אני מורה לאנגלית ותואר שני במינהל חינוכי מאסתי מהעבודה כמורה ורוצה לעבור לתחום שקט ומכובד חשבתי על תחום הנדל״ן או הדאטה או בכלל הסבה אחרת מה הייתם ממליצים לי חשוב לי ללכת לכיוון עם שכר מכובד ואפשרויות התקדמות
מ
מנהל הפורום
הסבה להייטק או לנדל"ן בגיל 40
שלום,
אם את מעוניינת לעבור הסבה לתחום אחר, לאחר קריירה בהוראה ובמינהל חינוכי, ישנן אפשרויות מגוונות העומדות בפנייך. הסבה למקצועות ההייטק או הדאטה בגיל 40+ היא אפשרית, אולם יש להביא בחשבון כי הדרך לא בהכרח תהיה פשוטה ללא ניסיון קודם, וכן יש להביא בחשבון כי חלק מן ההסבות במקצועות הדאטה (Data Scientist, Data Analyst, וכדומה) מיועדות בעיקר לאקדמאים מן המקצועות הכמותיים וההנדסיים. עם זאת, ניתן למצוא מגוון רחב של קורסים (לימודי תעודה) והסבות להייטק, לרבות תכניות בוטקאמפ מרוכזות ואינטנסיביות, למקצועות כגון פיתוח, בדיקות תוכנה, בינה מלאכותית (AI), רשתות, ועוד.
הסבה למקצועות הנדל"ן אפשרית באפיקים שונים, כגון קורסים להכנה למבחני הרישיון בתיווך, המיועדים למעוניינים לעסוק בתיווך נדל"ן; הסבת אקדמאים לשמאות מקרקעין, מסלול ייעודי לבעלי תארים אקדמיים המכין לבחינות מועצת שמאי המקרקעין; קורסים בתחום היזמות; ועוד.
רק את יכולה לדעת מה המקצוע המתאים לך, ולאיזה כיוון חדש את רואה את עצמך מתפתחת. שני האפיקים שציינת נחשבים למבוקשים ורמות השכר בהם גבוהות באופן יחסי. מעבר לשכר, הייתי ממליצה לך לחשוב עם עצמך מה אופי העבודה שבו את רואה את עצמך משתלבת, עם אילו סוגי לקוחות את מעוניינת לעבוד, האם את מעוניינת בעבודה כמותית או שמא עסקית יותר באופיה, והאם ברצונך להיות עצמאית או שכירה. אם תשיבי לעצמך על השאלות הללו, תוכלי לקחת צעד נוסף לעבר קבלת ההחלטה בנוגע להסבה.
היות וציינת מספר אפיקי הסבה שונים זה מזה, אני ממליצה לך למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר המקושר בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים לך.
הסבה בגיל40
מה לגבי תחום משאבי אנוש? אם ההתלבטות בינו לבין נדל״ן?
מ
מנהל הפורום
הסבת אקדמאים לנדל"ן או למשאבי אנוש
שלום,
בנוגע למשאבי אנוש, אם את מעוניינת בהסבה לתחום, תוכלי לבחור בין לימודי תעודה, לבין תואר שני נוסף. לימודי התעודה פותחים דלת בעיקר לתפקידים בצוותים, בעוד התואר השני ממוקד יותר בהשתלבות בתפקידים בכירים יותר בתחום משאבי האנוש. משך לימודי התעודה נע בדרך כלל בין 6-8 חודשים, את התואר השני ניתן לרכז בשנה אחת או לפרוס על פני שנתיים. הבחירה בין שני מסלולי הלימוד הללו תלויה בעיקר בך, באפיקים בהם את רואה את עצמך משתלבת, ובנקודות החוזק שלך- האם את רואה את עצמך עובדת בצוות? או מנהלת אחרים?
בכל הנוגע להתלבטות בין תחומי הנדל"ן ומשאבי האנוש, שני המקצועות נחשבים למבוקשים לרווחיים באופן יחסי, יש לציין כי מכיוון שקיים מגוון רחב של תפקידים בכל אחד מן התחומים הללו, גם רמות השכר משתנות, בהתאם לאופי הארגון ולתפקיד. בתחום משאבי האנוש, תחילת הקריירה תהיה בדרך כלל כשכירה במחלקת ה-HR של ארגון, או בחברות הייעוץ; ובתחום הנדל"ן תוכלי להשתלב הן כשכירה והן כעצמאית. כאמור, הבחירה היא אישית שלך ותלויה בזמינות שלך ללימודים, ובעיקר בתפקידים בהם את רואה את עצמך משתלבת ובנקודות החוזק האישיות שלך, שאותן תוכלי להביא לידי ביטוי בכל אחד מן התפקידים הללו.