לימודי מסעדנות וקולינריה בשנקר - לימודי חוץ ולימודי המשך

לימודי מסעדנות וקולינריה בשנקר - לימודי חוץ ולימודי המשך

לימודי מסעדנות וקולינריה ביחידה ללימודי חוץ ותעודה בשנקר

 

הכל על השולחן

 

המסעדנות בארץ הוא תחום עסקי קשה, עם סיכויי הצלחה קטנים, הדורש השקעה רבה במיתוג עצמי ופרסום. למרות זאת, ישראלים רבים חולמים להקים מסעדה משלהם. בשנים האחרונות, אנו עדים למגמה של התמקצעות בענף, המיישרת קו עם שינויים בתפיסת השירות, המכירות והתפעול בתחום הקולינריה הפוקדים את העולם כולו. ללקוחות כיום יש ציפיות גבוהות מאוד, במיוחד בכל הקשור בתחום הבישול העילי. בהמשך לכך, נדרשים מסעדנים להפגין מומחיות רבה בכל הפרמטרים הקשורים בניהול העסק, תוך הקפדה על איכותם של חומרי הגלם ועל עיצוב אסתטי של המנות.

 

תכנית הלימודים

 

מטרת הקורס הינה להכשיר את המשתתפים בכל שלבי מימושה של יוזמה עסקית בתחום המסעדנות, כולל ניהול ותפעול שוטף של המקום. בם ילמדו כיצד לבחור את התשתית הנכונה למסעדה מבחינת מבנה וסביבה, יבינו את הרציונל מאחורי מלאכת הרכבת התפריט וישתתפו בטעימות יין. בנוסף, הם יעמיקו בסוגיות הקשורות בהכשרת כוח אדם ובפיקוח עליו. בתוך כך, יצברו הסטודנטים ניסיון בעולם הקולינריה ויתוודעו לאנשי מפתח בתעשייה.

 

מתכונת הלימוד

 

הקורס להכשרת מסעדנים בבית הספר הגבוה להנדסה ולעיצוב שנקר מתקיים בשיתוף עם איגוד בתי הקפה והמסעדנות הישראלי ותחת חסותו של יקב רמת הגולן. הוא כולל 216 שעות אקדמיות ומתקיים במתכונת חד שבועית לאורך שנת לימודים אחת בשעות הערב. בנוסף על השיעורים העיוניים המתקיימים במכללה, ייקחו המשתתפים חלק במגוון פעילויות חוץ ובהן סיורים ליקב רמת הגולן, מפגשים עם יזמים בתחום המסעדנות וביקורים לימודיים במסעדות מובילות. לעיתים ייערכו הסיורים מחוץ לימים ולשעות של מפגשי הקורס השוטפים.

 

נושאי הלימוד

 

  • שמירה על ערכי מותג
  • ניהול עסקי וחשבונאי
  • תכנון תפריט
  • תהליכי הכשרת צוות
  • יצירת אווירה
  • גיבוש תפריט יין ומכירות
  • תרבות וקולינריה
  • פיקוח על הקמת העסק
  • השגת רישיון עסק
  • שיווק ויחסי ציבור
  • מסעדנות הלכה למעשה
  • ניהול מטבח אחורי
  • עולם היין ועריכת טעימות
  • ניהול על פי יעדים
  • שירות וטיפול בהתנגדויות
  • מסעדנות כדרך חיים
  • מסלול החיים של מסעדנים
  • סודות אמנות המכירה      
  • ועוד

 

סגל

 

במסגרת הקורס ללימודי מסעדנות בשנקר תוכלו לפגוש בכמה מבכירי התעשייה הישראלית בתחום המסעדנות והיין. בין היתר מלמדים בתכנית: מסעדן המכהן כמנכ"ל איגוד המסעדנים בישראל וכעורך ראשי של המגזין REST; שף ישראלי שהיה מחלוצי המטבח הסיני העילי בארץ, בעל טור קולינרי במוסף השבת של עיתון ידיעות אחרונות ומחברם של ספרים רבים בתחום הבישול; שף שהיה שותף להקמתן של מספר מסעדות מצליחות בארץ באירופה שעבד גם כשף באירועים פרטיים, המתמחה במטבח ים - תיכוני וכן הגיש בעברו תכניות בישול בטלוויזיה; מסעדן בוגר לימודי ניהול בתי מלון, המוכר גם כיוזם, מרצה ויועץ קולינרי וכמקים הפרויקט "מבשלים הזדמנויות"; ועוד רבים וטובים.

 

תנאי קבלה

 

הקורס ללימודי מסעדנות וקולינריה במחלקה ללימודי חוץ של שנקר מיועדת לאנשים שעברו בעבר בתחום וכן לבעלי זיקה לנושא שאינם באים עם ניסיון מהשטח. על מנת להתקבל, יהיה על המועמדים לעבור ראיון אישי בו תבחן התאמתם למסלול.