רוצה פרטים על קורס ממונה הטרדה מינית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס ממונה למניעת הטרדה מינית בעבודה

רוצה לדעת על קורס ממונה הטרדה מינית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס ממונה על הטרדה מינית - אחראי הטרדות מיניות במקום העבודה


יוצרים סביבת עבודה בטוחה יותר


היקפה של תופעת ההטרדה המינית נמצא בעלייה, אך בה בעת גם המודעות לתופעה הולכת וגוברת, בין היתר בעקבות חשיפה לנושא באמצעי התקשורת וקמפיינים כדוגמת Me too שבאים לאפשר לנפגעים לחשוף את סיפוריהם. עם זאת, מדי שנה מוגשות מאות תלונות בתחום ההטרדה המינית, הן למעסיקים ולממונים והן למרכזים ולעמותות שמתמקדים בסיוע בתחום. מי שמחזיקים בתפקיד חשוב להתמודדות עם תופעה זו הם הממונים על הטרדה מינית במקום העבודה, שאחראיים על טיפול במקרים שמתרחשים בין כתלי העסק או החברה.


מאז חוקק החוק למניעת הטרדה מינית בישראל פועלים בעולם הארגוני ובמוסדות ציבוריים למנוע הטרדות מיניות ולהעלות את המודעות לתופעה זו. לחוק מספר מטרות בהן הגנה על כבוד האדם וחירותו וכן קידום של שוויון בין המינים.


הטרדות מיניות יכולות להתרחש במקום העבודה אך גם בשורות ארגונים כגון המשטרה, צה"ל, מערכת החינוך, מערכת הבריאות ומסגרות נוספות. לפי דרישות החוק, בחברות ובארגונים שבהם מועסקים מעל 25 עובדים מחוייבים המעסיקים למנות ממונים על הטרדות מיניות בהתאם למוגדר בחוק.


המעוניינים לקבל הכשרה לתפקידי ממונה למניעת הטרדה מינית יכולים ללמוד במסלול ייעודי להכשרה מקצועית, אשר מותאם לדרישות החוק ומעניק למשתתפיו כלים מקצועיים להשתלבות בתפקידים אלה בעולם הארגוני ובמסגרות ציבוריות. במסגרות תעסוקה רבות לא קיימים עובדים בעלי הכשרה משפטית או רקע בענפי הטיפול והרווחה ומכאן חשיבותם הרבה של הממונים על הטרדות מיניות, שמהווים גורם אחראי שיש לו מגע ישיר הן מול הנפגעים והן מול המעסיקים בחברה.


הממונה על הטרדות מיניות


הממונים על הטרדה מינית במקום העבודה, שנקראים לעיתים אחראיים למניעת הטרדה מינית הם עובדים שקיבלו הכשרה ייעודית ובקיאים בחוק למניעת הטרדה מינית. עובדים אלה ממונים על ידי המעסיק במסגרת חובתם בחוק. הם יכולים להיות עובדים ישירים של החברה, או להיות שייכים לארגון חיצוני. האחראיים יכולים להיות בעלי רקע משפטי קודם, אך אין חובה בהכשרה משפטית כדי להשתלב בתפקיד. במסגרת תפקידם, האחראים מקבלים את התלונות ועוברים יחד עם המתלוננים ועם המעסיקים תהליך שבא להתמודד במהירות וברגישות עם המקרה ולפעול למניעה של מקרים דומים בעתיד.


טיפול בהטרדה מינית בעבודה


החובה על טיפול במקרים של הטרדה מינית מוטלת על ממוני ההטרדות המיניות וגם על המעסיקים. במסגרת תפקידם, האחראים על הטרדה מינית מקבלים את התלונה, מבררים את הנסיבות למקרה ומעבירים למעסיק המלצות לגבי דרכי הטיפול המתאימות בכל מקרה. כמו כן, הם מציעים ייעוץ והדרכה לעובדים שפונים אליהם ומסייעים להם להתמודד עם התלבטויות וקשיים. יש לציין כי חובה על מעסיקים להתמודד עם התלונות על הטרדות מיניות, במקרים בהם הפעילות בנושא אינה לפי דרישות החוק למניעת הטרדה מינית הם עלולים להיות חשופים לתביעות ולקנסות.


תקנון החוק להטרדה מינית


החוק למניעת הטרדות מיניות חוקק בשנת 1998 והוא מתמקד בהגדרת ההתנהגויות שמהוות הטרדה מינית, בקביעת הענישה של עבירה זו ובהגדרה של חובות המדינה והמעסיקים במקרים אלה. לפי החוק, ישנן חמש התנהגויות אשר מהוות הטרדה מינית, בהן סחיטה באיומים למעשים בעלי אופי מיני, מעשים מגונים, הצעות חוזרות שלהן אופי מיני, התייחסויות חוזרות שמתמקדות במיניות של אדם ופרסום של תמונות וסרטונים ללא אישורו.


החוק מתייחס גם למצבים בהן ההטרדה מתקיימת במסגרת של יחסי מרות או טיפול, כגון בין מורים לתלמידיהם או בין מעסיקים לעובדים שכפופים להם. במסגרת החוק, מוטלת חובה על המדינה ועל גופים שונים כגון כוחות הביטחון ומוסדות אקדמיים לפעול למניעה של הטרדות מיניות במסגרתם. כמו כן, החוק מרחיב לגבי הטרדות מיניות במקומות העבודה ובאחריות של מעסיקים במניעה של מקרים אלה.


בהמשך לחוק זה, הותקנו מספר תקנות שבאות להמשיך ולפרט את חובותיהם של מעסיקים בתחום ההטרדות המיניות. תקנות אלה מתארות על הדרכים בהן מעסיקים נדרשים לטפל בתלונות על מקרי הטרדה מינית במסגרת הארגונים שלהם וכן על דרכים לפעולה לצורך מניעה של הטרדות.


תכנית הלימודים


במהלך הקורסים המשתתפים מתוודעים לחוק למניעת הטרדה מינית ולמרכיבים שלו, וכן בוחנים את תחומי האחריות של הממונים על הטרדות מיניות במקום העבודה. בהמשך הקורס, הם דנים בהיבטים מגוונים של תופעת ההטרדות המיניות מבחינה חברתית, רגשית ומשפטית וכן בוחנים את ההשלכות של התופעה על עובדים ועל שגרת חייהם. נוסף על כך, הם לומדים על אופן הטיפול הנכון בתלונות על הטרדה מינית וכן באסטרטגיות שניתן להטמיע בארגון כדי למנוע פגיעה והתעמרות על רקע מיני במקומות העבודה וכן בגישות בעזרתן אפשר להעלות את המודעות להטרדות מיניות בעבודה.


מתכונת הלימוד


היקפם של הקורסים להכשרת ממונים על הטרדות מיניות נע בין מספר שבועות לכמה חודשים. חלק מן המוסדות מרכזים את ההכשרה למספר מפגשים רצופים ואילו אחרים עורכים מפגש שבועי אחד במשך כחודשיים או שלושה חודשים.


השיעורים משלבים דיונים מעשיים, ניתוח של מקרי בוחן מהעולם הארגוני וסימולציות. כל אלה באים לסייע למשתתפים לתרגל באופן פרקטי את הכלים הנלמדים ולצבור ניסיון לקראת השתלבותם בתפקידי ממונים בחברות שלהם.

 


קהל יעד


מסלול זה מתאים למגוון של בעלי תפקידים בעולם הארגוני, בדרגים שונים לרבות מנהלים ובכירים. מכיוון שממונים על הטרדות מיניות נדרשים בכל המגזרים במשק, הקורס יכול להתאים לעובדים בשלל ענפים וסקטורים, בהם המגזר הפרטי, הציבורי והתעשייתי. הוא מיועד בין היתר למנהלי משאבי אנוש, לעובדים במועצות אזוריות ועירוניות, לעובדים בשירות המדינה, לבעלי תפקידים במערכת הצבאית והביטחונית וכן לצוותים מנהלתיים במוסדות אקדמיים וחינוכיים. המסלול מתאים במיוחד למועמדים לתפקידי ממונים על הטרדה מינית שמעוניינים להעמיק ולהרחיב את הידע שלהם לקראת כניסתם לתפקיד.

 


מכללות קורס ממונה הטרדות מיניות

 

 

  • מכללת ארז (שלומי): המכללה עורכת קורס להכשרת ממונים על הטרדה מינית במקום העבודה, המאפשר למשתתפיו להכיר לעומק את דרישות החוק למניעת הטרדה מינית ולרכוש מיומנויות פרקטיות להתנהלות במקום העבודה כממונים. התכנית משלבת ניתוח של דוגמאות מהשטח ודיון במקרים מן העולם הארגוני. בין המסלולים הנוספים שאפשר ללמוד במכללה נכללים קורס CNC, קורס עריכת מבדקים פנימיים, קורס בקרת איכות, קורס ניהול לוגיסטיקה, ועוד.

 

  • מכללת לפיד (חיפה, אשדוד ותל אביב): מכללת לפיד עורכת קורס להכשרת ממונים על הטרדות מיניות במקום העבודה, אשר מתאים לעובדים במגוון ענפים ומגזרים במשק. בקורס זה נכללים שישה מפגשים והוא כולל כ - 42 שעות אקדמיות. במכללה מתקיימים מגוון של קורסים נוספים, כגון קורס מיון וגיוס כוח אדם, קורס אנגלית עסקית, קורס הטמעת מערכות ERP, קורס פריוריטי למנהלי חשבונות, קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה ועוד שלל הכשרות.

 

  • המכללה למשאבי אנוש (רמת גן): הקורס להכשרת ממוני תקיפה מינית של המכללה כולל שני מפגשים אשר מתקיימים בשעות הבוקר והצהריים. עוד נלמדים במכללה זו קורסים כגון קורס דיני עבודה, קורס ייעוץ קריירה, קורס ניהול משאבי אנוש, קורס ניהול רווחה בארגון וקורס יחסי עבודה למנהלים. חלק מן הקורסים מתקיימים במתכונת פנים ארגונית.

 

  • מרכזי סיוע לנפגעי תקיפה מינית (פרישה ארצית): מרכזי הסיוע למפגעי תקיפה מינית של עמותת מסל"ן עורכים קורסים בתחום מניעת ההטרדות המיניות במטרה לסייע בהעלאת המודעות לתופעה ולהכשיר עובדים להתמודד עמה ביעילות. הקורס מאפשר למשתתפים ללמוד על מגוון תחומי האחריות של הממונים ולעסוק בדילמות, התלבטויות וקשיים של הממונים. הקורסים נפרש על פני כעשרה מפגשים שמתקיימים אחת לשבוע. הארגון מציע גם הכשרות פרטניות בהיקף של שלושה מפגשים.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס ממונה הטרדה מינית?

רוצה לדעת יותר על קורס ממונה הטרדה מינית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס ממונה הטרדה מינית
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים