוסטיג שברמת גן מיועד לבוגרות בית יעקב ושם הלימודים האקדמיים נעשים בשילוב סמינר. במוסד זה אפשר למצוא מסלולים נוספים לתואר שני, אלה כוללים תואר שני במנהל עסקים ותואר שני בפיזיקה.

 

תנאי קבלה

 

לתואר שני בהנדסת מערכות מתוקשבות מתקבלים מועמדים שלהם תואר ראשון ממוסד האקדמי המוכר למועצה להשכלה גבוהה בתחומי ההנדסה או מדעי הטבע בממוצע ציונים 85 ומעלה. הקבלה ללימודים מותנית בראיון אישי.

 

יכולים להתקבל גם בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר למועצה להשכלה גבוהה במקצועות ההנדסה או מדעי הטבע בממוצע ציונים 80 עד 85 באישור של ועדת קבלה ומועמדים שלהם ממוצע ציונים 75 עד 80 שלהם ניסיון מעשי של שנתיים לפחות בתחום הנדסת מערכות תקשורת באישור ועדת קבלה ולאחר ראיון אישי.

 

תעודה

 

סטודנטים שעומדים בכל דרישות הלימודים ומגישים את פרויקט הגמר מקבלים תואר M.Sc מטעם המרכז האקדמי לב.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר משתלבים כמהנדסים וכמנהלי פרויקטים בתעשיית הטכנולוגית העילית של ישראל בתחומים רבים, כמו תקשורת, הייטק, ביטחון ואנרגיה וכן במשרדים ממשלתיים ובחברות פרטיות. כמו כן, באפשרותם להמשיך ללמוד ולחקור בחוגים אקדמיים בתחום.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המרכז האקדמי לב - לימודים לדתיים ולחרדים

עוד מסלולי לימוד - המרכז האקדמי לב

כלים שיעזרו לך לבחור