לימודי כלכלה לתואר, מה לומדים? איך מתקבלים? סקר מוסדות מובילים ומה אח"כ?

תואר ראשון בכלכלה, מעניין אותך? לפי החישובים שלנו, אלה שמשקיעים בלימודים, מרוויחים יותר. בעמוד הבא ניתן לקבל מידע מפורט על תנאי קבלה ללימודי כלכלה, על תכניות ללימודי ערב בכלכלה, על תארים משולבים, כגון: כלכלה ומנהל עסקים, כלכלה וניהול, כלכלה וחשבונאות, איפה הכי כדאי ללמוד ( סקר מוסדות מובילים ), מלגות ועוד.

  

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף.
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 
רוצה פרטים על
תואר בכלכלה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי כלכלה לתואר ראשון, להיות כלכלן מתאים לך?

 

מאת: ד"ר ענת רפופורט

 

כמה זה עולה? איך מתחילים?

 

הכלכלה עוסקת במחקר תהליכי מסחר, ייצור, הפצה, וצריכת מוצרים ושירותים. היא מתמקדת בתוצרי המשק וההון וביחסים האנושיים הקשורים בהשגת האמצעים הדרושים לקיומו ורווחתו של האדם. התחום שייך למדעי החברה, וזאת מכיוון שהוא עוסק בניתוח מחקרי של הפן החומרי בחברה ובבחינת הרשת והתשתית הכלכלית בהם קשרים חברתיים וחוקתיים, המסייעת להשגת אמצעים חומריים וייצור וחלוקת קניין.

 

לימודי תואר ראשון בכלכלה מוצעים במגון מסלולי לימוד ואפשריים במסלול דו חוגי וחד חוגי, מסלולים אלה משלבים בין לימודי הכלכלה עם תחום אחר. בין השילובים האפשריים הם משפטים, פסיכולוגיה, תקשורת, חשבונאות, מנהל עסקים ועוד.

 

מהו תפקידו בפועל של הכלכלן? מה עושה כלכלן?


בפני בוגר לימודי כלכלה ישנן אפשרויות רבות להשתלב במשק. הוא יכול להשתלב בעבודה בבנק, בחברת ביטוח, בחברות להשקעות, בחברות העוסקות ביעוץ כלכלי כגון יעוץ פנסיוני או יעוץ אסטרטגי או במגזר הציבורי, במשרד האוצר או במשרד הכלכלה. הידע בכלכלה הוא גם בסיס טוב למי שרוצה לפתוח עסק עצמאי.


עבודת הכלכלן כרוכה בדרך כלל בקריאה וניתוח דו”חות פיננסים ובהכנת דו”חות שכאלו. הדבר מתבצע תוך שימוש בתוכנת אקסל. חלק מן הכלכלנים עובדים בעיקר מול המחשב ואילו אחרים עובדים מול לקוחות, בתפקידי שירות או שיווק. בארגונים גדולים ובמשרדי ממשלה הכלכלן עובד כחלק מצוות. כלכלנים בעלי יכולת ניהול יכולים להתקדם ולשמש כראשי צוותים ובעתיד כראשי מחלקה כלכלית.


כלכלן המתמצא בשוק ההון יכול לשמש כדילר בבורסה, תפקיד שיש בו ”אקשן” ודינמיות. כלכלנים אשר מעדיפים פחות ריגושים יכולים לעסוק בעבודה מחקרית מאחורי הקלעים. כלכלנים המעוניינים בביטחון תעסוקתי גבוה יכולים להשתלב בעבודה בבנקים או בחברות ביטוח. כלכלנים חברותיים ותקשורתיים יכולים לעבוד בתפקידים בהם יש אינטראקציה רבה עם לקוחות.


העבודה מול לקוחות עלולה להיות שוחקת בטווח הארוך. יש צורך בסבלנות רבה להקשיב לתלונות ולדעת כיצד לתמרן במצבים של אי שביעות רצון מצד הלקוח. בנוסף, ברוב המקומות העבודה מול לקוחות היא גם בעלת היבט שיווק או מכירתי. יש צורך לשכנע את הלקוחות לקנות מוצרים נוספים, דבר המצריך כושר השפעה ואסרטיביות.


אילו יכולות ותכונות נחוצות לתפקיד הכלכלן?


מי שמעוניין ללמוד כלכלה צריך להיות בעל יכולת לוגית ומתמטית גבוהה ונטיות ריאליות כדי לצלוח את לימודי התואר. יש להביא בחשבון כי בשנה א‘ של הלימודים ישנם קורסים מורכבים המשמשים לסינון התלמידים שיעברו לשנה ב‘. רצוי שמי שהסטודנט יתעניין ויגלה סקרנות כלפי נושאים מסחריים ופיננסים, כמו למשל אופן התנהלות שוק הנדל”ן או אופן התנהלות המניות בבורסה, בארץ ובחו”ל.


מבחינה בינאישית, רבים מתפקידי הכלכלן דורשים יחסי אנוש טובים, כדי להשתלב בצוות ולעבוד מול לקוחות. העבודה מול הלקוחות מצריכה שילוב נאות בין זריזות ויעילות בביצוע המשימות מחד גיסא, לבין יסודיות והקפדה על פרטים, מאידך גיסא. כמו כן העבודה מול לקוחות דורשת תודעת שירות גבוהה, אדיבות וייצוגיות.


כלכלן בכל תפקיד צריך להיות אחראי ואמין, כדי שאפשר יהיה לסמוך עליו בענייני כספים, הכרוכים לא פעם בטיפול בנושאים רגישים ודיסקרטיים. במרבית התפקידים על הכלכלן להיות ממושמע, לפעול בהתאם לנהלי הארגון בו הוא עובד ולקבל את מרותם של הממונים עליו. כמו כן עליו להיות קואופרטיבי ולשתף פעולה בתוך צוות.


כלכלן שהוא שאפתן ומעוניין להתקדם יכול לעשות זאת בשני מסלולים עיקריים: מסלול ניהולי ומסלול מקצועי. בדרך כלל הקידום מצריך השלמת תואר שני במנהל עסקים לקידום באפיק ניהולי, או תואר שני בכלכלה, לקידום באפיק מקצועי, המוביל לעיסוק במחקר. חלק מתפקידי הכלכלן דורשים התמקצעות נוספת על ידי לימוד בקורסים שונים, למשל קורסים בתחום הביטוח או בתחום שוק ההון.

 

מה לומדים?

 

לימודי כלכלה לתואר ראשון מספקים ידע המאפשר ניתוח סוגיות ברמת הארגון היחיד וברמת המשק. הלימודים מתמקדים בפיתוח מיומנויות וטכניקות לפתרון בעיות בתחומי העסקים, הממשל, והאקדמיה, ומכינים את הבוגרים לפתוח בקריירה בתחום במגזר הפרטי או הציבורי, בבנקים ובבתי השקעות ובמשרדי ייעוץ פיננסי.

 

הלימודים מעניקים לסטודנטים ידע עיוני וכלים שיאפשרו להם לנתח ולהבין בעיות כלכליות ברמת הארגון הבודד וברמת המשק הלאומי והבינלאומי. הסטודנטים במסלולים השונים לומדים להכיר את היחסים שבין הביקוש הקיים בשוק להיצע הקיים בו ואת קיומו של שיווי משקל תחרותי בשוק. הם נפגשים עם מושגים כמו צריכה, חיסכון והשקעה ונחשפים לתחום המיקרו כלכלה העוסק בבעיות של יצרנים וצרכנים בודדים, ולתחום המקרו כלכלה המתרכז בפיתרון הבעיות הכלכליות של המשק כולו. לימודי כלכלה שואבים ידע מתחומים משיקים רבים כמו חשבונאות, מיסוי, ביטוח, ניהול ומימון.

 

מהם הנושאים המרכזיים הנלמדים בתואר?

 

להלן חלק מן הנושאים הנלמדים:

  • מימון.
  • דיני מיסים.
  • חקר ביצועים.
  • היצע וביקוש.
  • ניצול משאבים.
  • לקיחת סיכונים.
  • פונקציית הייצור.
  • תורת המשחקים.
  • מיקרו ומאקרו כלכלה.
  • מודלים של תצרוכת וחיסכון.
  • ועוד.
     

אילו כלים טכנולוגיים ושיטות מחקר נפוצים בלימודי כלכלה?

 

הלימודים מקנים לסטודנטים ידע הנוגע לשיטות מחקר ולטכנולוגיות חדשניות. שיטות המחקר הנידונות בתואר מתמקדות ביישומי תיאוריות מגוונות, בתחומים כגון מסחר, שוק העבודה, תהליכי ייצור, אסטרטגיה פיננסית, ועוד. כמו כן, הלימודים עוסקים בטכנולוגיות שבהן נדרשים כלכלנים להשתמש כחלק מעבודתם, כגון כלים לניתוח נתונים ולהפקת תובנות עבור ארגונים; יישומים לאנליזה ולהצגת נתונים כגון בינה עסקית, ERP, ועוד; וכן שפות תכנות כגון פייתון, R, ו - SQL, הנדרשות לניתוח ולחקר נתונים כמותיים.

 

 

נוסף על כך, בחלק מן המוסדות האקדמיים יכולים הסטודנטים להכיר את תחום הפינטק (FinTech, או טכנולוגיה פיננסית), תחום המתמקד בפיתוח יישומים ומוצרים טכנולוגיים חדשניים לשימוש בענפי המסחר, הבנקאות, ושוק ההון. אלו יכולים לכלול אפליקציות מתקדמות לתשלום מקוון, כלים דיגיטליים לייעוץ, מטבעות קריפטוגרפיים, ועוד.

 

אילו כישורים חשובים ניתן לפתח במהלך הלימודים?

 

במהלך התואר מפתחים הסטודנטים כישורים החשובים להמשך דרכם המקצועית, אלו כוללים ניתוח נתונים, קריאת דו"חות, הבנת תהליכי קבלת החלטות, ניתוח מדיניות במשק, וכן שימוש בכלים טכנולוגיים כגון מערכות מידע, יישומי בינה עסקית (BI), כלי AI, ועוד.

 

נוסף על כך, חלק מן המוסדות מאפשרים לסטודנטים לשלב לימודי תעודה במקביל לתואר, וכך לרכוש ידע פרקטי בתחומים כגון ייעוץ פנסיוני, ניהול תיקי השקעות, שמאות מקרקעין, וכדומה. מדובר בתפקידים שיש צורך במעבר בחינות ממשלתיות וקבלת דיפלומה מוכרת כדי לעסוק בהם, והם נחשבים למבוקשים בשוק העבודה כיום.

 

מהי כלכלה התנהגותית וכיצד היא שונה מכלכלה קלאסית?

 

כלכלה התנהגותית הינה ענף מחקרי המשלב עקרונות מתחומי הפסיכולוגיה וקבלת ההחלטות. בעוד הכלכלה הקלאסית מתמקדת בפעילות מתוך שיקולים רציונליים בלבד לצורך הפקת תועלת מירבית, המחקר ההתנהגותי גורס כי ישנו מגוון רחב יותר של מרכיבים המשפיעים על ההתנהגות מלבד השיקולים הרציונליים הללו, כגון גורמים חברתיים, הטיות קוגניטיביות, הוגנות, ועוד. התחום ההתנהגותי דן בסוגיות שאותן התיאוריות הקלאסיות עשויות להתקשות לעיתים להסביר, ויכול במובן זה להקנות נופך נוסף למחקר, להשלים אותו, ולפתוח צוהר לאפיקי חשיבה חדשניים. יש לציין כי בעוד מרבית המוסדות מציעים קורסים מסוימים בתואר הראשון שבהם עוסקים בתחום ההתנהגותי, במרבית המקרים ניתן להתמקד בו בעיקר במסגרת התואר השני.

 

כמה זמן לומדים?

 

משך הלימודים הינו 3 שנים אקדמיות. לעיתים הם מתקיימים במתכונת חד חוגית ולעיתים במסלול דו חוגי בו משלבים חוג לימוד נוסף. ישנן גם תכניות לימודי ערב בכלכלה, אשר מותאמות לאנשים עובדים. במהלך הלימודים, הסטודנטים משלבים בין שיעורים עיוניים, סמינרים וסדנאות שונות בהן הם נחשפים מקרוב לסוגיות כלכליות. לעיתים מתקיימת גם התנסות מעשית במסגרת ארגונים וגופים פיננסיים שונים, שמאפשרת לסטודנטים לצבור ניסיון מקצועי עוד במהלך לימודיהם.


איך ניתן לשלב עבודה מעשית במהלך הלימודים?

 

הלימודים משלבים תכנים מעשיים, במטרה להכין את הסטודנטים לקראת השתלבותם בשוק העבודה. במרבית המוסדות מאפשרים לסטודנטים לקחת חלק בקורסים פרקטיים, בתחומים מבוקשים כגון ניתוח נתונים, פינטק, ניהול מוצר, שוק ההון, כתיבת ניירות מדיניות, ועוד. הקורסים כוללים פרויקטים וסדנאות שבהם מנתחים מקרי בוחן מן המתרחש במשק.

 

כמו כן, בחלק מן המוסדות ניתן לקחת חלק בהתמחות מעשית בארגונים ובגופים פיננסיים שעמם מטפחים המוסדות שיתופי פעולה. באופן זה ניתן להכיר הלכה למעשה תפקידים שונים ואת פעילותם בשטח, לפתח נטוורקינג (רישות עסקי), ולפתוח צוהר לאפשרויות תעסוקה רלוונטיות.

 

כיצד ניתן לשלב לימודי כלכלה עם תחומים אחרים?

 

ניתן לשלב את התחום עם דיסציפלינות אחרות, במסגרת לימודים דו חוגיים, או כחטיבה לבחירה בתואר הראשון. אחד השילובים הדו חוגיים הנפוצים במוסדות הלימוד הינו עם החוג לניהול, שילוב זה מקנה ידע עסקי נרחב וכלים לייזום ולהובלת תהליכים בארגונים. שילובים אפשריים נוספים שבהם יכולים לבחור הסטודנטים כוללים חשבונאות, סטטיסטיקה, מתמטיקה, פסיכולוגיה, משפטים, מדעי המחשב, ועוד. במהלך התואר הדו חוגי לומדים הסטודנטים קורסים בשני ענפי הידע, וכך מרחיבים את האופקים האקדמיים, מפתחים סל כלים יישומי נרחב יותר, ונחשפים לנקודות ההשקה שבין הזירה הפיננסית לענפים נוספים במשק, כגון טכנולוגיה, ממשל, חקיקה, וכדומה.

 

איך ניתן להתמחות בתחומים ספציפיים, כמו כלכלה סביבתית או ציבורית?

 

אחת הדרכים להתמחות בתחומים הללו הינה באמצעות לימודים דו חוגיים בדיסציפלינות רלוונטיות, כגון לימודים דו חוגיים עם קיימות או מדעי הסביבה, המקנים ידע בתחומים כגון השקעות אחראיות, פיתוח בר קיימא, ויזמות אקולוגית; או מסלולי פכ"מ (פילוסופיה, כלכלה, ומדעי המדינה), המקנים ידע גם בתחום הפוליטיקה והמינהל הציבורי. כך לדוגמה, לימודי כלכלה סביבתית מתקיימים בתכנית הדו חוגית עם קיימות באוניברסיטת רייכמן; ובאוניברסיטה העברית במסגרת החוג לסביבה וניהול.

 

כמו כן, במוסדות לימוד רבים מציעים מסלולי התמחות או מיקודים שבהם יכולים לבחור גם סטודנטים במסלול החד חוגי. תחומים מבוקשים להתמחויות כוללים: נדל"ן, יזמות וחדשנות, שוק ההון, מדעי הנתונים, ועוד. ההתמחות כוללת בדרך כלל מקבץ קורסי חובה ובחירה, וכן פרויקט גמר שאותו עורכים בהנחיית הסגל.

 

האם יש הבדל בין תארים בכלכלה לתארים בניהול או במנהל עסקים?

 

בעוד שני התחומים הללו חוקרים את פעילות המשק, לכל אחד מהם דגשים שונים, דבר הבא לידי ביטוי גם במסלולי הלימוד. לימודי הכלכלה מתמקדים בתיאוריות להבנת תהליכים ותופעות הנוגעים למשאבים ולמסחר, ולימודי מנהל עסקים עוסקים בכלים ניהוליים הרלוונטיים להובלת ארגונים במשק. יש לציין כי לימודי ניהול או מנהל עסקים הינם בעלי אופי רב תחומי, ובמהלכם נחשפים למגוון דיסציפלינות כגון חשבונאות, מימון, שיווק, יזמות, לוגיסטיקה, ועוד, מתוך הנחה כי למנהלים נדרש סל מיומנויות נרחב כדי לנווט את ארגוניהם לעבר יעילות והצלחה. עם זאת, חשוב להדגיש כי ניתן ללמוד את שני התחומים יחד, במסגרת מסלול דו חוגי, וכך לרכוש בד בבד ידע בשתי הדיסציפלינות.

 

מהם תנאי הקבלה?

הדרישות לקבלה משתנות בין מוסדות הלימוד אך לרוב נדרש מן המועמדים ממוצע ציונים גבוה בבגרות מלאה וציון גבוה בפסיכומטרי. מרבית מוסדות הלימוד שמים דגש על ההישגים בבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד ולעיתים גם על הציון בפרק הכמותי של הפסיכומטרי. במקרים רבים, המוסדות מפעילים מכינה קדם אקדמית שמאפשרת למועמדים לשפר את סיכויי הקבלה שלהם ללימודים.

 

 

האם נדרש ידע מוקדם במתמטיקה ובסטטיסטיקה כדי להצליח בלימודי כלכלה?

 

במסגרת הלימודים נדרשות יכולות חשיבה מתמטית ואנליטית ברמה גבוהה. התואר כולל קורסים שבהם יש צורך ביישום עקרונות במתמטיקה ובסטטיסטיקה, לצד מיומנויות ניתוח אנליטי וכמותי. מעבר לכך, תנאי הקבלה ללימודים כוללים דרישה לציון גבוה בבגרות במתמטיקה, ולעיתים גם בחלק הכמותי של הפסיכומטרי. עם זאת, גם מי שאינם עומדים בתנאי הסף במתמטיקה יכולים להתקבל ללימודים, כגון באמצעות השתתפות במכינה או כקורסי הכנה מתאימים המוצעים במוסדות הלימוד.

 

היכן לומדים?

 

  • המכללה האקדמית צפת - במכללה האקדמית צפת ניתן ללמוד תואר ראשון בכלכלה וניהול, במסגרת התואר הרב תחומי. משך הלימודים כשנתיים וסמסטר, במתכונת המותאמת לאנשים עובדים. 

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (מרכזי לימוד בפריסה ארצית) - האוניברסיטה הפתוחה מציעה לימודים בתחום במסלול חד חוגי, דו חוגי או כלימודי חטיבה. באוניברסיטה הפתוחה ניתן להתאים את קצב ומשך הלימודים לשילוב עם עבודה, וכן ניתן לבחור מבין עשרות מרכזי לימוד בפרישה ארצית.

 

  • המכללה האקדמית אשקלון - בפקולטה לכלכלה של המכללה האקדמית אשקלון מתקיימים לימודי כלכלה וחשבונאות, לימודי כלכלה וניהול, לימודי כלכלה ובנקאות ולימודי כלכלה ולוגיסטיקה. ניתן להמשיך גם לתואר שני בכלכלה יישומית.

 

  • אוניברסיטת חיפה - באוניברסיטת חיפה מתקיימים לימודי כלכלה במסלול דו חוגי, או במסלול חד חוגי. במסלול החד חוגי ניתן להתמחות במנהל עסקים או בחשבונאות.

 

  • המרכז האקדמי רופין (עמק חפר) - נוסד בשנת 1949, שוכן סמוך לנתניה בעמק חפר. המרכז האקדמי רופין מציע לימודי כלכלה ומנהל, או לימודי כלכלה וחשבונאות, אשר אורכם כשלוש שנים.

 

  • המכללה האקדמית תל חי (סמוך לקריית שמונה) - במכללה האקדמית תל חי מתקיימים לימודי כלכלה וניהול במסלול חד חוגי או דו חוגי. מתקיימת תכנית ייעודית לאנשים עובדים וכן מסול מערכות מידע ניהוליות בו יכולים הסטודנטים לבחור.

 

  • המכללה האקדמית תל אביב יפו - באקדמית תל אביב יפו מתקיימים לימודי כלכלה וניהול, עם מספר התמחויות כגון Data Science, שוק ההון, או שיווק ויזמות. משך הלימודים 3 שנים.

 

  • אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה) - מציעה לימודי כלכלה בהתמחויות כגון לימודי כלכלה וחטיבה ב - DATA TECH או התמחות חשבונאות. ניתן גם ללמוד לימודי כלכלה וקיימות בתכנית דו חוגית או לימודי כלכלה ומנהל עסקים בתכנית דו חוגית.

 

  • המכללה האקדמית ספיר (שער הנגב) - המכללה האקדמית ספיר ניתן ללמוד בתכנית לימודי כלכלה יישומית וניהול, וכן בלימודי כלכלה וחשבונאות. כמו כן מתקיימים במכללה לימודי לוגיסטיקה, לימודי ניהול תעשייתי, לימודי מנהל ומדיניות ציבורית, לימודי משפטים ועוד שלל תכניות.

 

  • אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן) - תחום זה ניתן ללמוד במתכונת עיונית מורחבת, במסלול מורחב עם מנהל עסקים, במסלול מורחב עם חשבונאות, או כמסלול משני. משך הלימודים שלוש שנים.

 

  • מכללה אקדמית הדסה (ירושלים) - במכללה אקדמית הדסה ירושלים ניתן ללמוד בתכנית לימודי כלכלה וחשבונאות, אשר מעניקה לסטודנטים את הכלים לקריירה בתחום הפיננסי. הלימודים מותאמים לאנשים עובדים והם נמשכים כשלוש שנים.

 

  • אוניברסיטת אריאל - באוניברסיטת אריאל מתקיימים לימודי כלכלה במסלול דו חוגי, אותו ניתן לשלב עם שלל חוגים ומחלקות, בין השילובים המומלצים ניתן ללמוד כלכלה בשילוב פסיכולוגיה, מדעי המחשב, קרימינולוגיה או חשבונאות.

  

  • האקדמית רמת גן - במכללה זו אפשר ללמוד בתכנית דו חוגית לתואר ראשון בכלכלה, אשר ניתן לשלב עם תואר ראשון ביזמות וחדשנות או עם לימודי ניהול לתואר ראשון. אורך הלימודים הוא כשנתיים.

 

  • אוניברסיטת בן-גוריון באילת: באוניברסיטת בן-גוריון באילת מתקיימים לימודי כלכלה במסלול דו חוגי, הסטודנטים יכולים לשלב מחלקה נוספת או שתי חטיבות. התואר המוענק לבוגרים הוא מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 

  • האקדמית גליל מערבי (עכו) - באקדמית גליל מערבי מתקיימים לימודי כלכלה במתכונת חד חוגית או דו חוגית. הלימודים מעניקים לתלמידים כלים לניתוח כלכלי וכן ידע אקונומטרי וסטטיסטי שיכול לסייע להם להשתלב בתחום העסקי ובמחקר כלכלי.

   

  • המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון) - במסלול האקדמי המכללה למינהל ניתן ללומד בתכנית לימודי כלכלה וניהול, אשר מעניקה כישורי בקרה וניתוח בדגש ניהולי. עוד נלמדים במוסד זה לימודי משפטים, לימודי מנהל עסקים, תואר ראשון בתקשורת, לימודי פסיכולוגיה ומסלולים נוספים.  

 

  • המכללה האקדמית עמק יזרעאל (סמוך לעפולה) - המכללה מקיימת לימודים בתחומים נחשבים לתואר ראשון וכן לתואר שני, ניתן ללמוד בתכנית ללימודי כלכלה וניהול, עם מספר התמחויות בהן התמחות מנהל עסקים ומימון, התמחות מנהל עסקים ושיווק, התמחות חשבונאות או התמחות לוגיסטיקה שמותאמת לעובדים בכוחות הביטחון.

 

מהן האפשרויות לקריירה לאחר סיום לימודי כלכלה?

 

בפני בוגרי לימודי כלכלה עומדות מגוון אפשרויות תעסוקה, הם יכולים להשתלב במגזר הפרטי או הציבורי בתפקידים שונים, בתחומי ההשקעות, הבנקאות, הניהול הפיננסי, שוק ההון, ניהול סיכונים פיננסיים, שיווק וייעוץ פנסיוני נדל"ן וענפים נוספים. לבוגרי לימודי כלכלה בשילוב התמחות יש כלים ממוקדים רבים שיכולים לסייע להם להשתלב במשרות שונות. ישנם גם מסלולי לימוד שמאפשרים לבוגרים לסיים את לימודיהם כשבידיהם תעודת הכשרה מקצועית, לתפקידים כגון יועצי השקעות ומנהלי תיקים, יועצים פנסיוניים או יועצי משכתנאות. עם צבירת ניסיון בתפקידים אלה, יכולים הבוגרים גם להתקדם בסולם הדרגות של הארגון להגיע לתפקידים ניהוליים שונים.

 

מהן ההזדמנויות לעבודה בינלאומית בתחום הכלכלה?

 

בוגרים המעוניינים בקריירה בינלאומית בסיום לימודיהם, יכולים לנסות להשתלב בתפקידים שונים בחברות גלובליות, ולהתפתח בהן עם צבירת הניסיון והוותק. בישראל פועלים כיום מגוון גופים וארגונים בינלאומיים בתחום הפיננסי, כגון חברות השקעות, ארגוני ייעוץ, חברות הייטק, פירמות עסקיות, ועוד. בחלק ממוסדות הלימוד מכינים את הסטודנטים לקראת ההשתלבות בתפקידים כגון אנליסטים, יועצים, מנהלי מוצר, ועוד, גם בחברות גלובליות בתחום הבנקאי והעסקי, ומקנים ידע רלוונטי באנגלית עסקית הנדרש באותם אפיקי קריירה.

 

הזדמנות נוספת לפרוץ בשוק הגלובלי הינה באמצעות יזמות ופיתוח סטארט אפים בתחום הפיננסי, שבאפשרותם לצמוח ולהתרחב גם לפעילות מעבר לים. מסלולי לימוד רבים אף מאפשרים לסטודנטים לקחת חלק באקסלרטורים ובחממות יזמות, וכך להתנסות הלכה למעשה בתהליכי הפיתוח ותפעול המיזמים, כדי לצבור כלים יישומיים להמשך הדרך.
 

האם ישנן הזדמנויות ללימודים מתקדמים או מחקר בתחום הכלכלה?


באפשרותם של בוגרי התואר הראשון לפנות ללימודים מתקדמים, כדי לקדם את הידע שברשותם ולצבור יתרון על פני מתחרים במשק. תואר שני בכלכלה הוא אפשרות אחת העומדת בפניהם, ולצד זאת באפשרותם להמשיך לתכניות כתואר שני במנהל עסקים, תואר שני בחשבונאות, ועוד. המעוניינים להשתלב בתפקידים מחקריים בשוק העבודה, או באקדמיה, נדרשים להמשיך לתואר שני מחקרי, כלומר תואר הכולל עבודת תזה. נוסף על כך, הם יכולים לבחור להעשיר את הכלים שברשותם דרך לימודי תעודה מגוונים, בתחום הפיננסי, במסגרת קורסי ניהול או בקורסים נוספים דרכם הם יכולים להכיר כלים חדשניים, לצבור הסמכות נוספות או להכיר ענפים משיקים נוספים.

 

מהם תנאי ההעסקה ורמות השכר של כלכלן?


הכלכלן יכול להגיע לתפקידים רווחיים ומשתלמים מבחינה כספית, בפרט אם הוא מתפתח באפיק ניהולי. ישנו ביקוש רב במשק לכלכלנים במגוון תחומים ומבחר התפקידים המוצעים הוא גדול למדיי.

 

בשנים הראשונות במקצוע, שכר כלכלן נע בין 11,000 - 13,000 שקלים לחודש בממוצע. לאחר צבירת ניסיון של  3 עד 5 שנים, עולות רמות השכר לטווח שבין 13,000 - 16,000 שקלים. עובדים בעלי ניסיון נרחב יותר יכולים להגיע למשכורות שבין 17,000 - 22,000 שקלים לחודש, ולעיתים אף מעבר לכך. רמות שכר גבוהות במיוחד מאפיינות את מחלקות הכספים של חברות בתעשיית ההייטק, או חברות גדולות בענפים אחרים במשק. כמו כן, כלכלנים המעוניינים להעלות את רמות שכרם יכולים להתקדם עם צבירת הניסיון לתפקידים בכירים, כגון מנהלי מחלקה כלכלית, תפקידים מחקריים, ועוד.


כיצד לימודי כלכלה תורמים להבנת העולם הכלכלי המודרני?

 

התיאוריות והמיומנויות הנלמדים במהלך התואר אינן מנותקות מן המתרחש בעולמנו. אותם כלים יכולים לסייע להבנה מעמיקה יותר של האופן שבו פרטים, ארגונים, ומדינות פועלים במישור הפיננסי. במהלך הלימודים, מתוודעים לעקרונות הרלוונטיים לתהליכי קבלת החלטות, לפיתוח מדיניות, להקצאות משאבים, לתכנון הייצור, ועוד. כל אלו הינם מרכיבים חיוניים ורבי השפעה על פעילות המשק, וכן על חיי היום יום שלנו, כאזרחים במדינה.


איך לימודי כלכלה יכולים לסייע בקבלת החלטות כלכליות אישיות?

 

הכלים הנרכשים לניתוח תופעות ובעיות פיננסיות יכולים לשמש את הבוגרים לא רק בעת פיתוח הקריירה, אלא גם בתהליכי קבלת ההחלטות בחייהם האישיים. לקיחת הלוואה, בחירת אפיקי השקעה כדאיים, ואף ייזום ותפעול עסק עצמאי, כולם תהליכים בחיינו שידע כלכלי יכול לתרום לניהולם באופן יעיל ואיכותי יותר. מאחר שהתואר כולל קורסים מעשיים והתנסויות בשטח, הסטודנטים יכולים ליישם את הידע הנלמד גם בחיי היום-יום, וכך להפוך לצרכנים נבונים ושקולים יותר, ולשחקנים פעילים ומעורבים יותר בשוק הפיננסי.


מהם האתגרים המרכזיים בלימודי כלכלה?

 

במקביל ליתרונותיהם הרבים, עשויים לעלות מספר אתגרים במהלך הלימודים. ראשית, התואר כולל קורסים כמותיים רבים, שבהם יש צורך ביישום ידע מתקדם במתמטיקה ובסטטיסטיקה. קורסים אלו עשויים להיות מאתגרים למי שאינם בעלי זיקה ריאלית ולוגית מובהקת, והם נלמדים לרוב במהלך השנים הראשונות בתואר, ומהווים בסיס להמשך הלימודים לצורכי ניתוח ומחקר. שנית, הלימודים עצמם נחשבים אינטנסיביים, ומצריכים השקעה והתמדה מרובות כדי להצליח. עם זאת, חשוב להדגיש כי מוסדות הלימוד באים לקראת הסטודנטים ומציעים תרגולים וסיוע אקדמי לזקוקים לכך, וכמו כן, ישנם מוסדות המציעים לימודי ערב המתאימים גם למעוניינים לשלב לימודים ועבודה.

 

עזרנו לך? דרג אותנו:

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר בכלכלה?

רוצה לדעת יותר על תואר בכלכלה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
חדש מוסדות לימוד תואר בכלכלה
טיפים ממומחים בנושא כלכלה
פרופסור ירון זליכה
פרופסור ירון זליכה, ששימש כחשב הכללי וידוע גם במאבקים בתחום השחיתות הציבורית, חושב שלימודי ראיית חשבון הם כלי יעיל במיוחד להשתלבות בקריירה בעולם העסקי. בעיניו, הלימודים מקנים כלים פרקטיים שפותחים דלת למגוון של אפשרויות תעסוקה - "היתרון בראיית חשבון הוא שאתה מקבל לידיים כלי שיכול לעשות הכל."
לדבריו שינויים מהירים במשק הפכו את הידע בראיית חשבון למצרך הכרחי למי שרוצים להצליח בשוק שבו קיים מחסור ברואי חשבון. "ככל שהמשק מתפתח יותר המשקל של המקצועות הפיננסיים עולה מבחינת שכר ממוצע והיקף המשרות... היו קרא עוד...
פרופסור ירון זליכה
החשב הכלכלי במשרד האוצר בדימוס
ד"ר תמי אמיר
הכישורים הנדרשים מסטודנט/ית לכלכלה הן בראש וראשונה הבנה אנליטית לוגית (יכולת הפשטה של נושאי הלימוד) וכמו כן נדרשת יכולת כמותית טובה ושליטה בשפה האנגלית. כישורים שפתיים מילוליים טובים הם בגדר יתרון. על פי רב העוסקים בתחום נדרשים למיומנויות סדר וארגון טובים אשר חשובים מאד לתחום.
הנטיות ותחומי העניין של הפונים לתחום זה, מתרכזות בעיקר בתחומים הארגוניים העסקיים והחברתיים. לעיתים נטייה לתחום המדע (חקר וירידה לפרטים) מהווה יתרון עבור האנליסטים שבכם.
בתכונות האישיות: רצינות, ירידה לפרטים, דיוק, אנשים קרא עוד...
ד"ר תמי אמיר
מנהלת המדור לייעוץ לימודי באוניברסיטת ת"א
מחשבון תנאי קבלה תתקבל או לא?

לחיצה על חשב תוצאות
תציג בפניך מוסדות שעשויים להתאים

חוות דעת של סטודנטים:
כלכלה
(532) 4.0
Nathaniel

Nathaniel

29/05/2024
5/ 5

אוניברסיטת בר-אילן

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהב את האוניברסיטה, מומלץ מאוד ללימודים שאני עושה בארץ.

על הקמפוס

קמפוס מאוד ירוק ונעים להיות בו עם הרבה אנשים טובים.

טיפים

להיות רציני ולבין שכולם יכולים לעשות הכל עם רצון

מלנה

מלנה

16/05/2023
5/ 5

אוניברסיטת בר-אילן

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

במסלול לימודים שלי הוא מאוד קשה, ועמוס, לא מתאפשר לעבוד ובנוסף לכל זה, בחלק מהקורסים אנחנו צריכים לק קרא עוד...

על הקמפוס

אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטה מאוד נעימה, כיף לבוא אליה, מרגישים בבית מבחינת היחס של האנשים והעובדי קרא עוד...

טיפים

אם אתם בוחרים במסלול קשה כמו כלכלה וחשבונאות או מדעים מדויקים ממליצה לא לעבוד במהלך התואר עד כמה שמת קרא עוד...

מחמד

מחמד

15/05/2023
5/ 4

מכללת תל חי

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אוהב את האווירה שם ואת הטבע המדהים, יש קפיטריה יפה יש הרבה מקומות יפים לשבת

על הקמפוס

יש ספריה יפה מאוד אין אנשים שמפריעים עושים פעילות תוך ההפסקה תחנות האוטובוסים קרובות למכללה וגם למע קרא עוד...

טיפים

אני ממליץ לכולם להיכנס לחינוך בכל אוניברסיטה או מכללה ולזכות בדרכי חיים חדשות כדי ללמוד דברים חדשים קרא עוד...

שאלות הגולשים בנושא
חשבונאות או כלכלה ומנהל?
למה כדאי ללמוד כלכלה?
ההבדל בין כלכלה ומנהל עסקים או כלכלה וניהול
ההבדל בין תואר חד חוגי/ דו חוגי או תואר רב תחומי בכלכלה
לימודי כלכלה ותעסוקה
לימודי כלכלה התנהגותית, היכן לומדים?
תואר ראשון בכלכלה במכללה למנהל