מלגת קרן אלרוב

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות קרן אלרוב


סטודנטים שהם עולים חדשים או שהם דור ראשון ללימודים באקדמיה (כלומר שהוריהם לא למדו לפניהם במוסדות להשכלה גבוהה) יכולים לנסות להגיש מועמדות למלגת אלרוב. תכנית זו פועלת מטעם קרן פרטית שבה שואפים לסייע לאותם סטודנטים לממן את הלימודים, מתוך מטרה לקדם הצטיינות לימודית ולהגביר את הנגישות של אותם סטודנטים לעולם האקדמיה.


המלגה יכולה להתאים לסטודנטים במגוון של מקצועות לימוד, וכן במגוון מוסדות לימוד, כל עוד אלה מוכרים על ידי המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה). כמו כן, הסיוע של הקרן ניתן לסטודנטים במגוון סוגי תכניות לימוד, כגון תואר ראשון, לימודי תעודה וקורסים, הכשרות טכנאים ולימודי הנדסאים. הסיוע ניתן לסטודנטים שעומדים בפני תחילתה של שנת הלימודים הראשונה.

 

על הקרן


קרן אלרוב מופעלת על ידי חברת "אלרוב" בבעלותו של איש העסקים אלפרד אקירוב. חברה זו פועלת בתחום יזמות הנדל"ן והמלונאות. לאורך שנות פעילותו פעל אקירוב לקידום מיזמים חינוכיים כדי לסייע לצעירים מקבוצות אוכלוסייה שונות להגדיל את הנגישות לאקדמיה. בקרן שייסד פועלים לאיתור של צעירים עם פוטנציאל מצוינות לימודית ואישית ומסייעים להם במימון לימודיהם בתחומים שונים. הדגש הוא על קידום צעירים וצעירות עולים חדשים, וצעירים שמהווים דור ראשון לאקדמיה במשפחתם, כלומר שהוריהם לא למדו במוסדות אקדמיים. בקרן שואפים לסייע לאותם צעירים לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בהם ולבחור בלימודים המתאימים להם ולכישוריהם, בין אם תואר אקדמי או לימודי תעודה.

 

למי מתאים - תנאי זכאות


במסגרת התנאים לקבלת הסיוע מן הקרן, המועמדים נדרשים להיות דור ראשון להשכלה אקדמית, כלומר שלשני הוריהם אין תואר אקדמי. כמו כן, עליהם להיות עולים חדשים. המלגות לעולים חדשים של הקרן מוענקות למי שהוריהם נולדו בחו"ל או שהם עצמם נולדו בחו"ל.


כמו כן, עליהם להיות סטודנטים לתואר ראשון או לימודי תעודה במוסד המוכר על ידי המל"ג, אשר מתחילים בשנת הלימודים הקרובה את השנה הראשונה ללימודיהם.


הסיוע מוענק לצעירים וצעירות שהם בוגרי שירות צבאי מלא ותקין, או בוגרי שירות לאומי.


כמו כן, הסיוע מוענק רק למי שאינם מקבלים מלגות לימודים נוספות שהיקפן עולה על 50% מגובה שכר הלימוד. בזמן קבלת הסיוע מקרן זו לא ניתן להיעזר בתמיכה מקרנות נוספות בגובה של מעל מחצית משכר הלימוד.


נבדק גם המצב הסוציו אקונומי של הסטודנטים ושל בני משפחתם. ישנה עדיפות למגיעים ממצב סוציו אקונומי נמוך.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


לא, אין צורך בביצוע פעילות התנדבותית כדי לקבל את הסיוע מטעם הקרן. זוהי מלגה ללא התנדבות, והיא מוענקת לסטודנטים על סמך נתונים אישיים ולימודיים.

 

באילו מוסדות ניתן להיעזר בתכנית זו?


הסיוע ניתן לסטודנטים מכל מוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג, בכל הפקולטות ומקצועות הלימוד.

 

גובה הסיוע


סכום הסיוע הוא עד 10,000 שקלים לשנה. סטודנטים המעוניינים במלגות הנדסאים יכולים לקבל סיוע בגובה שכר לימוד.


בקרן מעניקים גם מלגות לימודי תעודה ומלגות לטכנאים, בגובה המכסה את עלות ההכשרה.


סכום הסיוע מחולק לשני חלקים. המחצית הראשונה של הסכום, גובה של 5,000 שקלים, ניתנת בתחילת הסמסטר הראשון של התואר. המחצית השנייה של הסכום, 5,000 שקלים, מוענקת לסטודנטים בתחילת הסמסטר השני לשנה א'. סכום הכסף מועבר לחשבון הפרטי של הסטודנטים.

אופן הגשת בקשות


הגשת הבקשות לתכנית זו נעשית באופן מקוון, באתר הקרן. הסטודנטים נדרשים למלא טופס מקוון ולצרף מסמכים שונים המעידים על הנתונים האישיים, לפי דרישות הקרן. בין היתר נדרשים תלושי שכר של הורי הסטודנט ותמונה אקטואלית. מומלץ לוודא מול הקרן אילו טפסים יש צורך להגיש בכל מועד.

 

מתי מקבלים תשובה?


ההרשמה נפתחת לרוב בתחילת חודש מרץ. סיום הגשת המועמדות הוא בסיום חודש מאי. בסביבות חודש יולי מתקיימים ראיונות לסטודנטים המועמדים. התשובות הסופיות על קבלת הסיוע ניתנות בסיומו של התהליך, לרוב בחודש ספטמבר.


מלגות ללא התנדבות


מלבד קרן אלרוב, קיימות קרנות נוספות המעניקות מלגות ללא התנדבות. במסלולים אלה הסיוע מוענק לסטודנטים גם ללא צורך בביצוע פעילות התנדבותית, וזאת בניגוד לקרנות ותכניות רבות שבהן קבלת התמיכה הכלכלית מותנית במילוי מכסת שעות של פעילות חברתית למען הקהילה לאורך שנת הלימודים.


הדגש בתכניות ללא התנדבות היא סיוע לסטודנטים הנתמכים להתמקד בלימודיהם ללא צורך בביצוע פעילות חיצונית נוספת, וכך לעודד אותם להצטיינות אקדמית. הנחת המוצא בתכניות אלה היא כי לא לכל הסטודנטים יש זמן ופניות במהלך הלימודים לקחת חלק בפרויקטים התנדבותיים, הדבר נכון במיוחד למי שלומדים תארים תובעניים ועמוסים במיוחד. כמו כן, מסלולים אלה יכולים להתאים במיוחד למי שנדרשים לעבוד במשרה מלאה במהלך התואר, או להורים שמשלבים בין הלימודים לחיי המשפחה.


ניתן למצוא תכניות מסוג זה המותאמות למגוון של קהלי יעד ואוכלוסיות. הסיוע מוענק על סמך קריטריונים שונים כגון הצטיינות לימודית, שירות צבאי משמעותי, מגורים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית, עידוד מחקר לסטודנטים לתארים מתקדמים ועוד. באופן זה הסטודנטים יכולים למצוא מסלולי תמיכה המותאמים להם ולצורכיהם האישיים.


הנה כמה דוגמאות לתכניות שבהן אין צורך בביצוע פעילות התנדבותית:


הצטיינות לימודית: במרבית מוסדות הלימוד מציעים לסטודנטים בעלי הישגים לימודיים יוצאי דופן להיעזר במלגות הצטיינות. אלה ניתנות בדרך כלל בשנים המתקדמות של התואר, על סמך הציונים בשנת הלימודים הקודמת או בסמסטר הקודם. לעיתים מועמדים המגישים מועמדות לתואר יכולים להיעזר בתמיכה זו על סמך ממוצע בגרות גבוה במיוחד או ציון יוצא דופן בפסיכומטרי, בהתאם להנחיות של כל מסלול.


מחקר לתארים מתקדמים: סטודנטים לתואר שני ושלישי יכולים לקבל תמיכה כלכלית בעת ביצוע המחקר (עבודת התזה או עבודת הדוקטורט). בחלק מן המקרים המוסדות עצמם מעניקים תמיכה זו למי שמצטיינים במחקר, ובמקרים אחרים התמיכה ניתנת מטעם קרנות וארגוני מחקר על סמך נושא התזה, כדי לעודד ביצוע מחקר בענפים חדשניים או פורצי דרך.


שנה אקדמית ראשונה חינם לחיילים משוחררים: תכנית זו מיועדת לחיילים משוחררים שמתגוררים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית, או למי שלומדים במוסדות בפריפריה. אותם סטודנטים יכולים לקבל סיוע בגובה של עד שכר לימוד מלא לשנה א' של התואר. ניתן לממש עד חמש שנים ממועד השחרור משירות צבאי.


לנשים: קיימות תכניות תמיכה ייעודיות לסטודנטיות, מתוך שאיפה לעודד נשים לפנות ללימודים אקדמיים, בדגש על תכניות לתארים מתקדמים ומחקריים. בין מסלולים אלה ניתן למנות את תכנית "נעמת", שמיועדת לסטודנטיות למקצועות מדעיים וטכנולוגיים ולסטודנטיות לתואר שני מחקר, שהן בוגרות שירות צבאי או לאומי מלא. לצד תכנית זו פועלים מסלולים נוספים לתמיכה בסטודנטיות, שגם בהם אין צורך בביצוע פעילות חברתית.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה