תואר שני במדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה במכללה האקדמית ת"א יפו
מסלול לא פעיל, למסלולים נוספים של האקדמית תל אביב יפו לחצו כאן
ביואינפורמטיקה הינו תחום המשלב בין מדעי החיים, מדעי המחשב וטכנולוגיית מידע. לאור ההתפתחויות והשינויים התכופים בעולם הטכנולוגי של ימינו, קיימת דרישה גוברת מצד חברות ותעשיות שונות למומחים בתחום המחשבים והביואינפורמטיקה. תואר שני במדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה מיועד לבעלי תואר ראשון בתחומים הללו המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחום ולשפר את סיכוייהם לקידום הקריירה האישית.
קצת על המכללה האקדמית תל אביב יפו
המכללה האקדמית תל אביב יפו הוקמה בשנת 1994 כיוזמה משותפת של אוניברסיטת תל אביב, עיריית תל אביב יפו והמועצה להשכלה גבוהה. המכללה חרטה על דגלה בנוסף למצוינות אקדמית גם דאגה לעתידם המקצועי והתעסוקתי של בוגריה. מדי שנה לומדים במכללה האקדמית אלפי סטודנטים והם נהנים מקמפוס צעיר, תוסס ומסלולי לימוד ברמה הגבוהה ביותר.
מדוע ללמוד תואר שני במדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה דווקא במכללה האקדמית תל אביב יפו?
לאור ההתפתחויות במאה האחרונה שהובילו לגילוי הגנום האנושי, נוצרו מאגרי מידע גדולים, הדורשים מיומנות לצורך ניתוחם ועיבודם. ביואינפורמטיקה מעבדת מידע ביולוגי באמצעות כלים מתחום מדעי המחשב ותורת המידע ועוסקת בנושאים מגוונים כגון ניתוח רצפי דנ"א, סימולציה של תהליכים ביולוגיים באמצעות תוכנות מחשב, תכנון ופיתוח רשתות ביולוגיות ועוד.
- אולי תרצו לקרוא גם על תואר שני בביואינפורמטיקה
המכללה האקדמית מציעה מסלול ללימודי תואר שני במדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה מיועד לבוגרי תואר ראשון המעוניינים להשתלב ולעסוק בתחום. תוכנית הלימודים מאפשרת להשתלב בתחום ההייטק והביוטכנולוגיה כבר במהלך הלימודים לקראת התואר השני.
התוכנית משלבת פן תיאורטי המבסס ידע נרחב בתחום בד בבד עם פן מעשי המעניק כלים יישומיים. התוכנית כוללת קורסים מעניינים ומגוונים המקיפים קשת רחבה של נושאים כגון קורס תכנות, ארכיטקטורת מחשבים, ביו כימיה, פיסיקה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, גנטיקה, מבנה הגנום האנושי ועוד. תוכנית הלימודים נפרסת על פני שנתיים במהלכן על הסטודנט לצבור 60 נקודות זכות.
בוגרי התוכנית לתואר שני יוכלו להשתלב במחקר ובעשייה בתחומים שונים בשוק המקומי והבינלאומי. בין המשרות המוצעות לבוגרי התואר השני קיימות אפשרויות מגוונות ורבות כגון פיתוח אלגוריתמים, ניתוח מגוון רחב של סוגי נתונים, פיתוח כלים לניהול וארגון סוגים שונים של מידע ועוד. כמו כן, הבוגרים יוכלו להמשיך ללימודים מתקדמים לקראת תואר שלישי במדעי המחשב ובמדעי החיים באוניברסיטאות בארץ ובעולם.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר שני במדעי המחשב עם התמחות בביואינפורמטיקה כוללים: תואר ראשון במדעי המחשב בממוצע ציונים סופי של 80 לפחות. בתהליך המיון והקבלה של המועמדים מובאים בחשבון הישגיהם האקדמיים בתואר הראשון, לצד ניסיון מקצועי והישגים בעבודה רלוונטית. מועמדים עם תואר ראשון בתחום לימודים אחר יזומנו על בסיס החלטת ועדת הקבלה של התואר השני במכללה.
- קראו גם על תנאי קבלה לתואר שני במדעי המחשב
שכר לימוד
שכר הלימוד במכללה האקדמית תל אביב יפו זהה לשכר הלימוד באוניברסיטאות ונקבע מידי שנה ע"י משרד האוצר. יתרונה של המכללה על פני מכללות אחרות נובע משכר הלימוד הנמוך. כמו כן, המכללה מעניקה מלגות שונות לסטודנטים המתקשים בתשלום שכר הלימוד או סטודנטים בעלי נתוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים (פירוט על המלגות השונות ניתן למצוא במדור שכר הלימוד של המכללה).