אני מתלבטת מה ללמוד, שייפתח לי דלתות בתחום השיווק. אני רוצה לעבוד בתור מנהלת שיווק או מותג במשרדי פרסום או בהייטק, מה אני צריכה ללמוד כדי להגיע לשם? והאם זה משנה היכן אני עושה את התואר?
מ
מנהל הפורום
מנהל עסקים ושיווק או תקשורת שיווקית
שלום הגר,
בתואר הראשון במנהל עסקים בהתמחות שיווק מושם דגש על הכשרה לתפקידי מנהלי שיווק, במהלך התואר במנהל עסקים לומדים קורסים במגוון תחומים הרלוונטיים למנהלים באופן כללי, כגון מימון, חשבונאות, יזמות, וכדומה, ובמסגרת ההתמחות בשיווק מתמקדים בכלים לניהול קמפיינים שיווקיים ולניהול מותגים. לעומת זאת, בתואר הראשון בתקשורת עם התמחות בתקשורת שיווקית מתמקדים בעיקר בכלים דיגיטליים ליצירת תוכן שיווקי או לקידום קמפיינים, ומכירים אסטרטגיות בתחום השיווק הדיגיטלי, האסטרטגיה, הדוברות, ויחסי הציבור. כלומר, הדגש בכל אחד מן התארים הללו מעט אחר, וכמו כן, ההכשרה הכללית אותה את רוכשת מעבר להתמחות שונה מעט במהותה, בעוד תואר במנהל עסקים מקנה השכלה אקדמית רחבה בתחום העסקי והניהולי, התואר בתקשורת מקנה ידע נרחב בפלטפורמות המדיה הדיגיטלית בכללותן. אם את מעוניינת להשתלב בתפקידי מנהלת שיווק, אני ממליצה לך לבדוק את תכניות הלימוד השונות ולראות היכן מציעים קורסים המעניינים אותך, ולשים דגש גם על אפשרויות לצבור התנסות מעשית בניהול קמפיינים ומותגים כבר במסגרת התואר.
לגבי בחירת מוסד הלימודים, כעובדת הפורום, אין באפשרותי להמליץ על מוסד אקדמי אחד על פני האחר. עם זאת, אני ממליצה לך לעיין בסקר הסטודנטים הרשמי שלנו (צירפתי עבורך קישור בתחתית תשובתי) ובו חוות דעת של אלפי סטודנטים הלומדים במאות מוסדות אקדמיים. תוכלי לחפש את המסלולים המעניינים אותך, ולקרוא מה חושבים הסטודנטים על הלימודים בהם.