קורס טבחות סוג 1 בבית הספר תדמור

רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול?

 

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על תדמור - טבחות סוג 1.

המידע באתר הועיל ל90% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס טבחות סוג 1 בבית הספר "תדמור" למלונאות ובישול

 

להוסיף פלפל לחיים

 

בישול ואפייה כבר מזמן אינם מיועדים לצורך קיומי בלבד, הם הפכו לתרבות שלמה שכל החברה מתחקה אחריה. ענף הקולינריה הוא בדרגת אמנות והשפים הידועים הם סלבריטאים לכל דבר. אך אמנות הבישול אינה מנת חלקה של הטלוויזיה בלבד, כולנו רוצים לדעת להכין לפחות ארוחת גורמה אחת, להמציא מתכונים עם מרכיבים סודיים ולזכות בתהילה גסטרונומית, אפילו רק ברמת המשפחה והחברים.

 

תורת הבישול היא מורכבת ומגוונת, וכדי להתמקצע בו נדרש לימוד רב וניסיון של שנים. הצעד הראשון לתהילת העולם היא דרך קורס טבחות סוג 1 המלמד את הטבחים הצעירים את רזי המקצוע תוך התנסות מעשית במטבח במגוון האספקטים שלו, משיטות העבודה המגוונות עד לשפה המקצועית המקובלת ברחבי העולם.

 

תכנית לימודים

 

קורס טבחות סוג 1 בבית ספר תדמור בנוי לפי תכנית הלימודים של משרד הכלכלה ובפיקוחו. תלמידי הקורס לומדים כיצד עובדים במטבח, על מכשיריו השונים של המטבח ועל האפשרויות השונות להכנת מאכלים. הסטודנטים מתמקצעים בכל שלבי ההכנה והארגון, וכן הם מקבלים את ההכשרה הנדרשת להכין מזון מגוון, כמו מנות ראשונות, תוספות, בשרים, מרקים, מאפים וקינוחים. התלמידים מתנסים בהכנת מתכונים שונים ובעבודת צוות המדמה מטבחים במסעדות ובבתי מלון. נוסף על כך, התלמידים לומדים את המונחים המקובלים בעולם הקולינרי באנגלית ובצרפתית. בקורס זה חיילים משוחררים יכולים ללמוד על חשבון כספי הפיקדון.

 

מתכונת הלימוד

 

בית ספר תדמור מציע שני מסלולים לקורס טבחות סוג 1, אשר שניהם בפיקוח משרד הכלכלה.

 

  • המסלול המוסדי: היקף הקורס הוא כ - 42 שעות שבועיות, חמישה מפגשים בשבוע. הקורס נמשך כשמונה חודשים סך הכול. במסלול זה ישנן שלוש חטיבות עיקריות: פרק עיוני הנלמד בצורה פרונטאלית, סדנאות תרגול מעשי מודרך והתנסות מעשית בענף ההארחה אשר מתקיים מחוץ לבית ספר.

 

  • מסלול משולב תעשייה: היקף הקורס הוא כתשעה חודשים המתחלקים לשני שלבים. בשלב הראשון מתקיימים לימודים עיוניים, המפגשים מתקיימים חמש פעמים בשבוע במשך שמונה שבועות בבית ספר "תדמור". בשלב זה התלמידים לומדים פרק עיוני הנלמד בצורה פרונטאלית, וכן הם לומדים תרגול מעשי מודרך בסדנאות. בשלב השני נערכים לימודים משולבים בתעשייה, המפגשים מתקיימים שש פעמים בשבוע למשך 27 שבועות. בכל שבוע התלמידים לומדים שלושה ימים בבית ספר "תדמור" ושלושה ימים בתעשייה מחוץ לבית הספר.

 

נושאי הלימוד

 

  • תורת החומרים
  • חומרי גלם
  • מבוא למסעדנות
  • ציוד ומכשור
  • יסודות התברואה
  • מבוא לתזונה
  • בניית התפריט    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

קורס טבחות סוג 1 פתוח לקהל הרחב ואינו מצריך ידע קולינרי קודם. המעוניינים בלימודים אלה צריכים להיות בעלי 10 שנות לימוד ועליהם להציג אישור רופא המאשר בריאות תקינה. הקבלה מותנית במבחני כניסה ובראיון אישי. ההרשמה נעשית דרך טפסי הפניה של שירות התעסוקה בלבד.

 

 

תעודה


תלמידים אשר נוכחים ב - 85 אחוזים לפחות מהשיעורים ועוברים בהצלחה את המבחנים הממשלתיים לסיווג מקצועי, זכאים לתעודת מקצוע טבחות סוג 1 מטעם משרד הכלכלה.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי הקורס משתלבים במטבחים של ארגונים שונים, כמו מלונות ומסעדות ושירותי קייטרינג שונים פרטיים ושל מוסדות ציבור.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: תדמור - בית הספר המרכזי למלונאות

כלים שיעזרו לך לבחור