יעוץ לתואר ראשון ללא בגרות, גיל 50 - ברצוני להוציא תואר ראשון. חסרה לי בגרות במת' ובתנך. אני לומדת אימון אישי ומעוניינת בנושא שיועיל לי בעתיד. אשמח שתחזרו בהקדם . תודה איריס טוכבנד
ש
שני יונגר
לא חייבים תעודת בגרות בגיל 50
שלום איריס,
בגיל 50 לא חייבים בתעודת בגרות לצורך לימודים אקדמיים. תוכלי לעשות מכינה קצרה הנקראת מכינה 30+ ובמידת הצורך בחינה פסיכומטרית ותוכלי להתחיל ללמוד. לגבי סוג התואר שתלמדי, אני מבינה את הרצון בהפקת תועלת מהלימודים, אך בוודאי יש לך כיוון כללי שבו את מתעניינת. אשמח לשמוע עליו כדי שאול להמליץ על מסלולי לימוד אפשריים. צירפתי לך הסבר על מכינת 30+ בקישור בתחתית התשובה שלי.
תואר ראשון בחינוך
אני בת 51 ומעוניינת לדעת האם ניתן ללמוד לתואר ראשון בחינוך ואין לי תעודת בגרות, האם ניתן להתקבל?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך ללא בגרות
שלום אתי,
את בהחלט יכולה למצוא מוסדות לימוד המציעים לימודי חינוך לתואר ראשון ללא תנאי קבלה אך עלייך לשקול זאת מפאת גילך - הפנסיה לה תהיי זכאית ממשרד החינוך תהיה מאוד נמוכה גם אם תמשכי הרבה מעבר לגיל הפרישה הנהוג ולכן רבים בוחרים לא לפנות לתחום הזה בגיל מבוגר יחסית.
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי חינוך והוראה ללא תעודת בגרות ו/או פסיכומטרי: מכללת פתח תקווה, מכללת רמת גן, מכללת רחובות, מכללת בת ים ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ ותנאי הקבלה לכל אחד מהם כך שתוכלי למצוא את המתאים ביותר עבורך.
לימודים בגיל 50
התקבלתי למכללה בצפון ללימודי תואר ראשון האם אני חייבת לעבור מבחן אמירם או שמפאת הגיל ניתן פטור כלשהוא ?
י
יפית
לימודי אנגלית
האם בגיל 50 כדי ללמוד לתואר ראשון חייבים גם ללמוד אנגלית או שיש פטור?
א
איטו
לימודי תרפיה באומנות
שלום, אני מורה 20 שנה. תואר ראשון בחינוך. תואר שני בלמידה והוראה. אני מעוניינת ללמוד תרפיה באומנות עם תואר כדי לעבוד עם ילדים. ארצה לדעת פרטים
נ
נועה חזן
תואר שני בתרפיה באמנות
שלום איטו,
יש כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי תואר שני בתרפיה באמנות, ביניהם סמינר הקיבוצים, אוניברסיטת חיפה, בית ברל, אוניברסיטת תל אביב ועוד. המסלול משתנה מעט בין מוסד לימודים אחד לשני וגם בתוך המסלול הראשי ניתן לבחור התמחויות ספציפיות ולכן צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.
שלום ברצוני להתעניין בלימודי משאבי אנוש כמו כן אין לי בגרות אני מעונין לדעת פרטים שעות וכדומה. אני מעל גיל 50 חשוב לדעת ללא בגרות
נ
נועה חזן
לימודי משאבי אנוש ללא בגרות
שלום שרלי,
יש כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי תואר ראשון במשאבי אנוש, ביניהם: מל"א, גליל מערבי, מכללת ספיר, אוניברסיטת בר אילן ועוד. עד כמה שידוע לי, יש אפשרות ללמוד בקורסי הכנה באנגלית או בקורס הכנה לבגרות 30+ שמיועד למועמדים מעל גיל 30 ללא תעודת בגרות והאפשרות הזו קיימת ברוב מוסדות הלימוד בארץ. המסלול נמשך כ-3 שנים ובסיומו מקבלים תואר ראשון במשאבי אנוש. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה למסלול במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.
תואר ראשון אחרי גיל 50
שלום, ברצוני ללמוד לתואר ראשון - רציתי לדעת אם פסיכותרפיה יתאים ככיוון כללי בגיל הזה? ואם לא - מה כן?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
תואר ראשון אחרי גיל 50
היי ענת,
לימודי פסיכותרפיה לרוב מיועדים לאנשים מקצוע בעלי ניסיון טיפולי המעוניינים להרחיב את תחומי הידע שלהם ולטפל בתחום. יחד עם זאת ישנן קורסים ומסלולי לימוד בתחום אשר פתוחים לכולם (לכל הגילאים). במכללת רידמן למשל את יכולה למצוא מסלול פסיכותרפיה גופנית-הוליסטית (מסלול של 4 שנים)
בנוסף - ישנם עוד מגוון רחב של תחומים שבהם תוכלי להשתלב עם העולם האקדמאי. חינוך/הוראה, סיעוד ועוד. איני מכירה אותך באופן אישי לכן קשה לי להכווין אותך לתחום ספציפי - לכן אני מציעה לך לנסות ולחשוב על המקצועות השונים שמעניינים אותך, מהם תכונות האופי שלך שהיית רוצה לבטא בלימודים ומהם השאיפות שלך בעולם האקדמאי ?
מתוך שאלות אלו תוכלי להתמקד בנושאים טיפה יותר ספציפיים ולהתחיל לברר על מסלולים שיתאימו לך. את מוזמנת לכתוב בהודעה חוזרת נושאים ממוקדים יותר שמעניינים אותך על מנת שאוכל להפנות אותך למידע ספציפי.