סטודנטים במטבח: מפסיקים לפחד, מתחילים לבשל

21/10/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (2,972 צפיות)

המילים "מתכונים" ו -"סטודנטים" מופיעות כצמד יותר מ - 323,000 פעמים בגוגל אבל קשה לומר שהקרבה בין השתיים מעלה קונוטציה מעוררת תיאבון במיוחד. איכשהו החיבור בין סטודנטים לבין המטבח לא נשמע ממש טבעי. אם נודה על האמת - קריאתן של רוב הכתבות שמבטיחות לנו פתרונות הגיוניים לארוחת הערב תוך שימוש אינפלציוני במילים כמו "זול", "פשוט", "מהיר", מסתיימת בכך ששוב נלך להטביע קצת פתיתים בקטשופ.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


על סטודנטים ואוכל
 

בישולופוביה?

 

איך גורמים לסטודנטים להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח? יערה מרקוס (24), סטודנטית להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן גוריון, חושבת שבתור התחלה צריך להבין שלא מדובר כאן בבעיה של זמן, ואפילו לא של כסף. כמי שמנהלת קבוצת פייסבוק להחלפת מתכונים בין סטודנטים בה חברים כרגע מעל ל-13 אלף איש, לא נותר לנו אלא לסמוך על המדגם המייצג שלה.

 

אנשים שקראו את זה קראו גם:

 

 

"להרבה סטודנטים שאני פוגשת יש פוביה מהמטבח" היא מסבירה. "כנראה שמגיל צעיר לא יצא להם לבשל". אם אתם מוצאים את עצמכם מזדהים, אולי יעודד אתכם לשמוע שמניסיונה זה בהחלט פתיר: "תוך כדי הלימודים, מגיע שלב שבו אנשים מבינים שאי אפשר יותר לחיות על הקופסאות של אימא וצריך להתחיל להיפטר מהפחד. לאלה שעוברים לדירות שכורות, זאת הזדמנות לצבור ניסיון וידע".

 

היא עצמה דווקא מבלה במטבח כבר מגיל עשר ועד לפני שנתיים, מי שהרוויח בעיקר מכישורי הבישול שלה היו חבריה לספסל הלימודים. לאור יכולותיה המופלאות, היה זה אך טבעי שתמתג את עצמה כזו שבאים לשרוץ אצלה כשלומדים למבחנים. אך פעם אחת, בערב כזה בדיוק, היא הגתה את הרעיון ששינה מאז את חייהם של אלפי סטודנטים:

 

"היינו במסיבה וכמו שקורה תמיד חזרנו בלילה אלי הביתה. כולם היו רעבים ועלה הרעיון להזמין פיצה. אני אמרתי שחבל להזמין, כי פתחתי את המקרר וראיתי שיש הרבה לחם בבית, וגבינה, וגם קופסה של אנטיפסטי. הצעתי שבמקום פיצה נכין טוסטים קטנים והסתכלו עלי מוזר, בחיים הם לא חשבו קודם שאפשר להכניס בטטה לטוסט. בסוף יצא מדהים".

 

יום למחרת היא חשבה על זה שבטח יש עוד המון טיפים כאלה שסטודנטים אחרים לא יודעים עליהם ופתחה את הקבוצה בפייס. בתוך שעות ספורות כבר היו חברים בה עשרות צעירים מאוניברסיטת בן גוריון. מאז קהילת המבשלים ממשיכה לגדול ולהתפתח.

 

למה בעצם צריך מתכונים שמתאימים במיוחד לסטודנטים?

 

"לרוב הסטודנטים, לפחות שלא גרים אצל ההורים, אין בכלל כיריים עם גז בבית, שלא לדבר על מיקסר ודברים שאני רואה בתכניות בישול. מעבר לכך, הרעיון היה לפרסם מתכונים קלים, שלא מצריכים יותר מדי השקעה. עם הזמן, אנשים מבינים שכל מה שצריך לעשות כדי לבשל זה לעקוב אחרי ההוראות. כשצוברים ניסיון אפשר גם להתחיל לאלתר".

 

בניגוד לקבוצות מתכונים אחרות שנפתחו ונסגרו הקבוצה של יערה צברה תאוצה במהירות: "אחד הדברים שהופכים את הקבוצה למוצלחת ומייחדים אותה, הוא שהרבה פעמים אנשים שואלים מה אפשר להכין ממרכיב מסוים שיש להם בבית וכולם נרתמים לעזור. שמעתי מהרבה אנשים שבזכות הקבוצה הם התחילו לבשל יותר".

 

בחודשים הראשונים דרשה הקבוצה השקעה רבה אבל בהמשך היא התחילה "לדאוג לעצמה". התפקיד של יערה כיום הוא בעיקר לדאוג למחוק פוסטים שלא באמת קשורים לאוכל כמו תכנים פרסומיים למיניהם וגם - לקטוע ויכוחים חסרי פואנטה על טבעונות וכשרות. "לצערי ככל שהקבוצה גדלה, הדברים האלה קורים יותר ויותר", היא מספרת. בחודשים האחרונים, עוזרות לה שתי חברות נוספות בניהול השוטף של העניינים.

 

כשפתחת את הקבוצה בעצם כבר ידעת לבשל. למדת דברים חדשים מאז שהקבוצה קיימת?


ברור, אני לומדת כל הזמן. נחשפתי דרך הקבוצה לבלוגים של בישול, הכרתי אנשים וגם מתכונים חדשים. לפני כמה חודשים למשל מישהי פרסמה מתכון למאפינס גבינה קלים שאני מכינה מאז בכל פעם שצריך משהו קטן לאירוח, או רגע לפני שהגבינה במקרר נהיית פגת תוקף".

 

לפני שנפרדנו מיערה, ביקשנו ממנה להמליץ על מתכונים מוצלחים במיוחד שהיא גילתה בזכות הקבוצה. יש שניים כאלה והרי הם לפניכם, מחממים ומנחמים, בתזמון מושלם לרגל הסתיו:

 

תבשיל עדשים הודי

 

את המתכון העלתה הסטודנטית יעל מרון, שנמצאת כרגע ברישיקש בהודו ושמחה מאוד לשמוע שהמתכון שלה נבחר כאהוב במיוחד. על הדאל היא מספרת: "זה תבשיל שיש בו הכל - גם טעים ממש, גם מחמם, גם בריא , גם מזכיר את הודו וגם זול. את הרעיון הבסיסי גיליתי כשעבדתי במסעדה הודית בשוק בירושלים ועם הזמן שיניתי והוספתי וזה מה שיצא". את הדאל המוכן היא ממליצה לאכול עם אורז ולהוסיף כפית של יוגורט למעלה.

 

מצרכים:

 

  • בצל גדול אחד חתוך לרצועות
  • כוס וחצי עדשים כתומות
  • עגבנייה חתוכה לרצועות
  • שתי שיני שום
  • כף אחת של ג'ינג'ר טרי מגורד
  • מקל קינמון אם יש
  • תרמיל או שניים של הל (לא חובה)
  • וגם מלח, פלפל, כפית סוכר וכפית אבקת קארי.

 

הכנה:

 

מטגנים את הבצל והשום בסיר עם שמן. כשהם הופכים לשקופים, מוסיפים את הקינמון, ההל, הג'ינג'ר, הפלפל, והעגבנייה. מטגנים הכל, מוסיפים את העדשים ויוצקים כ - 4 כוסות מים. מתבלים במלח, סוכר וקארי. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.

 

המלצת השף:

 

לערבב פנימה חצי פחית של חלב קוקוס, וגם: לקשט מלמעלה בכוסברה.

 

לחם בירה משודרג

 

את המתכון השני שיערה ממליצה עליו העלה אמיר אמויאל (27), סטודנט להנדסת חשמל. על הקבוצה שמע דרך חברים שהצטרפו אליה לפניו. בניגוד לסטיגמה הסטודנטיאלית, הוא אוהב מאוד לבשל וגם לא מפחד לאלתר ולחפש דרכים לשפר מתכונים קיימים. את המתכון שהמליצה עליו יערה, הוא לקח מתוך ספר בישול ישן אבל הכניס בו כמה תוספות מקוריות משלו. התוצאה, לדבריו, ממכרת (חברי הקבוצה מסכימים עם הקביעה). לסטודנטים שעדיין חוששים להיכנס למטבח הוא מוסר: "גם ממים וסוכר אפשר לעשות קרמל".

 

מצרכים:

 

  • בקבוק חצי ליטר של בירה כלשהי
  • שתיים וחצי כוסות של קמח תופח
  • כפית מלח
  • שתי כפיות של תבלין אהוב כגון אורגנו, רוזמרין או טימין

 

הכנה:

 

יוצקים את הבירה לתוך קערה, מנפים את הקמח ומוסיפים אותו פנימה ביחד עם המלח והתיבול. מסדרים בשתי תבניות ארוכות ומכניסים לתנור. מבשלים כ – 45 דקות בחום של 180 מעלות עד שהלחם מקבל גוון שזוף.

 

המלצת השף:

 

לתת לעיסה לנוח כמה דקות לפני שמכניסים לתנור, וגם: להיזהר (מדובר במתכון ממש טעים אך מעט משמין).

 

יש לכם משהו מעניין לספר? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה