קרן שכ"ל - הלוואות לסטודנטים, הסדר מימון
מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קרן שכ"ל - הלוואה לסטודנטים ללא ריבית
על קרן שכ"ל
קרן שכ"ל - שקט כלכלי לכל, נוסדה על ידי סטודנטים בשנת 2010 בתור פרויקט חברתי וכלכלי. קבוצת הסטודנטים התקשו לממן את עלויות שכר הלימוד בתקופת לימודיהם וחיפשו פתרון נוח לבעיה שבה נתקלו. הם קיבלו החלטה ליזום שינוי שדרכו ניתן להביא לסיוע לסטודנטים במימון עלויות הלימודים, דרכו יתאפשר לכל המעוניינים לרכוש השכלה גבוהה להגשים את חלומם ולעשות זאת ללא תלות ברקע הסוציו אקונומי ממנו הם מגיעים. הרעיון אותו הגו הסטודנטים היה ניצול של כספי המלגות שישנם בכל מוסד לימודים אקדמי בדרך אלטרנטיבית ויעילה יותר, הן עבור הסטודנטים והן עבור המוסדות עצמם. כך נוסדה קרן שכ"ל כשמטרתה לעזור לסטודנטים בעשרות מוסדות לימוד ברחבי הארץ לשלם את שכר הלימוד באופן נוח דרך הסדרי מימון.
במסגרת הרעיון אותו הגו הסטודנטים, במקום להציע מימון לסטודנט אחד באמצעות מלגה בסכום מסוים, כאשר אותו סטודנט נותר עם יתרת שכר לימוד שעליו לשלם, המוסד מממן באותו סכום פרישה רחבה יותר של שכר הלימוד כולו, דרך תשלום הריבית עבור סטודנטים נוספים. באופן זה מספר רב יותר של סטודנטים יכולים לעמוד בדרישות שכר הלימוד במלואו דרך החזרים קלים ונמוכים יותר בגובהם, אשר מחולקים על פני תקופת זמן ארוכה יותר.
סטודנטים שמתעורר אצלם קושי במימון הלימודים, אשר מרגישים צורך בפרישה רחבה יותר של התשלומים לשכר הלימוד יכולים להיעזר בקרן שכ"ל, כאשר המטרה המשותפת של הקרן ושל מוסדות הלימוד היא לאפשר לסטודנטים להתמקד בהשקעה בתואר ולא במימון עלויות הלימודים דרך השילוב התובעני של עבודה ולימודים ואפיקים נוספים. לאורך שנות פעילותה סייעה הקרן ללמעלה מ - 100,000 סטודנטים ממסלולי לימוד ומוסדות שונים, במימון של שכר הלימוד או עלויות המחייה בזמן התואר. נוסף על תחומי סיוע אלה, עוסקת הקרן גם בסיוע לבעלי עסקים, במסגרת "המרכז לליווי לעסקים". מרכז זה מציע לסטודנטים וליזמים בתחילת הדרך הדרכות וקורסים דרכם הם יכולים לרכוש כלים מקצועיים וידע לניהול של עסקים עצמאיים משלהם.
הסדרי המימון של קרן שכ"ל
הסדרי המימון שמציעה הקרן מאפשרים לפרוש את שכר הלימוד לתשלומים חודשיים נוחים ונמוכים באופן יחסי, ללא ריבית או הצמדה. הקרן איננה גובה תשלום מן הסטודנטים על שירותיה והם יכולים להסתייע בה ללא התחייבות או עלות. הקרן ממומנת על ידי מוסדות הלימוד וכן על ידי גורמים פרטיים שונים, לרבות תורמים פרטיים ועמותות.
ההסדרים מוצעים על ידי הקרן בפרישה של עד שישים תשלומים לכל היותר, כאמור ללא הצמדה. הסדר מימון מסובסד זה מאפשר פרישה של עד חמש שנים. במסגרתו, הריבית משולמת במלואה על ידי מוסד הלימודים וכך מסייעים לסטודנטים עצמם לחסוך בעלויות.
הסטודנטים יכולים לבחור גם לבצע את ההסדר בפחות מ - 60 תשלומים, בהתאם ליכולות הכלכליות שלהם ולצורכים שלהם. כמו כן, ישנה אפשרות לפרוע את ההסדר בשלבים שונים, ללא עמלות או קנסות על ביצוע צעד זה, קיצור תקופת ההסדר המסובסד לא משנה או מפחיתה את העלויות.
חשוב לשים לב כי במוסדות הלימוד השונים, משתנה אופי הסדרי המימון אותם ניתן לקבל. כך חלק מן המוסדות מאפשרים לסטודנטים מספר סוגים של הסדרי מימון לפי גובה שכר הלימוד (כך למשל, במוסדות מסוימים שכר לימוד מעל 20,000 שקלים ניתן לפרוש לעד שישים תשלומים, עד 10,000 שקלים ניתן לפרוש ל - 40 תשלומים ועוד).
- לוחמים משוחררים, ידעתם שתוכלו ללמוד על חשבון צה"ל? לימודים על חשבון הצבא ללוחמים
- מחפשים מלגות לימוד נוספות? קראו גם על מלגת סחלב
אופן ההרשמה
תהליך הרישום לתכנית וביצוע הסדר המימון מתקיים בליווי של יועצים מטעם קרן שכ"ל, אשר מסייעים לסטודנטים לאורך השלבים השונים שנדרשים בתהליך. הם מסייעים החל מן השלב הראשוני של הגשת הבקשה לקבלת המימון, דרך בנייה בהתאמה אישית של התנאים ועד להעברה של הכספים אל מוסדות הלימוד, כולל סיוע בהתנהלות מול הבנקים והמוסדות הפיננסיים.
באופן כללי, התהליך שואף להיות קל וקצר ככל האפשר לטובת הסטודנטים, כדי למנוע מהם דאגות מיותרות והתעסקות מורכבת במהלך הלימודים. כדי להצטרף להסדר מימון, יש צורך לעבור שלושה שלבים מרכזיים:
- מילוי פרטים באתר הקרן: הסטודנטים ממלאים פרטים באופן מקוון באתר קרן שכ"ל, לרבות פרטים אישיים, שם מוסד הלימוד ומקום המגורים שלהם ושולחים אותם אל הקרן.
- התאמת מסלול אישי: יחד עם היועצים בוחרים הסטודנטים את היקפם של התשלומים אליהם פורשים את הסדר המימון, לפי היכולות הכלכליות שלהם והצורכים האישיים.
- קבלת הסדר מימון: הסטודנטים פותחים את הסדר המימון לפי תנאי הקרן ומתחילים בתשלומים דרך ההחזר החודשי, אותו פורשים על פני מספר שנים לפי היכולות האישיות ובהתאם להסכם מול הקרן, מוסד הלימוד והמוסד הפיננסי.
ביצוע ההחזר החודשי
את ההחזר החודשי מבצעים הסטודנטים באמצעות הוראת קבע מחשבון הבנק שלהם אל הבנק בו ביצעו את ההסדר. כמות התשלומים יכולה להיקבע באופן אישי על ידי הסטודנטים, כאשר בחלק מן המוסדות ישנם הצעות לכמות מסוימת של תשלומים בהתאם לגובהו של שכר הלימוד. פרישת התשלומים בהסדרים המסובסדים הללו לא כרוכה כאמור בתשלום.
- מחפשים מלגות לקורסים? קראו עוד גם על מלגות ללימודי תעודה
- מעוניינים במלגות נוספות לחרדים? קראו על מלגת קרן קמח
- רוצים מלגה בלי שעות התנדבות? קראו הכל על מלגות ללא התנדבות
- מתעניינים בעוד הלוואות ומענקים? קראו על מלגות משרד החינוך
- גרים בגבעתיים? מחפשיםמלגה? קראו על מלגות גבעתיים
דרישות לקבלת הסדר המימון
הקרן מציעה את שירותיה הן לסטודנטים שמתחילים את שנתם הראשונה ללימודים והן למי שנמצאים בשנים מתקדמות בתואר, והם מתקשים לממן את שכר הלימוד. הקרן פועלת בשיתוף פעולה עם עשרות מוסדות לימוד בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום. מוסדות אלה כוללים רבות מן האוניברסיטאות וכן מכללות אקדמיות רבות. נוסף על מוסדות אלה, הקרן פועלת בשיתוף פעולה גם עם מוסדות לימוד לתעודה, שהם מתקיימים קורסים ותכניות הכשרה מקצועית שונות, למקצועות כמו מחשבים, טכנולוגיה, אמנות, עיצוב וענפים רבים נוספים. כדי לקבל את הפרטים המלאים לגבי מוסדות הלימוד שלוקחים חלק בהסדר, מומלץ לפנות ישירות אל הקרן או אל מוסד הלימוד, שכן התנאים עלולים להשתנות מעת לעת.
כדי לקחת חלק בתכנית שמציעה הקרן, על הסטודנטים לפתוח חשבון בנק נוסף, שהוא חשבון שקיים לצורך ההסדר בלבד. החשבון מקשר בין הכספים שהסטודנטים מעבירים בהוראת קבע אל מוסד הלימוד. חשבון זה אינו כרוך בעמלות, בתשלומי ריבית או בעלויות. כמו כן, הוא לא מחייב העברה של כל הפעילות הפיננסית של הסטודנטים אל החשבון הזה. הדבר מתקיים במטרה להפריד בין הפעילות השוטפת במתבצעת בחשבון לבין הסדר תשלום שכר הלימוד וכך למנוע העמסה על ההתחייבויות בבנק בו קיים החשבון השוטף. סיבה נוספת לפתיחת חשבון הבנק היא העובדה כי כל אחד מן המוסדות פועל מול מוסדות פיננסיים אחרים.
אפשר לקבל את הסיוע בכל שנה במהלך התואר ולא רק במהלך השנה הראשונה ללימודים. עם זאת, חשוב לשים לב כי התנאים לקבלת ההסדר יכולים להשתנות וכך יש צורך לוודא את הזכאות מחדש מדי שנה. כמו כן, הזכאות להסדרי המימון כפופה לשיקולים של הבנקים והמוסדות הפיננסיים, לפי מגבלות סך ההסדרים המצטברים.
הסדר המימון עצמו צריך להיות על שמם של הסטודנט או הסטודנטית עצמם, שכן הם בעלי הזכאות הבלעדית לבצע אותם. עם זאת, סטודנטים שמעוניינים להיעזר בהוריהם כדי לממן את עלויות שכר הלימוד יכולים לבצע את התשלום מחשבון בנק שאינו על שמם אלא דרך החשבון של ההורים (או של גורם אחר) ולשם כך עליהם להחתים את הוראת הקבע מחשבון זה.
פרטים מלאים על תנאי הזכאות לסיוע מהקרן ונוהלי הגשת הבקשות להלוואות ומענקים לסטודנטים, מפורטים בהוראות ובהנחיות למילוי טופס הבקשה המיוחד, שניתן לרכישה בכל חנויות הספרים במוסדות להשכלה גבוהה (תמורת 2 ₪).
כדאי לנסות ולשלוח ערעור
בברכה
מיטל ווארפול