אני מעוניינת להירשם לקורס ספרדית ומבדיקה שערכתי הבנתי שיש שני מכונים ידועים שמלמדים ספרדית והם- המכון לידידות אמריקה ומכון סרוונטס . אני בעיקרון רוצה לשפר את הידע שלי בשפה הספרדית (ספרדית של דרום אמריקה) והבנתי שמכון סרוונטס שם דגש יותר על השפה הספרדית המדוברת בספרד. האם זה נכון? והאם יש הבדל בין התעודות של המכונים בסיום הלימודים מבחינת האפשרויות שלי בהמשך...? אשמח לקבל המלצות /דעות מאנשים שלמדו באחד משני המכונים. תודה, שירן
ש
שני יונגר
ספרדית של דרום אמריקה
שלום שירן,
מה שכתבת בהחלט נכון. אם את צריכה ללמוד את השפה הספרדית של דרום אמריקה, אז מכון סרוונט פחות יתאים לך. יש הבדלים פשוט, אמנם קטנים, אך ישנם.
לגבי שאלתך להמשך לאחר הלימודים, לא ברורה לי השאלה, מהי מטרת הלימודים?
בברכה, שני
ש
שירן
לשני -לימודי ספרדית
היי שני,
תודה על המענה. שנה הבאה זו השנה האחרונה בתואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות וחשבתי במקביל ללמוד ספרדית, אני מאוד אוהבת את השפה והתרבות עצמה ומההכירות שלי עם עצמי אני יכולה לומר שאני קולטת יחסית מהר שפות באופן כללי. לכן חשבתי להפוך את הידע שלי בשפה הספרדית למקצועי יותר ובהמשך אולי גם להפוך את זה למקצוע(למשל לעסוק בהדרכה בשפה הספרדית ודברים דומים אחרים) לכן שאלתי לגבי ההבדל בין התעודות של 2 המכונים, האם ישנה חשיבות ללמוד במקום אחד על פני האחר מבחינת מגוון אפשרויות התעסוקה בתחום לאחר מכן? ולאילו הבדלים התכוונת? אם חשוב לי ללמוד את הספרדית של דרום אמריקה זה יהיה משמעותי עבורי ?
שוב תודה, שירן
ש
שני יונגר
תעסוקה לדוברי ספרדית
שלום שירן,
לידיעתך, בדרך כלל בתי ספר לשפות מחפשים מורם שהשפה שהם מלמדים היא שפת האם שלהם. את זה חשוב שתדעי.
לגבי התעסוקה בתחום יש הרבה תעסוקה לדוברי שפות בתחומים שונים כגון: מכירות, רכש, יבוא יצוא, קשרי לקוחות וכו'.
לגבי איזו ספרדית זה בוודאי חשוב גם כן, כי זה תלוי לאיזה שוק את מכוונת. מכיוון שעובדים הרבה מאוד עם דרום ומרכז אמריקה הספרדית היותר פופלארית היא הספרדית שלהם.
האם הדברים הללו מדברים אליך?
בברכה, שני
ש
שירן
לשני
היי שני,
תוכלי לפרט יותר לגבי התחומים-רכש ,יבוא ויצוא? מה זה אומר באופן מעשי? בעקרון כן, זה מדבר אלי ומעניין אותי. ולגבי הדרכה בספרדית, מה עלי לעשות בכדי להצליח לעבוד בהדרכת ספרדית על אף שאני לא דוברת ספרדית שפת אם? בעקרון חשוב לי לדעת שאין מוסד לימודי שאצלו התעודה היא כביכול יותר "נחשבת" בשביל לעשות עם זה משהו תעסוקתי לאחר מכן. קודם כל אני רוצה ללמוד ספרדית כי אני מאוד אוהבת אבל כמובן אם תהיה לי אפשרות לעסוק בתחום שקשור לזה אני מעוניינת .בנוסף, התואר שלי במדעי ההתנהגות הוא עם התמחות בתקשורת...ניתן יש תחומים תעסוקתיים שמחברים בין כל המקצועות הללו?
המון תודה, עזרת לי מאוד :) שירן
ש
שני יונגר
שלום שירן
שלום שירן,
ספרדית היא אמנם שפה פופלארית ללימוד, אך את חייבת להבין כי יש המון דוברי השפה כשפת אם בישראל ועם זה יש קושי להתחרות. מהיכרותי עם התחום, בתי הספר לשפות מעדיפים העדפה ברורה של יוצאי המדינות הדוברות ספרדית כמורים מסיבות רבות: אותנטיות המבטא, היכרות אמיתית ומעימיקה עם השפה והתרבות המקומית וכו'. בנוסף, קיימת עוד בעיה והיא התפיסה המזלזלת כי ספרדית היא שפה קלה שלומדים ברחוב ולכן אין טעם להשקיע בה יותר מידי. אם תשמרי על העניין כתחביב זה כנראה עדיף.
לגבי מוסדות נחשבים או לא נחשבים, הכל תלוי בכמות השפה שתלמדי בזמן נתון, אני אינני יכולה להמליץ פה על בתי ספר, אך אציע לך ללכת ולברר בכל בתי הספר האפשריים לשפות ולוודא בדיוק ששיטת הלימוד מתאימה לך וכמה שפה תרכשי בסופו של כל קורס.
עבודה בתחום הרכש היא עבודה שקשה להגדיר אותה בכמה מילים פה בפורום, אני מאוד ממליצהלך לבחון את הדברים ולקרוא קצת חומר באינטרנט ואפילו פה באתר יש מידע על לימודים בתחום. את הרי לא חייבת לעשות תואר נוסף, מספיק ללמוד לתעודה בתחום.
לגבי שילוב התואר שלך עם השפה, אני לא מצליחה לחשוב על משהו שאפשר או אי אפשר לעשות, רק דעי כי בשיווק דרושה רמת שפה גבוהה מאוד מאוד כדי לעשות אותה בשפה שאינה שלך.